Even voorstellen: Unders

Partyscene Redactie | 14 augustus 2008
interviews

Mijn draaistijl? Warm, smerig en diep!

Unders

Op zaterdag 16 augustus richt dik zich voor de tweede keer deze zomer, op talentvolle dj's uit Rotterdam en omgeving. Na een zeer geslaagde editie in juli mag ditmaal o.a. Unders zijn kunsten komen vertonen. Unders is -sinds een jaar- de nieuwe dj naam van Dunca De La Funk. Hij houdt zich vooral bezig met het organiseren van feesten als Display en Bleifrei in Amsterdam. Maar wie is die Unders nou verder precies?

L2P: Wie is Unders  en wat houdt hem zoal bezig?

Unders: “Wie is Unders? Unders is Duncan Meulema, afgelopen zondag werd ik 24 en dat was feest op Bleifvreemd. Ik hou me veel bezig met muziek en produceren. Mijn eerste vinylrelease is net uit op het Duitse label Kisu met o.a. een remix van Stimming en deze doet het vrij goed. Vele andere releases in de planning, druk bezig met school, rekeningen betalen, muziek luisteren en proberen ergens tussendoor ook nog een oogje dicht te doen. Daarnaast hou ik me bezig met het organiseren van veel evenementen samen met de boys van Drrie voor ons nieuwe bedrijf Made in Brain. Afgelopen jaar drie maal Display georganiseerd in de BG, een aantal edities van Bleifrei en natuurlijk Circoloco Amsterdam. Er staat de komende tijd een hoop in de planning, maar meer daar over later in dit interview.”

Ik hou niet van hokjes en vind het jammer dat er in Nederland alles zo veel in hokjes geplaatst wordt.L2P: Welke muziek staat je bij uit je jeugd?

Unders: “Ik zou zeggen Sublime. Voor de meesten vrij onbekend, maar hier heb ik in mijn Amerika-jaren naar geluisterd. Het is een alternatieve mix tussen Ska & Reggea waar ik nog steeds erg van kan genieten. Wat betreft muziek van mijn ouders kom ik toch snel op nummers van Sting, Michael Jackson, Joe Jackson, Chris Isaac, The Beatles en Doe Maar. Waarom weet ik ook niet :)”

L2P: Kunnen we je muziek, naar goed Nederlands gebruik, in een bepaald hokje stoppen?

Unders: “Ik hou niet van hokjes en vind het jammer dat in Nederland alles zo veel in hokjes geplaatst wordt. Je draait of te commercieel, of je draait te hard, of juist weer te zacht. In de minimal/housemarkt waar ik de laatste paar maanden woonachtig ben, merk ik dat dit al een stuk minder is. Ik kan doen wat ik wil en heb het gevoel dat mensen echt aan het luisteren zijn naar de muziek en het waarderen. Als ik me zelf dan toch in een hokje moet plaatsen doe mij dan maar dat hokje.”

L2P: Als je thuis bent, heb je dan nog behoefte om muziek te beluisteren?

Unders: “Ik luister eigenlijk alleen thuis naar muziek en meestal zijn dit nieuwe tracks of muziek die gecreëerd wordt in de studio. Verder luister ik in de auto wel veel andere muziek en meestal komt dit dan uit op Marbert Rocell, de Soundtrack van Across the Universe, Sublime, Wycleff Jean, Brand Nubien, Global Underground-cd’s en nog veel meer!!”

L2P: Hoe omschrijf je zelf je draaistijl?

Unders: “Warm, smerig en diep!”

L2P: Wat zijn je toekomstplannen en dromen?

Unders: “Meer produceren, meer releasen en veel meer draaien voor toffe crowds. En hopelijk op een punt komen met de evenementen dat ik kan boeken wie ik wil en dat ik gegarandeerd een volle bak heb, met mensen die vertrouwen hebben in onze programmering.”

L2P: Wat is je sterke en zwakke punt als dj?

Unders: “Een zwak punt van mezelf uitlichten vind ik lastig, maar als ik bijvoorbeeld kijk naar een Karotte of Danny Tenaglia achter de draaitafels dan denk ik bij mezelf: "had ik daar maar meer van". Dan heb ik het trouwens niet over het nichterige. Sterke punten opnoemen vind ik niet cool. Kom maar luisteren en oordeel zelf zou ik zeggen.”

Trentemoller. Koning van het produceren!L2P: Wie is je grote voorbeeld(en)?

Unders: “Trentemoller. Koning van het produceren! Alles klinkt ongelofelijk goed en hij maakt muziek die je raakt. Punt.”

 

L2P: Wat staat er verder de komende tijd voor jou te gebeuren?

Unders: “Op dit moment ben ik druk bezig met de evenementen BleifVreemd in Scheveningen (zaterdag 6 september); voor de tweede keer wegens het succes van afgelopen zondag en onze stage op The City is Yours Festival in Den Haag. Verder een Terminal M & Great Stuff-label night, Supplement Facts labelday-party en een zondaagse after tijdens A.D.E met artiesten als Monika Kruse, Gregor Tresher, Reboot, Daniel Stefanik, David K en vele andere. Ook zijn we al druk bezig met de planning voor 2009 met o.a. een maandelijkse Bleifrei en natuurlijk niet te vergeten the 10 Year Anniversary van Circoloco.

Daarnaast bezig met een nieuw dj-project samen met Norman Soares, onder de voor de hand liggende naam Soares & Unders. Een dj-set met acht decks in Traktor opgebouwd uit loops, tracks en natuurlijk eigen werk! Daarnaast ben ik samen met hem bezig om tien oude tracks die we al heel erg lang hebben liggen voor het ADE af te maken, masteren en scouten naar grote labels! Er zit echt veel materiaal tussen dat echt heel lekker is, maar aan de meeste tracks hebben we amper twee dagen gezeten. Tijd dus om het eens af te maken en te delen met dansland!”

L2P: Tot slot, Wat is je top-10 van dit moment?

1. Stimming - Una Pena

2. Maskio - Human Jungle (Santos Edit)

3. Marbert Rocel – Cornflake Boy

4. Stimming – The Anger

5. Caro, Depayk & Padberg – Island (Noze Remix)

6. DJ Koze – I want to Sleep

7. Masomenos – Travel Master

8. Amir – Body Circuit (Vocal Mix)

9. Kollektiv Turmstrass – Juni KK

10. Kolombo – Realistic

Unders draait op zaterdag 16 augustus in de Catwalk in Rotterdam tijdens de tweede talent edtie van dik. Naast Unders staan ook Joey Daniel, Hilbert in Hifi, Jeff Moore, Warren Fellow en Sandeep op het programma. Natuurlijk geven we voor deze avond ook een paar kaarten weg en het enige dat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar Sander

 

Unders

Made in Brain

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws