Joey Daniel van alle markten thuis

Partyscene Redactie | 4 september 2008
interviews

'We willen ook flink uitpakken op Sinterklaasavond'

Joey Daniel is van alle markten thuis. Begonnen als house-dj in de voormalige Now&Wow, is hij inmiddels meer geswitcht naar de minimale kant van het elektronische spectrum. Naast dj is hij actief als organisator van verschillende feesten. Zoals Selektor, aanstaande vrijdag voor het eerst in Off_Corso. Tijd voor een paar vragen aan deze ondernemende Rotterdammer.  

 

Joey DanielLeuke zomer gehad tot nu toe?

Joey: “Ik heb een hele leuke zomer gehad. Al viel het qua weer vies tegen dit jaar. Maar wie weet wat er nog aankomt. Ik heb in ieder geval de leuke gratis strandfeesten meegemaakt op Scheveningen en met name die van 'Secret Cinema invites'...wat ging het daar los zeg!

Enig minpuntje van deze zomer was dat alle leuke festivals waar ik heen wilde, op dagen vielen dat ik ergens anders moest draaien.”

 

Vrijdag vindt Selektor plaats in Off_Corso. Wat kunnen we verwachten?

Joey: “Off_Corso wilde graag een vaste avond met mij als dj. Dit werd Selektor. Tijdens de eerste editie op vrijdag 5 september staan de volgende artiesten op het programma: Gregor Tresher, Warren Fellow, Andomat 3000 (live), Joey Daniel, Johnny D (live), Chaim en Boris Ross. Aansluitend, vanaf vijf uur tot twaalf, organiseren we een after in de Club Zonder Concessies met Philip Young, Joachim, Warren Fellow en Joey Daniel achter de decks.

Dan nog een mooi punt van aandacht: Op de tekeningen van het decor en de booth zag ik een vreemde buis de zaal ingaan. Blijkt dus zo te zijn dat we een prototype hebben vanuit de VS. Het is een buis met een camera erin, die door luchtdruk heen en weergaat en dat wordt weer geprojecteerd op de LEDs achter de booth. Er is flink wat energie in het decor gestoken maar dat mag ook wel met zo’n line-up.

De volgende editie is gepland op 19 december, met artiesten als Paco Osuna, Kabale und Liebe, Paul Kalkbrenner (live) en Bart Skils. Als het allemaal een beetje mee zit, volgen er in 2009 nog zes - om de maand eentje.”

Selektor dj Podium in Off_Corso

 

Naast Selektor horen we ook geluiden over een nieuwe avond in Factory10. Wat ga je daar precies doen?

Joey: "Vanaf 3 oktober doen we daar drie edities van 300MPH dit jaar. Dus in oktober, november en december. Dit is niet mijn eigen avond. Ik ben daar resident en tevens verantwoordelijk voor de programmering. Ik ben geheel vrij in de muzikale invulling van deze avond, dus ik hoefde er niet lang over na te denken toen mij dit gevraagd werd. Voor de komende 2 edities zijn er al een aantal artiesten bevestigd, zoals Dominik Schluss 20 septemberEulberg, Guy Gerber, Guido Schneider, Bart Skils, Rejected en Warren Fellow. Als het een beetje mee zit hebben we in december een hele interessante line-up. We willen ook flink uitpakken op Sinterklaasavond."

Je organiseert ook al een jaar Schluss in de Catwalk. Ga je hier nog mee door?

Joey: “Natuurlijk. De laatste editie was top met een uitverkochte Catwalk, dus daar waren we best trots op, zo midden in de zomer. We hebben er voor gekozen om het om de maand te doen. Dus na september doen we er waarschijnlijk nog een in november dit jaar. Voor 20 september staat Schluss presents Catz and Dogz aka 3 Channels “Starz at the zoo tour” op het programma. En daarnaast draaien Joachim, Philip Young en ik. Schluss is ook opgezet als avond waar we geen geld aan hoeven te verdienen, maar het moet natuurlijk ook geen geld kosten. We kunnen er lekker ons ding doen en het is echt heel erg tof om in Catwalk te draaien. Dankzij Catwalk zijn er weer een hoop leuke nieuwe Rotterdamse organisaties ontstaan. Ik zeg altijd maar zo: van het één komt het ander, dus er gaan nog een hele hoop leuke andere dingen gebeuren daar."

Tot slot, Wat is je top-10 van dit moment?

1. Afrilounge-Bside Original mix

2. Ellen Allien-Elphine (Zander VT remix)

3. Joel Mull-Face up Original mix

4. Nekes-Cristal Original mix

5. Bart Skils, Anton Pieete-Time for Grace Original mix

6. Miss Fitz-Colici Sascha Dive remix

7. Guido Schneider, Andre Galluzzi-To late to land feat. Florian Original mix

8. Emmanuel-Lift up Original mix

9. Danny Tenaglia-The Space Dance Radioslave remix

10. Phil Kieran-Boxes of Black (Perc remix)

Joey Daniel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws