5 vragen aan Joachim

Partyscene Redactie | 7 augustus 2008
interviews

Ik hoop dat er niet geafterd wordt

Het zijn roerige tijden voor Joachim. Onlangs is hij gestopt met zijn boekingskantoor en fulltime programmeur van de Catwalk geworden. Daarnaast organiseert hij weer een hoop feesten de komende tijd. Waaronder dit weekend een afterparty van de Dance Parade en op zondag een strandfeest bij de Whoosah. Genoeg reden dus om de vrolijke Belg een paar vragen te stellen.

 

Joachim heeft zichzelf ook gelijk een nieuwe look aangemetenLeuke zomer gehad tot nu toe?

Joachim: “Ik moet zeggen dat ik me op zich wel vermaakt heb tot nu toe naast heel veel nachten in de studio te hebben doorbracht. Leuke uitstapjes gehad naar onder andere Sonar festival in Barcelona en een hele leuke gig gehad in Cafe D’Anvers te Antwerpen. Dat blijft een toptent. Tevens een paar leuke strandfeesten op Scheveningen bezocht, waaronder Brandend Zand en Secret Cinema invites, waar het even leek alsof ik op Barca playa was beland. Of de nieuwe locatie van de DC10, gezellig hoor zo'n vliegtuig! Daarnaast heel veel leuke Catwalk-avonden gehad en heel erg gelachen tijdens het weekend genaamd "Volg de Chileen" toen ik samen met Alejandro Vivanco na Catwalk draaide in de Studio 80 op uitnodiging van de fijne jongens achter Redevise en natuurlijk het keigezellige Spielraum Festival, waar ik en "Interactieve" vriend Ian Macleod Cassels aka Mediaonwerpers de hele Doolhof op stelten hebben gezet, ik op de mic, hij met de op afstandbestuurbare 4WD megafoontruck. Kortom, ik mag niet klagen met deze start van de zomer, al ben ik met mijn manier van feesten nu al de helft vergeten (lol). Helaas heb ik Welcome to the Future afgelopen zaterdag gemist. Daar wilde ik graag heen, maar de dag ervoor had ik het weer iets te bond gemaakt na 10 uur te hebben gedraaid in de Catwalk en op een after. En dan moet de zomer nog beginnen. Ik had zelf als hoogtepunt van de zomer eigenlijk aankomende Zondag in gedachte, Sound Architecture & Catwalk @ Whoosah met ondermeer Tony Rohr!”

De Dance Parade staat weer voor de deur. Ben je, Als Rotterdammer met een dance-hart, trots op de FFWD?

Joachim: “Kijk, de parade is natuurlijk een wereldevenement, al trekt het mij totaal niet meer aan. Er is werkelijk niks dat mij boeit, muzikaal of creatief. Buiten een aantal (lees één a twee) interessante trucks dat waarschijnlijk zo aan je neus voorbij gaat, is het natuurlijk wel indrukwekkend - de mensemassa en de strakke organisatie van het evenement, en als dj op een truck draaien, is natuurlijk ook indrukwekkend. Al sla ik dit jaar over en hebben wij met SA of Catwalk dus ook geen truck. 

Ik vind het vooral jammer dat de organisatie niet meer gebruik maakt van de creativiteit binnen de stad en dat de stad bijvoorbeeld niet van deze gelegenheid gebruik maakt om ook meer feesten op straat toe te staan gedurende de parade. Verder is het natuurlijk een domper voor de organisatie dat er geen eindfeest meer is, en tevens voor de bezoekers die nu een paar uur moeten overbruggen eer ze de clubs in kunnen.”

Ook voor jou belooft het een druk weekend te worden. Wat staat er allemaal te gebeuren?  

Joachim: “Ja, het weekend staat weer voor de deur en ik zit nu dus ook druk in alle voorbereidingen. Even de agenda. Vrijdag eerst naar de bruiloft van Marit de Jonge (zij werkte in den beginne bij S.A. en Nighttown) op Bloomingdale. Ondertussen ook nog even Tony Rohr ophalen op Schiphol. Dan direct terug naar de Catwalk waar Pieter Hendriks, oprichter van de Rechter en de Poema, zijn verjaardag viert onder de noemer "Ein Bischen Gass Daar Auf" met o.a. EL P, Sander Baan, Pako en Frederik en ik. Dus dat belooft een dikke opwarmer te worden voor de FFWD en voor vijf euro ben ook jij erbij (sluikreclame). Dan hoop ik dat er niet geafterd wordt, want daar ben ik zeer gevoelig voor met name in de ochtend uurtjes:)

Dan hoop ik dat er niet geafterd wordt, want daar ben ik zeer gevoelig voor met name in de ochtend uurtjes:)Dan hop pop pop is het zaterdag. ‘s Middags gaan we met een promoteam de stad door voor het leukste feestje van aankomende zaterdag al zeg ik het zelf; namelijk de Sound Architecture FFWD after in ons aller Catwalk waar iedereen weer naar hartelust kan schuilen voor de mutanten. En hoe! Met iemand als Tony Rohr kan de avond al niet stuk, lijkt me. Need i say more? Heb je de man nog niet aan het werk gezien, dan is dit je kans, want ik ben bang dat het gruwelijk los gaat in de tunnel. Daarnaast het feit dat Taras van de Voorde jarig is, dus los zal het gaan. Leuk nieuwtje is dat we Perry hebben toegevoegd aan de line up en verder naast mijzelf en Boris Ross ook jong talent Jordy Navv. Dit jaar hebben alle deejays ruim tijd om te draaien, dus verwacht ook een extra lang set van Tony Rohr.

Zondagochtend, zo rond een uur of zeven hoop ik wederom dat er niet geafterd wordt. Zo ja, dan maar direct door naar het strand. Want het plaats delict is de Whoosah aan het Zwarte Pad voor een gratis feest. Daar doen we alles nog even tien keer zo hard opnieuw, want vanaf twee uur ‘s middags start daar de Sound Architecture en Catwalk at the beach sessie. Met ook dit keer een verjaardag, namelijk die van Joey Daniel. Hiep piep piep! Achter de draaitafels TJ Kong van Compost black, Le Chien Perdu van Karat, Cupari en Boris Ross van luxaflex, Hilbert in Hifi van Ponybar, Joey Daniel, Jeng Do live van Sound Architecture, Joey Daniel van Schluss en alsof het niets is; wederom een dikke strandset van Tony Rohr.

Oh, belangrijk om te weten: let op het is aan het strand altijd beter weer. Tevens hebben we een speciale tent en dus een overdekte capaciteit van bijna 1000 man. Dik geluid en licht en heel erg veel gezelligheid. Dus er is geen reden om niet te komen. Oh ja, had ik al gezegd dat het gratis is?”

Je houdt je ook bezig met de programmering van de Catwalk. Wat kunnen we verwachten de komende maanden?

Joachim: “Goed punt, want tussendoor wordt er dus ook gewerkt. En vooral aan het nieuwe seizoen van de Catwalk en dat belooft erg fijn te worden. Zo komen er in de komende maanden veel leuke namen en nieuwe avonden naar de Catwalk en hebben we er ook allemaal superveel zin in. Even een greep uit het assortiment van de komende paar maanden in random order: Alexi Delano (US), Jack de Marseille (FR), Dave Ellesmere, Dapayk live aka Marek Bois (DE), Michel de Hey, Phil Weeks (UK), Marcus Meinhardt (DE), Ripperton aka Lazy Fat People live (CH), Remute aka Denis Karimani (DE), Cess (DE), Andre Crom (DE) en dan ook nog een hele vette braziliaanse band genaamd Napalma.

Tevens gaan we in september weer door met een nieuwe reeks Tunnel 010 feesten op donderdag met o.a. Freak aka Sandeep en Warren Fellow, Music People, This is Sick met Fokko Versloot en Koen lebens en Putnik van Jamie lie a kwie en Jeff Moore. De vrijdagen worden meer house-georienteerd met organisatie als Eigenwijs en onze eigen Catwalk resident avonden. En dat is dan nog maar het topje van de ijsberg, want er gaan dit jaar nog een aantal kanonnen komen, maar buiten dat alles wordt het vooral heel erg gezellig.”

Waar houdt je je verder mee bezig de komende tijd?

Joachim: “De platenlabels Sound Architecture Records en Music People, waar we sinds kort een nieuwe distributiedeal voor hebben getekend met Clone Records. Dus na de zomer gaat het plaatjes regenen. Met bakken uit de lucht. En daarnaast is de back catolog weer beschikbaar en zijn we begin september ook op alle digitale platforms te vinden zoals Beatport, Juno, Itunes etc. Verder druk aan het produceren van mijn eigen Flyer voor het weekendtracks en remixen aan het maken voor oa Bjorn Wilke en Felipe Venegas, bekend van Immigrant. Ook ben ik samen met Philogresz een nieuw project gestart, genaamd Concolor, waar we nu drie tracks samen hebben gemaakt die nu bij een groot buitenlands label liggen waarvan ik dus helaas de naam nog niet mag vermelden. Verder ben ik vooral bezig met draaien en muziek mijn eerste en grootste passie. Zo heb ik onlangs mijn eigen dj bookingskantoor in de Maas gegooid en focus ik me nu dus alleen op mezelf en de artiesten op mijn label. Zelf heb ik onlangs getekend bij Barkers in Amsterdam, die vanaf nu ook mijn boekingen verzorgen, naast een agentschap in Zuid-Amerika waar ik in november weer een tour doe langs de leukste clubs in Argentinie, Chile en Brazilie. Kortom leuke dingen in het vooruitzicht en ik heb er weer zin in. Tot slot ben ik met nog op een ei aan het broeden en zodra dat ei uitkomt, zijn jullie de eerste die het horen. Het is in ieder geval een heel speciaal Ei.”

Tot slot, wat is je top 10 van favoriete strandplaten:

strandplaten, oke dan doe ik er ook wat oudjes bij en minder techo. Jammer dat ik er niet meer mag doen :(

I So Lee - Music - Playhouse.

Jona - Secret 47 EP - Planet E

Telepopmusk - Love can damage your health - Objectivity.

Boris Ross rmx - Sweet torture - Stolen Moments promo.

Patrice Scott - Visions of Mantada - Aesthetic audio.

Henrik Schwarz - Walk Music - Mood Music

Marco violi - A quin contarle - Heimat promo.

Ricardo Miranda - Termino Mi Amor - Vega Records.

DJ Yellow - To the top "Guy J" mix - CDR 

Agnes & lee van Dowski - Radio Graceland/Louder Elvis - Leena

Joris Voorn - Remix voor Mathias Tanzmann promo - Moonharbour.

Joachim Myspace

Sound Architecture

Catwalk

Whoosah

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws