Terugblikken met...Ingmar Hugen (Planet KL)

Partyscene Redactie | 22 december 2009
interviews

“Van mijn sokken geblazen...”

In het jaar dat dubstep zich definitief wist te ontworstelen aan de ‘underground’, kunnen we natuurlijk niet om een diepgravende dubstep-review van 2009 heen. En wie kan ons beter op de hoogte brengen van de hoogte- en dieptepunten in de wereld van de ‘bass music’ dan Dub Infusions-organisator Ingmar Hugen?

The ghost of dubstep past, present and future: Ingmar Hugen.Muzikaal hoogtepunt: Teveel om op te noemen, eigenlijk. De Autonomic Podcasts van dBridge & Instra:Mental schieten me direct te binnen, de nieuwe plaat van Boxer Rebellion wist me zeer positief te verrassen (alhoewel het optreden in Paradiso weer tegenviel), Silkie & Quest op Dub Infusions waren geweldig, Troels Abrahamsen deed mijn bek openvallen toen ik hem live zag in Kopenhagen, Cooly G wist me in de Helling van mijn sokken te blazen met rauwe uk-funky... Maar het echte hoogtepunt vond ik dit jaar de zeer geslaagde muzikale kruisbestuiving tussen diverse genres en scenes. Daar kwam prachtige muziek uit.

Muzikaal dieptepunt: Mijn liefde voor de reggae 7-inches kreeg het zwaar te verduren in 2009. Er is nu echt zo goed als niks nieuws meer verkrijgbaar op vinyl, dus toch maar aan de cd's op dit gebied. Het is even wennen.

Aanstormend talent gespot? AstroPoser vind ik ronduit geweldig. Hij maakt een soort mix tussen crunk, dubstep, techno en idm. Raar maar erg, erg lekker. Presk gaat in 2010 met zijn garage/dubstep-sound doorbreken, denk ik, en ondanks dat ze al een aantal tracks gereleased hebben (onder andere op Hyperdub) wil ik toch 2000F en J.Kamata even aanstippen. Die jongens maken zulke likkebaardend lekkere funky Zapp tracks, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: Alle Dub Infusions edities. Gewoon, omdat ik trots ben dat ik ze kan en mag geven. Elke editie is weer een feest en daardoor voor mij het beste feest wat er is. Ook Valtifest was dit jaar geweldig. Wat een heerlijk sfeertje hing daar, zeg.

Voldeed 2009 aan je verwachtingen? En meer dan dat. Het was voor mij een prima muziekjaar, waarin veel nieuwe en spannende dingen gebeurden. Ik had geen moeite geïnspireerd te blijven en dat is altijd een goede graadmeter.

Wat moet er beter in 2010? Er mag verder worden gekeken dan de neus lang is.

Jouw top 10 favoriete tracks van 2009

01 2000F & J.Kamata – ‘You Don't Know What Love Is’ (Hyperdub)

02 dBridge – ‘Wonder Where’ (NonPlus)

03 Kryptic Minds – ‘768’ (Tectonic)

04 Instra:Mental – ‘Watching You’ (NonPlus)

05 XX – ‘Night Time’ (Young Turks)

06 Mount Kimbie – ‘Sketch on Glass’ (Hotflush)

07 Silkie – ‘Techno 22’ (Deep Medi)

08 Emvee – ‘Glitch Dub’ (Wireblock)

09 Burnkane – ‘You Know?’ (Planet MU)

10 Nosaj Thing – ‘Fog’ (AlphaPup)

Website Planet KL

Lees ook:

Terugblikken met...Benny Rodrigues

Terugblikken met...Maarten van Beusekom (Awakenings)

Terugblikken met… Paul Hazendonk

Terugblikken met... Adriaan Muts (Patronaat/ Full Spectrum)

Terugblikken met...Joris Voorn

Terugblikken met...Quince

Terugblikken met...Taras van de Voorde

Terugblikken met... Lady Aïda

Terugblikken met...Nuno dos Santos

Terugblikken met...Steven Pieters

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met...Diephuis

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met...Michel de Hey

Terugblikken met...Steve Rachmad

Terugblikken met … Thomas Martojo (Dekmantel)

Terugblikken met...DJ Fusion

Terugblikken met...de L2P/ DJscene redactie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws