Interview met Dr. Lektroluv

Partyscene Redactie | 14 oktober 2008
interviews

Doctorandus in de elektronische muziek

Het gaat goed met Dr. Lektroluv; zo goed zelfs dat hij met een geheel eigen podium het Amsterdam Dance Event van dit jaar mag openen. Waar houdt de groene dokter zich momenteel nog meer mee bezig? Wij vroegen het hem.

Dr. LektroluvTekst: Susanne Woning

Al ruim zeven jaar is hij wereldwijd één van de meest opvallende verschijningen in de dj-booth. En uit zijn eigen avond op het ADE 2008, de release van alweer een lekker dansbaar mixalbum en het driftig promoten van artiesten op zijn eigen label, blijkt dat de Belgische elektrohulk nog lang niet klaar is met zijn missie om ons aan het dansen te krijgen.

De dokter vond tijdens zijn spreekuur gelukkig even tijd om ons een update van zijn plannen te geven.

L2P: Allereerst een vraag die ons al jaren bezighoudt: waar komt Dr. Lektroluv toch vandaan? (verre planeet of gewoon toevallig groen geboren in België?)

De Dokter: “Een beetje van beide: fysiek groen geboren in België, maar met een intergalactische geest.”

L2P: En waarin ben je eigenlijk afgestudeerd?

De Dokter: “Ik heb een Licentiaat (doctorandus/ master) in Experimenten met Elektronische dansmuziek (E.E.D.).”

"Ik moet maar niet teveel hopen op extra vrije tijd de komende maanden."L2P: Heeft het je verbaasd dat er zo’n groot publiek bleek te bestaan voor een groene dokter in een dokterjas/ smoking/ zilveren pak?

De Dokter: “ Ik was inderdaad erg verbaasd, want het idee was eigenlijk gepland voor een beperkt aantal optredens zeven jaar geleden. Ik denk dat het komt door de aanstekelijke muziek (althans dat hoop ik) gecombineerd met een bepaalde ‘look’. Het feestgehalte is heel belangrijk; niet alleen de muziek maar ook alles er om heen…”

L2P: Als je niet achter de decks was gekropen, wat zou je dan nu in het dagelijks leven doen?

De Dokter: “Muziek is een passie die al mijn tijd in beslag neemt, dus waarschijnlijk zou het dan weer toch iets anders muzikaals zijn geworden.”

L2P: Je hebt net het nieuwe mixalbum ‘Live at Pukkelpop 2008’ uitgebracht. Op welke track van deze compilatie ga je zelf het hardst uit je dak en waarom?

De Dokter: “Mijn persoonlijke favoriet is de laatste track ‘Poltergeist’ van Williams, omdat deze voor mij een emotie bevat die me heel erg aanspreekt. Hard uit mijn dak gaan doe ik natuurlijk bij meer tracks van het album en dat gevoel probeer ik ook in elke set op mijn publiek over te brengen.”

L2P: Je naam zegt het al: je houdt van electro. Maar wat zit er op dit moment eigenlijk nog meer in je iPod/ cd-speler?

De Dokter: “MGMT, Fleet Foxes, allerlei dub en natuurlijk klassiekers zoals ‘Suicide’ en tracks van Liaisons Dangereuses; eigenlijk teveel om op te noemen.”

‘Live at Pukkelpop 2008’L2P: Je hebt veel internationale gigs: heb je de laatste tijd nog nieuwe acts gezien waar je door geïnspireerd werd?

De Dokter: “Helaas heb ik de laatste tijd niet echt veel nieuwe acts kunnen zien, omdat ik er gewoon geen tijd voor heb. Ik vond het wel erg leuk om in de line-up te staan na ‘all time favourites’ als Beastie Boys, Front 242 of Blondie.”

L2P: Wat staat er de komende tijd allemaal in de planning voor de groene dokter?

De Dokter: Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met het promoten van artiesten op mijn eigen label zoals The Subs, Mr Magnetik en Sound Of Stereo. Op woensdag 22 oktober host ik het officiële openingsfeest van ADE 2008 (NEWS & Pias present 'A Different Lektroluv Night') met The Hacker, Kiko en Agoria van Pias, The Subs, Shameboy en DJ Frenic van NEWS en Terry Toner. Internationaal krijg ik ook steeds meer aanbiedingen om te draaien, wat erg veel tijd kost om te regelen. Ik moet dus maar niet teveel hopen op extra vrije tijd de komende maanden :-)”

Myspace Dr. Lektroluv

Zelf luisteren: ‘Live at Pukkelpop 2008’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws