Steven P. over Brandend Zand Festival

Partyscene Redactie | 21 juli 2008
interviews

Goede vibes in overvloed!

Dat dj’s maar al te graag hun verjaardag in een club vieren, omringd door vele bevriende platendraaiers, is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. 'Je Weet Toch!'-voorman en dj Steven P pakt zijn verjaardag nog groter aan. Maar liefst 60 dj's komen hun kunstje flikken tijdens het ‘Brandend Zand Festival’, aanstaande vrijdag in Scheveningen.

 

Wat je kunt verwachten als bezoeker? Goede vibes in overvloed!De eerste editie van 'Brandend Zand' vond twee jaar geleden plaats op Steven’s verjaardag. Meer dan veertig dj’s namen hun platen mee naar Mecca en de tent stond de hele dag afgeladen vol. Dit jaar worden er meer dan zestig dj's verwacht, die je veertien uur lang aan het dansen zullen houden. En niet bij één maar twee strandtenten tegelijk: De Karavaan en Billabong Beach. Daar willen we meer over weten, dus stellen we de initiatiefnemer een aantal vragen.

 

L2P: Brandend Zand deel II, wat kunnen we verwachten?

Steven: "Brandend Zand is een uit de hand gelopen hersenspinsel. Ik liep al een tijdje te fantaseren over het organiseren van een grote houseparty op het strand ter ere van mijn verjaardag. Twee jaar geleden hakte ik de knoop door om het te gaan doen en het resultaat was een avond die Mark (de voormalige eigenaar van Mecca) na afloop beschreef als het leukste en best bezochte feest in de tien jaar dat Mecca bestond. Plannen voor het vervolg werden toen al snel gemaakt, maar helaas kwam het er vorig jaar niet van. Dit jaar begon het toch weer te jeuken en binnenkort volgt dus de tweede editie. Omdat Mecca niet meer bestaat, wordt het feest dit keer gehouden in twee naast elkaar gelegen strandtenten die aan het zelfde stukje strand (Zwarte Pad) liggen; namelijk Billabong Beach en de Karavaan. Wat je kunt verwachten? Goede vibes in overvloed!"

L2P: Tijdens vorige editie had je 40 dj's geregeld. Deze keer meer dan 60. Je vond het nog niet genoeg?

Steven: "Het was de eerste keer even afwachten om te zien hoe het uit zou pakken, maar de back2back formule bleek prima te werken. Het gaat bij Brandend Zand niet om lange opbouwende sets met een verhaal, daarvoor gaan mensen maar lekker naar een ‘serieuze’ clubavond. Nu draaien we gezellig met zijn allen en iedereen zet een paar van zijn of haar favoriete krakers op. Het voordeel van zo’n grote line-up is dat de dj’s allemaal hun eigen achterban meenemen. Op die manier krijg je een heel leuk gemeleerd gezelschap van feestneuzen afkomstig uit alle uithoeken van het land. De groep is een mooie dwarsdoorsnede van de Nederlandse underground housescene, aangevuld met een aantal buitenlandse artiesten. Omdat het dit keer in twee strandtenten tegelijkertijd wordt gehouden, waren er meer slots beschikbaar, dus konden er meer dj’s uitgenodigd worden. Dankzij de belangeloze medewerking van alle artiesten en de inspanningen van een flinke groep vrijwilligers (die voor een bounty en een biertje de boel helpen opbouwen en afbreken) is de entree volledig gratis."

Toen ik tegen het einde van de avond onder luid gejuich samen met Khalil een paar plaatjes opzette en mijn ouders trots langs de rand van de dansvloer zag staan kreeg ik best wel een beetje kippenvel.

L2P: Wat is je meest gedenkwaardige strandgig tot nu toe?

Steven: "Dat was natuurlijk twee jaar geleden tijdens de eerste editie van Brandend Zand! Het feest overtrof al mijn verwachtingen en ik denk er nog regelmatig aan terug. Het was echt zo’n dag dat alle puzzelstukjes op de juiste plaats vielen. Er hing een euforische sfeer en Mecca (en het omliggende strand) was helemaal packed met relaxte mensen. Zonder dat ik het wist, viel het feest samen met het Vuurwerkfestival van Scheveningen, dus halverwege de avond werd de dansende menigte getrakteerd op een complete vuurwerkshow. Toen ik tegen het einde van de avond onder luid gejuich samen met Khalil een paar plaatjes opzette en mijn ouders trots langs de rand van de dansvloer zag staan, kreeg ik best wel een beetje kippenvel."

L2P: Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Steven: "De laatste tijd heb ik veel aan m’n eigen tracks gewerkt. Er komt over een paar weekjes een EP uit genaamd ‘Shortcuts To Babylon’ op Ponybar, het nieuwe netlabel van Hilbert in Hifi. Daarnaast heb ik gewerkt aan mijn live-set en ben ik bezig om samen met een aantal muzikanten een gelegenheidsformatie op te zetten om hier vervolgens in het najaar een aantal keer mee op te treden. Door de weeks run ik mijn eigen bedrijfje, waarmee ik communicatie- en promotiediensten lever aan een aantal organisaties en bedrijven en sinds een aantal maanden heb ik de organisatie van de Bootleg DJ Contest overgenomen. Ook de eigen feestjes lopen door en na de zomer gaan Khalil en ik een samenwerkingsverband aan met de Amsterdamse Dekmantel crew om in Rotterdam een aantal nieuwe clubavonden op te zetten. De eerste editie zal plaatsvinden op 12 september in de Club Zonder Concessies (zet maar vast in je agenda Mad’r, time to put your money where your mouth is)."

Qua draaien komen er de komende drie weken een aantal leuke optredens aan, ik heb ze hier even op een rijtje gezet:

19-07 Helmgras @ Woodstock 69, Bloemendaal

23-07 Verlengsnoer (Stekker in ’t Zand Afterparty) TBC

25-07 Brandend Zand Festival @ Billabong/Karavaan, Scheveningen

26-07 Four To The Floor @ Kriterion, Amsterdam

01-08 Down Society @ Gallery Downw_arts, Rotterdam

02-08 Body Mechanic @ Bootleg, Rotterdam

03-08 Crimejazz @ Camping Rotterdam, Rotterdam (Downtempo set)

Brandend Zand FestivalL2P: Wat is jouw top 10 van strandplaten?

Voice Stealer - Evaluation (Subvert)

DJ Koze - I Want To Sleep (Areal)

SCSI 9 - Location 1 (Tyrant)

Roy Davis Jr. - Gabrielle (Large)

Loco Dice - Menina Brasiliera (Ovum)

Pepe Bradock - Life (Atavisme)

M83 - Run Into Flowers (Jackson Remix) (Gooom)

Dennis DeSantis - Five Minutes, Today, Forever (Stewart Walker remix) (Third Ear)

Spirit Catcher - Sweet Deal (20:20 Vision)

Schatrax - First Heartbeat (Schatrax)

Wat? Brandend Zand Festival (Steven P's 25th Bday Bash)

Waar? De Karavaan / Billabong Beach, Zwarte Pad, Noorderstrand, Scheveningen

Wanneer? Vrijdag 25 juli 2008

Hoelaat? 12:00 - 02:00

Entree? Gratis

Muziek? Deep House, Tech House, Minimal, Electro, Breakbeat, DetroitTechno, Dubstep, Disco

DJ's? 60 dj's back 2 back

MC's? Mc Gregor, MC Samba

VJ? Media Ontwerpers

 

Steven P

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws