Terugblikken met Quince

Partyscene Redactie | 18 december 2008
interviews

“Muziek begint weer wat meer ballen te krijgen”

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2008 en vooruitkijken naar 2009. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Deze keer met de Utrechtse producer (en tegenwoordig ook dj) Quince.

 

Quince a.k.a. Bram Sluiter.Muzikaal hoogtepunt: ‘Mijn dj-set op Welcome To The Future deze zomer; had er eigenlijk niet zoveel van verwacht, maar om half vier ‘s middags ging het daar al zo los. De tent stond zo vol, echt heel erg boven mijn verwachting. Draaien voelt ook echt als een verademing na voornamelijk live gespeeld te hebben. Heerlijk om ook eens muziek op te kunnen zetten, die je niet al door en door kent en waar je jezelf ook onwijs mee kan verrassen. Ik heb er nog een hele tijd op kunnen teren. Ook mijn live-set in de Rex in Parijs was ontzettend cool.“

Muzikaal dieptepunt: “De ‘platte gigs’ waar mensen meteen afhaken als je een beetje de diepte in wil gaan. Het is jammer dat je tijdens draaien en live-optredens niet altijd precies kunt doen wat je zou willen, zonder het publiek te verliezen. Ook merk ik dat de festivals (met enkele uitzonderingen) steeds minder eigen identiteit krijgen. Een paar jaar geleden had je nog erg toffe dingen zoals een Drum Rhythm Festival of festivals waar een tent werd gehost door wat minder doorsnee labels, zodat je nog echt verrast kon worden met iets wat je dat jaar nog nergens anders had gehoord. Nu hoor ik vaak weinig verschil tussen de verschillende podia.”

Aanstormend talent: “Niels Luinenburg a.k.a. Delta Funktionen, zeer dikke producties. Binnenkort een plaat op Delsin na zijn eerste release op Ann Aimee.”

Live op Lief Festival.Beste feest van het afgelopen jaar: “Lowlands 2008: net terugkomen van een half jaar ‘feest- en festivalloosheid’ in Zuid-Amerika en dan lekker alle soorten muziek die je maar wil kunnen checken. Hoogtepunt daar waren The Roots.”

Voldeed 2008 aan je verwachtingen? “2008 voldeed heel erg aan mijn verwachtingen. Het eerste half jaar ben ik op reis geweest, ik ben van Argentinië naar Ecuador getrokken. Dit was echt onwijs gaaf (had trouwens niks met muziek te maken). Wat is er nou beter dan elke dag doen waar je zin in hebt…? Verder vond ik het muzikaal ook aardig geslaagd. Muziek begint weer wat meer ballen te krijgen, met vette releases op labels als Ostgut, Delsin, Mobile, Ibadan en artiesten als Marcel Dettman, Stimming, Argy, Italoboyz en Mr. V. Genoeg leuks om uit te kiezen.”

Wat moet er beter in 2009? “Een ‘nieuwe’ club 11 zou leuk zijn, dat mis ik nu namelijk (een club waar vaak muziek wordt gedraaid, waar ik me helemaal in kan vinden). Maar ik heb al via via gehoord dat dit wel goed gaat komen :-)

Jouw cd, mp3 en/of vinyl top-10 van 2008:

1. Omar S- ‘Psychotic Photosynthesis’ (FXHE)

2. Laurent Garnier- ‘Panoramix’ (Innervisions)

3. Italoboyz- ‘Zinga’ (Get Physical Music)

4. Sebastien San- ‘Rising Sun’ (Planet E)

5. DJ Koze- ‘I want to Sleep’ (IRR)

6. Marcel Dettmann- ‘Lattice’ (Marcel Dettmann Rec)

7. Kerri Chandler- ‘Pong’  (Ben Klock remix) (Deeply Rooted House)

8. Afefe Iku – ‘Mirror Dance’ (Yorube Rec)

9. Guy Gerber- ‘Disorientation’ (Supplement Facts)

10.Holger Zilske- ‘The Birds’ (Playhouse)

MySpace Quince

Terugblikken met Marsel van der Wielen (a.k.a. Peel Seamus/ Delsin)

Terugblikken met Rocco Veenboer (Monumental/ Awakenings)

Terugblikken met Adriaan Muts (Full Spectrum/ Patronaat)

Terugblikken met Thomas Martojo

Terugblikken met Joachim Marijnen

Terugblikken met Shirazi

Terugblikken met Darko Esser

Terugblikken met Steven P & Khalil

Terugblikken met Steve Rachmad

Terugblikken met Nuno dos Santos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws