5 vragen aan Triple Vision-frontman DJ Dreazz

Partyscene Redactie | 3 april 2009
interviews

Drum & bass is de ziel van ons bedrijf

Platenwinkel Triple Vision is na 15 jaar nog steeds een begrip in de Nederlandse drum & bass-scene. Morgen wordt het 15-jarige bestaan gevierd met een spetterend feest in Watt. Triple Vision-oprichter Marco Grijsen alias ‘DJ Dreazz’ over de kracht van zijn muziekimperium.

1. De ene na de andere platenzaak sluit genoodzaakt de deuren. Triple Vision niet. Wat is de kracht van deze winkel?

Marco: “Allereerst omdat we een heel sterke webwinkel hebben, iets wat tegenwoordig zeer belangrijk is. Maar naast deze winkelpraktijken, hebben we ook - en dat is nog veel belangrijker - onze eigen distributie. Binnen de distributie vertegenwoordigen wij 250 labels die allemaal gerund worden door vooraanstaande dj's en producers, zoals Paul Ritch, Viper XXL, Mike Drama, Noisia, Blacksun Empire, Noah D, Spiros Kaloumenosen en DJ Dreazz in actiega zo maar door. Naast de labels die we distribueren, hebben we twintig labels in eigen beheer. Om het hele plaatje kloppend te maken, hebben we als onderdeel van de fysieke distributie ook een digitale distributie opgezet die heel goed loopt. Als laatste organiseren we ook nog wel eens feesten, waar we deze dj’s boeken en promoten.

Kortom: het geheim is heel veel doen, eerlijk zaken doen, en alles en iedereen op alle vlakken erbij betrekken, waardoor het een sterk geheel vormt.”

2. Welke muziekstroming in de platen- en cd-rekken van de Triple Vision-store zet vandaag de dag de ‘meeste zoden aan de dijk’?

Marco: “Dubstep is momenteel de ‘HOTSTE’ stroming die er bij is gekomen. Waarom? Omdat het lijkt alsof iedereen z’n ei in deze muziek kwijt kan. Dubstep heeft de charme van het experimentele, de kracht van drum & bass en het aanstekende van minimal. Iedereen ziet er wel wat in.

Drum & bass is de stroming waar het Nederlandse publiek ons van kent. Op dit vlak runnen we ook veel labels, hebben we veel nieuwe artiesten op gang geholpen, en is het nog steeds soort van ziel van het bedrijf. Maar vooralsnog zijn techno, hardtechno en minimal onze grootste ‘business’, om het zo maar even te zeggen. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat negentig procent van zowel de hardtechno als de wat stevigere techno die er wereldwijd verkrijgbaar is, allemaal vanuit Rotterdam de wereld wordt in geslingerd.”

3. Noem vijf artiesten en hun albums die, net als Triple Vision, de afgelopen 15 jaar de tand des tijds hebben doorstaan in de drum & bass.

1. Ed Rush & Optical - Wormhole

Altijd trouw aan hun sound geweest, en met succes. De basis van de neurofunk was met dit album gezet.

2. Renegade Hardware - Armageddon

Na deze LP is er een wereld open gegaan voor de technoid / neurofunk drum & bass. Een label dat nog steeds leeft en alle tijden heeft doorstaan.

3. Roni Size & Reprazent - New Forms

Een album dat bij iedereen die een beetje into drum & bass is (of is geweest) wel in zijn of haar collectie is terug te vinden.

4. Ram Trilogy - Molten Beats

Een album geproduceerd door zo'n beetje alle artiesten van het RAM Records label. Rollers die je nog steeds kunt inmixen in iedere hedendaagse set. Dit album heeft vele trends gezet, zowel op neurofunk-gebied als op het wat commerciëlere gebied wat nu door Pendulum is uitgekristalliseerd.

De heren van Black Sun Empire

5. Black Sun Empire - Driving Insane

Het eerste Nederlandse drum & bass-album van erg hoog niveau. Een hardere, maar toch sfeervolle sound van de mannen van Black Sun Empire. Een album waar veel artiesten nog op voortborduren.

4. Nederland levert de laatste jaren opvallend veel drum & bass-talent af, met als bekendste voorbeeld de jongens van Noisia uit Groningen. Wat is dé tip die jij hen als oude rot in het drum & bass-vak wil meegeven.

Marco: “De gouden tip is: Stuur je demo naar Triple Vision. Ik ben heel erg betrokken bij Nederlands drum & bass-talent, en zal alles op alles zetten om nieuw talent te promoten en te helpen. Zoals je in je vraagstelling al aangeeft, komt er heel veel talent uit Nederland. Niet alleen Noisia, maar ook jongens zoals Black Sun Empire, Limewax, Icicle, Switch, Eye D & Hidden. Het zijn allemaal jongens die het internationaal echt heel erg goed doen en veel respect krijgen vanuit het buitenland. De enige manier om daar te komen, is hard werken, veel produceren, alert zijn ten opzichte van wat er om je heen gebeurt en probeer vooral langzaam maar zeker een eigen trademark te verzinnen. In eerste instantie is dit niet essentieel, wees vooraal in het begin niet TE kritisch. Ik zeg altijd beter goed gestolen dan slecht verzonnen. Maar om er op lange termijn uit te springen, moet je wel een eigen sound ontwikkelen.

De tweede gouden tip is: werk aan je netwerk. Zorg dat zoveel mogelijk mensen je muziek horen. Dan komt er vanzelf iemand voorbij die in jou gelooft.”

5. Zaterdag vindt het verjaardagsfeestje plaats in Watt. Wat kunnen we verwachten?

Triple Vision flyerMarco: “Ik denk dat het feest Mayhem gaat worden. 10 jaar Triple Vision was al een afgeladen bedoening. Dit feest pakken we zoveel meer uit en bestaan we ook nog eens 15 jaar.

De grote zaal begint om half 11 met relaxte atmosferische drum & bass. Naarmate de avond vordert zal ‘the pressure’ iets opgevoerd voerden. Hoofdacts zijn TC, Noisia & BSE, maar de support-acts zijn ook niet te zuinig.

In de tweede zaal gebeurt hetzelfde. De avond begint met dubstep, gevolgd door groovy house. Mihislis Safras & Radial verzogen de  minimal, techno, DJ Boss & Bass Mooy het wat stevigere technowerk. Uiteindelijk zullen Mike Drama & Spark Taberner van half 5 to 6 de tent afbreken. Met andere woorden: BE THERE!"

 

Zaterdag in Watt, 15 jaar Triple Vision, met optredens van TC, Noisia, BSE, Dreazz, Mindscape, Thrasher, Pamb & Harsh, Eye-D & Hidden, Nicon, Axiom, Mihalis Safras, Stephane Signore, Bas Mooy, Radial, Dj Boss, Benino Syndrome, Boris Ross, Jelle Kuipers, Spark Taberner, Mike Drama, Rudger Gravestein, Shellshock.

Entree: 15 euro.

Triple Vision

DJ Dreazz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws