Binnenstebuiten: DJ Marcello

Partyscene Redactie | 18 juni 2009
interviews

Ik ben een milde rebel

DJ Marcello @ work

Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In deze serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Deze keer is dat dj Marcello, die de meest recente aflevering van de Supperclub cd-reeks heeft gemixt.

 

Naam: Marcel Dick Bakker. Had liever de achternaam van mijn moeder gehad: Van Dorsselaer.

Woonplaats: Amsterdam, ben geboren in Haarlem. Zou nog een tijdje in New York willen wonen en later lang in Ibiza of Zuid-Frankrijk.

Geboren: 26-01-62 in het ziekenhuis in Haarlem. Met een liesbreuk.

Gezin: Ik kom uit een middenstandsgezin. Mijn enige broer is op 19 jarige leeftijd overleden aan een hersenbloeding. Ik was toen 17. Mijn ouders zijn nog steeds samen, gezond en gelukkig. Ik heb een heel goede band met ze. Spreek ze bijna elke dag en zie ze 1 keer in de 2 weken.

Opvoeding: Op goede manieren. Niet smakken e.d. Toen ik jonger was, heb ik ze wel kwalijk genomen dat er op het gebied van de intellectuele opvoeding nogal wat ontbrak. Zo van: dit boek is goed.

Kinderen: Dan moeten ze wel snel gaan komen. In de relatie die ik nu heb zie ik dat wel gebeuren.

Opleiding: MAVO, HAVO, VWO, HEAO niet afgemaakt, NIMA A.

DJ Marcello mixt een plaatjeJeugdidealen: De standaarddingen. Love, peace, happiness. Daar droomde ik veel over. Hoe cheesy het ook klinkt. Ik was als jong menneke al onder invloed van ‘Imagine’ van John Lennon.

Karakter: Ik ben een milde rebel zou je kunnen zeggen, ook betrouwbaar en men zegt dat je met mij kan lachen. Minder leuk is dat ik ongekend laks kan zijn. Zo erg dat ik tijden lang te betalen rekeningen in de hoek gooi en pas betaal als er alweer allerlei verhogingen op zitten.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Betrouwbaar, positief, komisch, muzikaal, levend in eigen wereld, erg bewust van wat alles kost tot zuinig, laks zoals gezegd.

Wat vergeten ze dan altijd? Dat ik het ook niet altijd makkelijk heb.

Hobby's? Film, van de kleine onafhankelijke tot grote Hollywood-producties, mijmeren, als ik er zo over nadenk, wordt het toch tijd om ‘s wat meer hobby’s te nemen. Inderdaad wel heel veel met muziek bezig.

Sport: Indoor: hardlopen (niet te verwarren met joggen!), oefeningen thuis doen. Outdoor: zwemmen.

Vakantie: Zuid-Frankrijk, Dubai, Ibiza, Praag. Ik wil al lang naar het Alhambra in Andalusie (Zuid-Spanje).

TV: Cultuur: In Europa, Moskou tot Magadan. Dat soort kijk ik gaarne. Nooit sport, behalve veel tennis. Oeverloos geouwehoer over sport is trouwens wel een ergernis. En al die nare opgeklopte talentenjachten. Weg ermee! Maar waar ik me echt aan erger, is Cribs. Al die smakeloze huizen van the rich and famous in de VS.

Vrije tijd: Hardlopen dus in en rond omgeving Westerpark. Wandelend of zwemmend in de Kennemerduinen. Ook wel regelmatig in restaurants. Casino nooit. Andere dingen sporadisch.

Stad: Ja, daar ga je weer...altijd dat Amsterdam. Waarom? De grachten en de mooie meisjes.

Bewondering voor? Mensen die licht door het leven gaan en niet zuur en cynisch worden door de deuken die een ieder oploopt.

Spender of spaarder? Als ik niet oppas, heb ik zo niks meer te spenderen. Dat komt omdat ik in nogal wat heb geïnvesteerd dat er nog niet uitkomt.

Waar geef je, naast muziek, het meeste geld aan uit? Kleding.

Waar lig je 's nachts van wakker? Dat ik al lang mijn administratie had moeten inleveren.

Wat doe je 's ochtends als eerste? Theewater opzetten voor de vrouw.

De nieuwe Supperclub-dubbel-cd is gemixt door DJ MarcelloHoogtepunt: CHemistry en daarna RUSH tot zo n groot succes te hebben gemaakt. (Uiteraard met mijn compagnon Eelko)

Dieptepunt: Investeren en in 2001 mede-eigenaar worden van nieuwe club in Zaandam. Gevalletje van op de verkeerde plek op de verkeerde tijd.

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Gek. Van alle vragen moet ik hier het langst over nadenken. Laat ik maar gewoon elke dag mezelf blijven.

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Teveel om op te noemen.

Doelstelling dit 'seizoen'? De CHemistry-feesten naar een hoger niveau tillen. Vooral Generations Of Love op 16 augustus. Plus iets passends doen om te vieren dat ik dit jaar 30 jaar feesten geef.

De nieuwe Supperclub-cd, gemixt door dj Marcello, ligt nu in de winkel. De dubbelaar is de vijfde in de negen zonden serie en heeft als thema Naivety. Wij geven een aantal exemplaren weg. Winnen? Geef ons antwoord op de vraag wat Marcello elke ochtend altijd als eerste doet. Succes.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws