5 vragen aan Jack Undercover

Partyscene Redactie | 26 maart 2009
interviews

‘Bij Isis is alles 100% echt’

Stemmen kan nog!

Wie is de meest sexy dj van Nederland? Welke draaitafelvirtuoos heeft het slechtste kapsel? En wie krijgt een lifetime achievement kabouter? Aanstaande maandag zullen we het weten, als in de hoofdstedelijke Paradiso de Gouden Kabouter Awards worden uitgereikt. Organisator Jack Undercover aan het woord: “Het is echt not done om mensen op te roepen voor jezelf te stemmen.”

 

1) Elk jaar geven Maz en jij aan te stoppen met de uitreiking van de Gouden Kabouter Awards. En toch vindt-ie elk jaar weer plaats. Wat houdt jullie op de been?

Undercover: “Bitter noodzaak, zeker nu met de crisis voor de deur. Of zoals Maz het uitdrukte, toen ik drie jaar geleden zei te willen stoppen: ‘Nou Jack, dat moet je zelf weten. Maar als je stopt, raak je wel je bestaansrecht kwijt.’ Ik, verbaasd: ‘M’n hele bestaansrecht, Maz. Dat is nogal een boude uitspraak, dank u wel!’ Maz: ‘Neen Jack, je snapt het niet. Ik bedoel: je raakt je bestaansrecht op al die gastenlijsten kwijt, als je stopt met de GKA’s. En omdat uitgaan, voor jou je leven is...’

Het werd me ineens duidelijk. We moeten wel doorgaan. En nu dus zeker, vanwege geld tekort.”

2) Love2Party heeft twee opgepoetste, glimmende Gouden Kabouters in de prijzenkast staan. Wat zegt dat over ons?

Undercover: “Heel simpel, dat jullie in een ver verleden een populaire website waren met veel lezers, fans, aanhang, of hoe je dat noemt.

Ik ga niet zover dat ik jullie verdenk van omkoping. Dat laten we aan de echte boefjes uit de dancescene over. Neem nou die verkiezing van het ‘Beste DJ Cafe’ van vorig jaar. Vreselijk hoe ik onder druk werd gezet door die maffia. Neen, dit jaar geen categorie voor ‘Beste DJ Cafe’. Ik durf me niet meer in dat wespennest te begeven.”

Bij Isis is alles 100% echt3) DJ Isis ging, net voor de uitreiking, uit de kleren in mannenblad FHM, om nog even snel zieltjes te winnen voor een GKA voor meest sexy vrouwelijke dj. Gevalletje van verkiezingsbedrog?

Undercover: “Verkiezingsbedrog? Die foto’s van Isis spreken voor zich. Nou ja, voor haar. Je begrijpt wat ik bedoel. Nee, ik zie daar geen bedrog in. Tenzij haar borsten gelift zijn of er flink aan gephotoshopt is natuurlijk, maar dat geloof ik niet. Ik heb Isis laatst nog 100% naakt gezien, en ik verzeker je, alles is 100% echt. Die hoeft voorlopig nog niet gelift, of geshopt te worden. Laat die Isis maar schuiven.”

4) Welke speler in de dancescene doet momenteel verwoede, illegale pogingen om een Gouden Kabouter Award te winnen?

Undercover: “Wie niet, bedoel je? Ja, er zijn er wel die hun fans vragen alleen op hen te stemmen, als die fans ook daadwerkelijk vinden dat diegene de beste is en dus een kabouter verdient, maar dat zijn toch echt uitzonderingen. En je begrijpt; dat soort dj’s krijgt bijna geen stemmen. Kansloos! Nee, het is echt not done om mensen op te roepen voor jezelf. ‘Meest Sexy DJ’ Marcella is daar vorig jaar een echte trendsetter in geweest, met als resultaat, een blinkende, glimmende gouden rakker op haar nachtkastje. (Battery’s not included.)”

5) Als jij jezelf een Gouden Kabouter zou moeten toebedelen: uit welke categorie zou dat dan zijn?  

Undercover: “De stug volhouw kabouter’...? Nee, onzin, de organisator staat buiten mededinging. Pfffoeiiii... Daar kom ik goed weg. Nou ja, Maz heeft me ooit te grazen genomen, door me geheel onverwacht ‘DJ met het Slechtste Kapsel’ te laten winnen. Van je medeorganisatoren moet je het maar hebben.”

Stemmen kan nog. En wel HIER

Ook leuk: Binnenstebuiten, met Jack Undercover

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws