Binnenstebuiten: Miss Djax

Partyscene Redactie | 20 november 2008
interviews

          

'Ik ben een selfmade person'

          

'Ik ben een selfmade person'

Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In deze serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Deze keerSaskia Paulina Hendrika Antonia Maria Slegers, oftewel dj, producer en labeleigenaar Miss Djax die onlangs haar nieuwe album Inferno uitbracht op haar eigen Djax Up-label.

Ze liet ons via bands als Osdorp Posse, Spookrijders en ABN kennismaken met de Nederhop. Maar ook met de acidhouse-muziek uit Chicago, die ze als één van de eerste labeleigenaren eind jaren tachtig uitbracht in Europa. Ze draaide op de Victory Tower van de Love Parade voor een miljoen mensen en groeide zelfs uit tot draaiende stripheldin.

Twee 'Silver Star Awards' ('97 & '98) voor haar Djax-label, een 'Veer Award' ('99) voor bewezen diensten in de Nederlandse muziekindustrie, vier eigen stripverhalen en een heus Djax-boek: ‘The Power Of The Underground’, geven aan dat Slegers een fenomeen is in de Nederlandse dancescene. Maar wie is deze dame nu echt?

Naam: Saskia Paulina Hendrika Antonia Maria Slegers. Pffff, zoveel doopnamen. Ik gebruik overigens alleen de eerste twee namen Saskia Paulina. De rest van de doopnamen vergeet ik liever. Mijn ouders hebben mij vernoemd naar de vrouw van de schilder Rembrandt van Rijn.

Woonplaats: Het centrum van Eindhoven en ook geboren in het centrum van Eindhoven. Ik heb niet zo de behoefte om ergens anders te wonen. Als ik ergens anders wil zijn, dan pak ik het vliegtuig wel. Alles is leuk zolang het maar tijdelijk is ;-)

Ik ben een doorzetter, eigenwijs, ambitieus en betrouwbaar.Geboren: In de jaren zestig op midzomernacht (21 juni). Ik ben thuis geboren om 7.15 uur ‘s ochtends. Mijn ouders woonden midden in het centrum van Eindhoven op 100 meter afstand van het Philips-gebouw (nu de Witte Dame). Mijn moeder zei dat ze tijdens de bevalling de Philips-werknemers op de fiets voorbij het raam hoorde rijden.

Gezin: Ik kom uit een kunstenaarsgezin en heb 1 jongere zus. Mijn vader was kunstschilder van beroep, mijn moeder rechter. Ik heb een goede band met mijn ouders. Mijn vader is helaas in 2000 overleden.

Opvoeding: De vrijheid die mijn zusje en ik kregen is typerend voor mijn opvoeding alsook het feit dat mijn moeder er altijd op gehamerd heeft dat je zelfstandig moet zijn, vooral als vrouw. Mijn vader hield erg van zijn vrijheid en hij vond het enorm belangrijk dat je je hart volgde, ook als het niet de meest voor de hand liggende weg was.

Kinderen: Ik heb nooit een kinderwens gehad.

Opleiding: Ik heb mijn HAVO niet afgemaakt, want op mijn 16de woonde ik al op mezelf en draaide ik al in een club. Ik ben een selfmade person.

Jeugdidealen: Daar heb ik maar 1 antwoord op: DJ

Karakter: Ik ben een doorzetter, eigenwijs, ambitieus en betrouwbaar. Mijn minder goede kant is dat ik nogal ongeduldig ben en soms een kort lontje heb, haha.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Als een gezellige meid waar je altijd lol mee kan hebben. Maar ze vinden soms ook dat ik weinig tijd heb en altijd bezig ben met mijn werk.

 

Wat vergeten ze dan altijd? Dat ik nu eenmaal een workaholic ben J

 

Hobby's? Films, modelkits van horrorfiguren bouwen en schilderen, knutselen en fotograferen.

Sport: Ik ben geen sportmens, al vind ik vechtsporten wel leuk.

Vakantie: Ik ga elk jaar in het voorseizoen een weekje naar Ibiza. Niet om te feesten maar om te relaxen en shoppen. Verder ga ik graag naar Barcelona. Ik ben echt een stadsmens. Als ik moet draaien in leuke steden dan blijf ik soms een paar daagjes langer. Ik zou weleens naar Australië of Hong-Kong willen.

TV: Ik kijk eigenlijk nooit TV, dat kan me allemaal niet boeien, Alleen als ik tijd moet doorkomen in een hotel voor mijn optredens dan kijk ik wel TV. Meestal MTV of Discovery Channel, omdat die zenders bijna overal beschikbaar zijn. Ik lees wel veel nieuws op internet en kijk graag een goede film op DVD.

Mijn minder goede kant is dat ik nogal ongeduldig ben en soms een kort lontje heb

Vrije tijd: Een Italiaans restaurantje of bioscoop, maar ik ben ook erg graag thuis, omdat ik voor mijn werk al veel weg ben.

Stad: New York. Al die mooie hoge gebouwen en het is er heerlijk shoppen en eten.

Barcelona vind ik trouwens ook een superstad.

Bewondering voor? De complexiteit van het menselijk lichaam en brein.

Spender of spaarder? Beide. Ik geef veel geld uit aan mooie dingen, maar kan ook goed sparen.

 

Waar geef je het meeste geld aan uit? Apparatuur, kleding, zilveren sieraden, design lampen, model kits, restaurants.

Waar lig je 's nachts van wakker? Als ik weet dat ik de volgende dag vroeg ergens moet zijn, dan doe ik geen oog dicht, omdat ik bang ben dat ik me verslaap. Ik ben absoluut geen ochtendmens. Nooit geweest en zal het nooit worden.

 

Wat doe je 's ochtends als eerste? Zeg maar gerust ’s middags, want voor 12 uur ben ik meestal niet aanspreekbaar. Als eerste check ik altijd mijn email. Daarna ga ik een hapje eten.

 

Voorbeeld? Ik heb eigenlijk geen echt voorbeeld, maar als ik iemand moet noemen, dan is het Madonna, omdat ze een sterke vrouw is en doet waar ze zin in heeft. En Richard Branson van Virgin Records.

Hoogtepunt: Het succes dat ik met mijn dj-carrière en labels bereikt heb.

Dieptepunt: De onverwachte dood van mijn vader in 2000.

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Met god.

 

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Daar praat ik liever niet over, al was het absoluut geen grote zonde ;-)

 

Doelstelling dit 'seizoen'? In 2009 bestaat mijn label Djax Records 20 jaar en ter ere daarvan ga ik een DVD uitbrengen met niet eerder gepubliceerde beelden uit mijn archief. Verder ben ik momenteel een nieuwe 12” aan het opnemen die in februari uit zal komen.

Inferno, het nieuwe album van Miss Djax, ligt nu in de winkel

Inferno, het nieuwe album van Miss Djax, ligt nu in de winkel

Miss Djax

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws