5 vragen aan Michel de Hey

Partyscene Redactie | 18 september 2009
interviews

Een dj-gig is voor mij nog altijd een uitje

Zaterdag 19 september viert Michel de Hey zijn verjaardag. De locatie is opmerkelijk: het Rotterdamse Parkzicht, de plek waar het ooit begon voor de geroutineerde dj. Ruim twintig jaar later is hij nog niet van plan om zijn koptelefoon aan de wilgen te hangen, want: ‘wie klaagt er nou over een baan als deze?’

 

1) Parkzicht, voorheen gabberpaleis; is dat niet de plek waar het ooit begon met dj Mac de Hey? Waarom heb je destijds gebroken met de harde variant van de techno?

Michel de Hey is jarigMichel: “In het begin vond ik echt alles gaaf: house, Detroit techno, hardcore, hiphouse, garage, swingbeat etc. En ik draaide dan ook echt alles door elkaar. Ik ben blij dat daar geen opnames van zijn, althans dat hoop ik! Op een gegeven moment kom je er achter dat je een bepaalde sound toch het gaafste vindt en dat je die het liefst wil draaien. En dan ga je dat ontwikkelen en dat doe ik nu nog steeds.”

2) Een aantal bekende club-dj's van de begindagen van de house is gestopt. Jij bent ook een jaartje ouder geworden. Hoe lang houd je het dj-vak nog vol?

Michel: “Ik heb in het draaien nog steeds ongelooflijk veel plezier en zin. Een dj-gig is voor mij nog altijd een uitje. De afgelopen jaren heb ik heel veel in het buitenland gedraaid, waardoor je allerlei nieuwe uitdagingen krijgt, en als je dan weer in Nederland draait, dan is dat opeens ook weer helemaal top. Een soort van thuisgevoel, daar word ik altijd blij van. Ik geef toe: het reizen is geen pretje, maar wie klaagt er nou over een baan als deze?”

3) Remy is de enige generatiegenoot op je partijtje. Wat zegt dat over Michel de Hey anno 2009?

Michel: “Dat Remy en ik dinosauriërs zijn, ha! Remy en ik zijn elkaar de afgelopen jaren een beetje uit het oog verloren, maar sinds dit seizoen draaien we weer samen op feestjes, met als hoogtepunt zijn verjaardag in Scheveningen. Op de één of andere manier klikt het tussen ons, net als vroegah. En voor de rest; tja, sommigen draaien niet meer of zitten muzikaal niet in mijn straatje, maar ik zag afgelopen zaterdag Miss Djaxx nog, Speedy J kom ik geregeld tegen, Dylan Hermelijn is ook back in town en Secret Cinema is er ook nog steeds, dus er zijn nog meer Mohicanen. Neemt niet weg dat ik ook graag met de new skool dj’s draai, want daar zitten ook een paar helden en toffe kerels tussen.”

4) Noem 5 typische feestplaten die jij in het kader van je verjaardag zeker gaat opzetten?

Michel: “Ik heb elke dj/live-act op mijn feestje gevraagd, omdat ik die muzikaal extreem waardeer, dus van ieder ga ik mijn favoriete productie benoemen.

Hey Birthday-Rauwkost - Deep Down ep.

Deze mannen hebben echt een eigen sound, helemaal cool. De ep gaat op EC Records uitkomen met als knaller Deep Down. Ik moet altijd lachen als ik ze op een feest zie, en ik denk dat ik ze over 10 jaar nog steeds tegenkom als ik 40 word:)

-Warren Fellow - Esoteric Remix,

Larry heeft een track van mij geremixt en die swingt als een dolle. Net zoals hij is, hij is namelijk altijd dolenthousiast, en ik hoop uiteraard dat zijn vriendin ook meekomt, zaterdag.

 

-Remy? Euhhhhh, Mandy?

Remy: je weet wel dat cd’tje wat jij mij laatst gaf met die edit erop!?!? Typische Remy-roller met als kenmerk de REMY-baslijn, die altijd in zijn dj-sets zit. Dat was al zo in de tijd van Nighttown Future en nu nog steeds. Hij mag trouwens alleen draaien als hij met een chauffeur komt!

Joris Voorn - Dusty House 2

De hete hitmachine uit Nederland! Wat een krakers levert hij altijd af, niet normaal, en live vind ik hem ook te goed. Ik draai liever niet na hem. Dus sta ik nu de hele avond met een drankje achter hem! Beetje jammer dat hij verhuisd is naar Amsterdam, maar het blijft een heel relaxte kerel met een hele positieve vibe.

Benny Rodrigues - The Finger

Beetje jammer dat hij deze track niet bij mij heeft uitgebracht. Vorig jaar draaide ik hem in de DC10, waar hij bij was en het dak ging eraf. En hem dan toch aan Chris Liebing geven? Het is hem vergeven, vooral omdat hij er zaterdag bij is. Eigenlijk ongelofelijk, omdat hij een overvolle agenda heeft. Verder is Benny is net als ik; over 10 jaar denken mensen nog steeds dat hij net 18 is geworden.

Opener van de avond is Rogier van Lush 7; prima starter van de avond, dus kom op tijd! Voor iedereen die er om 00:00 uur is, krijgt een glas champagne!

5) Wat wil een dj eigenlijk voor zijn verjaardag?

Michel: “Dit feestje. Een supersfeer, en dat iedereen met een jarig gevoel naar huis gaat.”

Gastenlijstjagers maken kans op vrij entree. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet je een mailtje sturen naar Michel met daarin jouw cadeau voor de jarige Job. Succes!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws