Terugblikken op 2009 met Taras van de Voorde

Partyscene Redactie | 22 december 2009
interviews

‘Dieptepunt: Ga eens Beatporten en zoek op Minimal’

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2009 en vooruitkijken naar 2010. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Met deze keer de Rotterdamse dj/producer Taras van de Voorde, die het afgelopen jaar de ene na de andere indrukwekkende release uit de hoge hoed toverde en zijn draaischema in binnen- en buitenland zag toenemen.

Muzikaal hoogtepunt: "Ik vond het qua releases erg sterk dit jaar. Dan heb ik het niet zozeer over de 'clubtracks', maar over de rustigere tracks van o.a. Floating Points, Nosaj Thing, Martyn, Brandon Moeller."

Met deze keer de Rotterdamse dj/producer Taras van de Voorde, die het afgelopen jaar de ene na de andere indrukwekkende release uit de hoge hoed toverde en zijn draaischema in binnen- en buitenland zag toenemen.Muzikaal dieptepunt: “Ga eens een dagje Beatporten en luister met name naar het genre genaamd Minimal.”

Aanstormend talent gespot? “Teveel om op te noemen. Begin ik ook niet aan, ben te bang dat ik iemand vergeet en dat vind ik lullig.  Ze weten wie ze zijn. Okay, eentje dan: Jelle Kuipers.”

Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: “Als bezoeker waren dat zonder twijfel,  FYM festival, Rockit open air en Locodice in de Catwalk (die ging qua vibe en losgaand publiek écht ver) Sneak in Amnesia, Ibiza.  De tofste gigs voor mij waren die in Athene, Cafe d'Anvers, Milaan, Lyon, Rockit festival, Electronation (altijd vet) @ Dance Valley en de immer fijne Catwalknachten. Ik ben dit jaar eigenlijk niet zo heel veel wezen stappen, bedenk ik me ineens.”

Voldeed 2009 aan je verwachtingen? “Jazeker. Heb dit jaar veel leuke gigs mogen doen en heb op goede, grote of persoonlijke favoriete labels (o.m. Moodmusic, Exceptional, Armada, 90 watts)  mijn muziek en remixen kunnen uitbrengen en ik heb laatst ook een release getekend op EC, het label van Michel De Hey. Dat is voor mij persoonlijk wel een 'het cirkeltje is rond' hoogtepuntje, omdat Michel maar ook zeker al zijn EC artiesten uit de Future-tijd, toch wel degene waren die mij zwaar hebben geïnspireerd. Thanks daarvoor nog.”

Wat moet er beter in 2010? “Uhmm... Een betere tijdsverdeling... Ik weet af en toe echt niet meer waar ik mijn tijd vandaan moet halen. Ook mijn digitale platencollectie mag weleens wat beter geordend worden. Vroeger wat het uitzoeken van je plaatjes een stuk overzichtelijker dan nu. Echt een drama.”

Top 10 2009: Mijn persoonlijke top 10 dus niet alleen de dansvloerkrakers..

Ben Watt - Guinea Pig (dj koze remix) (Buzzin Fly)

The Bionics - I Care (Original) (Paper records)

Lusine - Two Dots (Original) (Ghostly int)

Floating Points - Truly (Eglo)

Floating Points - Argonaut (Eglo)

Benny Rodrigues + Kapuchon - And Again (Beyond)

Bill Withers - Who is he (Henrik Schwarz edit)

Taras van de Voorde - Music Kills (Exceptional)

Stimming - Song For Isabelle (Diyanamic)

Taras op facebook

Taras op Soundcloud

Lees ook:

Terugblikken met...Benny Rodrigues

Terugblikken met...Maarten van Beusekom (Awakenings)

Terugblikken met… Paul Hazendonk

Terugblikken met... Adriaan Muts (Patronaat/ Full Spectrum)

Terugblikken met...Joris Voorn

Terugblikken met...Quince

Terugblikken met...Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Lady Aïda

Terugblikken met...Nuno dos Santos

Terugblikken met...Steven Pieters

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met...Diephuis

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met...Michel de Hey

Terugblikken met...Steve Rachmad

Terugblikken met … Thomas Martojo (Dekmantel)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws