Terugblikken met Steve Rachmad

Partyscene Redactie | 30 december 2008
interviews

‘Teveel hoogtepunten om alles op te noemen’

Oud & nieuw  staat voor de deur. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, terugblikken op 2008 en vooruitkijken naar 2009. Dj's/producers, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Deze keer de godfather van de vaderlandse technoscene, Steve Rachmad.

Steve Rachmad (Foto: Michel Mees)Muzikaal hoogtepunt:
“Moeilijk om er één aan te geven, want ik heb echt een paar hele leuke gigs gedaan dit jaar. Dus het wordt een korte opsomming: voor wat betreft het buitenland was mijn trip naar ‘Brasil’ weer erg leuk. Verder waren er een aantal goede gigs in clubs waar ik eerder niet kon optreden i.v.m. residenties in andere clubs in die steden, zoals Mondo (Madrid) en Loftclub (Barcelona). In de Dual Beat in Napels was het erg leuk en ook de Delsin-avond met Peel Seamus en Quince in de Rex (Parijs) was echt super. We waren alledrie erg in vorm en het ging goed los daar. Planeta 357 in Omsk (Rusland) was bijzonder: een hele trip om er te komen, maar absoluut de moeite waard en nog niet veel dj's zijn er geweest.  Alleen Chymera en Deetron zijn me voor geweest, meen ik.

Eigenlijk heb ik er teveel om op te noemen, maar ik wil tot slot nog wat gigs in eigen land noemen die erg geslaagd waren. De Detroit Special van Mood Elevator in Inferno (Nijmegen) met Darko Esser was echt super. Muzikaal geen concessies en het ging echt los op muziek waarvan ik het niet verwachtte. Voor de rest o.a. de Dutch Night op 5 Days Off in de Melkweg en ik wil ook vooral mijn complimenten maken aan de wat kleinere jonge organisaties met hele leuke parties. “

Muzikaal dieptepunt:
“Voor mij waren dat overspringende naalden, door niet of niet goed soundchecken van de draaitafels. En dit jaar toch ook wel het WEER! Op Free Your Mind Festival na hebben heel veel festivals het niet droog gehouden. Jammer.”

Aanstormend talent:
“Dat zijn er best wel wat tegenwoordig. Ik kreeg laatst wat producties te horen van Wouter de Moor -die men al kent als dj- en ik denk dat hij komend jaar wel gaat opvallen. Verder kreeg ik wat tracks van Tim Wolff te horen, waar ik ook erg van onder de indruk was. Dat zijn nog maar twee van de vele talenten die in het nieuwe jaar gaan opkomen.”

"De Delsin-avond met Peel Seamus en Quince in de Rex (Parijs) was echt super. We waren alledrie erg in vorm en het ging goed los daar." (Foto: Michel Mees)Beste feest van het afgelopen jaar:
“Ik zal me beperken tot feesten waar ik geweest ben en niet gedraaid heb. Aangezien ik zoveel draai is het vaak fijn om thuis te blijven, maar af en toe gaat het toch wel kriebelen. Ook hier is het natuurlijk weer moeilijk om er één te noemen, maar als ik toch moet kiezen wordt het Generations Of Love op Blijburg. Ik voelde me daar weer even als in de tijd dat ik voor het eerst uitging. Ben daar mensen tegengekomen die ik voor het laatst in de RoXY zag en er was leuke muziek en een goede mix van mannen/vrouwen en leeftijden. Plus een RoXY-stage met de originele deur en de portiers van toen. Maar ook hier: jammer van het weer. “  

Voldeed 2008 aan je verwachtingen?
“Ik heb eigenlijk nooit echt verwachtingen, want de dingen lopen toch meestal anders dan je verwacht. Ik hoop altijd wel op leuke afwisselende gigs, waar je geen standaard setjes hoeft te doen. En in dat opzicht was 2008 zeer geslaagd. “

Wat moet er beter in 2009?
Voor mij als vinylliefhebber: dat er beter wordt gezorgd voor de draaitafels. Doordat veel mensen digitaal zijn gaan draaien wordt er nog weinig aandacht aan de pick ups besteed, wat zich uit in slechte- of slecht afgestelde naalden. Dat leidt dan weer tot feedback en het overspringen van de plaat, waarop ik dus afgerekend word als zijnde een slechte dj. Dus geluidstechnici, DOE JE WERK!!! Zelf moet ik wat meer de studio in en misschien een wat vaker achter de computer kruipen. In tegenstelling tot veel mensen, is dat ding voor mij nog altijd NIET mijn beste vriend.”

Jouw cd, mp3 en/of vinyl top-10 van 2008 (in willekeurige volgorde):
Gideon – ‘Jesse James’  (Kanzleramt)
Lauhaus – ‘Down Under’ (Intacto)
Onion – ‘Please Leave The Church BEFORE You Start Singing’ (dub) (Onion)
Terry Toner – ‘A Walk In The Dunes’ (Alexi Delano remix) (Echoism)
Dimitri Andreas – ‘Tiger’ (Token)
Trentemoller – ‘Miss You’ (Pascal F.E.O.S. edit) (Audiomatique)
Robert Babicz – ‘Dark Flower’ (Joris Voorn remix) (Audiomatique)
Echospace – ‘Intrusion / Reflection’ (Echospace Detroit 007)
The Glitz – ‘Chatter’ (Soultek's Spatial Reduction) (Pocketgame)
Gregor Tresher – ‘A Thousand Nights’ (Tresher remix)

Website Steve Rachmad

MySpace Steve Rachmad

Terugblikken met Darko Esser

Terugblikken met Marsel van der Wielen (a.k.a. Peel Seamus/ Delsin)

Terugblikken met Rocco Veenboer (Monumental/ Awakenings)

Terugblikken met Adriaan Muts (Full Spectrum/ Patronaat)

Terugblikken met Quince

Terugblikken met Thomas Martojo

Terugblikken met Joachim Marijnen

Terugblikken met Shirazi

Terugblikken met Steven P & Khalil

Terugblikken met Nuno dos Santos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws