Even voorstellen: Plasmik

Partyscene Redactie | 24 juni 2008
interviews

Ergens tussen techno en deephouse

Het Duitse label Connaisseur Recordings mag zich na vele releases heugen op een grote schare fans wereldwijd. Daarom reizen de artiesten van dit label, waaronder de Nederlandse dj/producer Estroe, de komende maanden door Europa met een heuse Connaisseur tour. Aanstaande vrijdag komen ze langs in de Flexbar in Amsterdam en één van de headliners deze avond is het Duitse duo Plasmik - voor de allereerste keer in Nederland. Tijd dus voor een korte kennismaking.

 

PlasmikL2P: Wie zijn Plasmik en wat houdt hen zoal bezig?

Marcel: “Plasmik bestaat uit Roman (29) and Marcel (27). We zijn broers, opgegroeid in Freiburg, in het zuiden van Duitsland, maar we wonen tegenwoordig in Berlijn. Ik ben in 2001 verhuisd om te gaan studeren, iets waar ik nog steeds mee bezig ben. Roman heeft eerst een muzikale studie gedaan in het Zuiden van het land en woont sinds kort dus ook in Berlijn. Deze stad is een  levendige stad en een geweldige plaats om te werken met muziek. Daarom genieten we er ook echt van om hier te wonen en muziek te produceren.”

 

L2P: Welke muziek staat jullie bij uit jullie jeugd?

Marcel: “Vooral jazz- en soulmuziek. Om wat artiesten te noemen: James Brown, Aretha Franklin, John Coltrane, Chet Baker, Oscar Peterson. Daarnaast een hoop klassieke muziek uit de achtiende en negentiende eeuw."

 

L2P: Welke stijlen of stromingen hebben invloed op jullie muziek gehad?  

Marcel: “Naast natuurlijk house en techno zijn jazzpianisten als Herbie Hancock en Bill Evans zeer belangrijk voor ons geweest. En trouwens, drum ’n bass moeten we ook niet vergeten."

L2P: Kunnen we jullie muziek, naar goed Nederlands gebruik, in een bepaald hokje stoppen?

Marcel: “Als je het een naam wilt geven, dan is het soulfull dance music. Ergens tussen techno en deephouse."

L2P: Als jullie thuis zijn, hebben jullie dan nog behoefte om muziek te beluisteren?

Roman: “Om heel eerlijk te zijn, luister ik thuis bijna nooit naar elektronische muziek, behalve wanneer ik aan het produceren ben. Als ik rond kijk in mijn kamer zie ik de volgende cd’s liggen: Miles Davis - Kind of blue, Fauré - Requiem, Schumann - Piano Concert a Minor, Chet Baker - Ital. Session, Type O Negative - Bloody Kisses."

PlasmikL2P: Hoe zijn jullie in de muziekwereld terecht gekomen?

Marcel: “We zijn begonnen met dj’en en live optreden toen we nog op de middelbare school zaten. We deden dit voor een onafhankelijk radiostation in Freiburg. We zijn begonnen met voornamelijk house en techno. Later zijn we ook drum ’n bass feesten gaan organiseren in onze stad. Toen we naar Berlijn verhuisden, zijn we terug gegaan naar de vierkwartsmaat. En in 2006 hebben we Plasmik opgericht."

 

L2P: Wat zijn jullie sterke en zwakke punt als live artiest?

Marcel: “We blijven altijd geconcentreerd op onze set, ook wanneer mensen om van alles en nog wat komen vragen, terwijl we aan het optreden zijn. Zwakke punten vinden we moeilijk om over onszelf te zeggen.”

 

L2P: Wie zijn jullie grote voorbeeld(en)?

Marcel: “Ik denk niet dat we echt een voorbeeld hebben, maar er zijn verschillende muzikanten als John Tejada en Mike Huckaby die ons erg geïnspireerd hebben in het verleden.”

 

L2P: Jullie treden komend weekend voor het eerst in Nederland op. Spannend?

Marcel: “We zijn erg opgetogen om in Nederland te komen spelen.”

 

L2P: Wat staat er verder de komende tijd voor jullie te gebeuren?

Marcel: “Op dit moment zijn we druk bezig met het produceren van onze nieuwe plaat op Connaisseur Recordings. We kijken erg uit naar de release ervan in de herfst van dit jaar. Daarnaast zijn we bezig met een remix voorMatt O’ Brian ’s “Offkey Industries’ label. Natuurlijk komen er ook wat leuke gigs aan. Naast Amsterdam staan we bijvoorbeeld begin juli in Parijs.”

 

WIN WIN WIN WIN

Plasmik treedt aanstaande vrijdag op tijdens Pixel & Bleifrei in de Flexbar in Amsterdam. Dit als onderdeel van de Connaisseur tour. Naast Plasmik staan ook Kollektiv Turmstrasse, Alex Flitsch en onze eigen Estroe achter de draaitafels in de Club. De bar is het domein van Carlos Valdes, ZoeXenia live, Unders, Drrie en Jorn Liefdeshuis. Wil je hier graag een kijkje nemen? Wij geven 2 x 2 kaarten weg voor deze avond en je hoeft alleen maar een mailtje te sturen naar Sander.

Plasmik

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws