Even voorstellen: Fabienne Soigni

Partyscene Redactie | 9 juni 2008
interviews

'Vrouw zijn heeft z'n voordelen'

Aanstaande zaterdag staat Metrobass weer op het programma in de Catwalk in Rotterdam. Ditmaal met alleen maar Rotterdamse dj's. Zoals altijd interviewen wij er eentje. Deze keer is dat Fabienne Soigni, vooral bekend van de Disco Dimanche-feesten in de Exit, met bijbehorende hilarische youtube promotiefilmpjes. Wie is deze dame nu eigenlijk?

Fabienne SoigniL2P: Wie is Fabienne Soigni en wat houdt haar zoal bezig?

Fabienne: "Als dj gebruik ik de naam Fabienne Soigni, maar mijn echte naam is Fabienne van den Ierssel. Ik ben 20 jaar oud, woon in Rotterdam en studeer Bouwkunde. Verder vind ik het leuk om naar feesten te gaan die mij muzikaal kunnen inspireren. Sinds kort begonnen met surfen en volgens mij heb ik mijn nieuwe hobby daar wel in gevonden."

L2P: Welke muziek staat je bij uit je jeugd?

Fabienne: "Ik had zelf nooit echt een uitgesproken smaak over muziek, stond altijd wel open voor vele muziek stijlen, maar ben echt opgegroeid met jazz en blues. Mijn ouders draaide vaak mooie platen die ik tot de dag van vandaag nog mooi vind. Het zijn vaak tijdloze platen en ook erg muzikaal. Nummers met geïmproviseerde stukken erin vind ik erg mooi."

L2P: Welke stijlen of stromingen hebben invloed op je muziek gehad?

Fabienne: "Ik heb veel geleerd van jazzplaten, omdat er veel instrumenten en maten in voorkomen en heb ze altijd proberen te filteren. Ik ben op die manier anders naar muziek gaan luisteren, beter zelfs. Voor een set vind ik platen belangrijk die veel met zich meenemen, die op zichzelf staande platen kunnen zijn. De set uiteindelijk gecombineerd met platen die er een geheel van maken."

L2P: Kunnen we je muziek, naar goed Nederlands gebruik, in een bepaald hokje stoppen?

Fabienne: "Ik denk niet dat het in een hokje gestopt kan worden. De platen individueel wel, maar samen gecombineerd is het toch een breed geheel. Het is inderdaad een gewoonte om het in een hokje te stoppen, maar ik draai graag platen die ik tof vind. Om het toch ergens in een hoek te stoppen: electro, tech-house, techno, minimal."

L2P: Als je thuis bent, heb je dan nog behoefte om muziek te beluisteren?

Fabienne: "Ik ben veel met muziek bezig, maar niet alleen met stijlen die relevant zijn voor mijn draaien. Ook houd ik er veel van om naar goede, zowel oude als nieuwe, jazzplaten en bijvoorbeeld Braziliaanstalige muziek te luisteren. Maar ook rockplaten vind ik tof. Ik wil hiermee zeggen dat mijn smaak verder reikt dan alleen dance."

L2P: Hoe omschrijf je zelf je draaistijl?

Fabienne: "Ik heb niet echt een bepaalde draaistijl. Gebruik daarentegen niet veel effecten en vind het wel belangrijk dat de volledige plaat goed overkomt."

L2P: Wat zijn je toekomstplannen en dromen?

Fabienne: "Wat ik het allerleukst zou vinden, is om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken. Maar tot die tijd zou ik het leuk vinden om feestjes te bouwen op leuke plekken nationaal. Maar, als ik toch even mag dromen, ook internationaal."

Fabienne SoigniL2P: Wat is je sterke en zwakke punt als dj?

Fabienne: "Ik moet technisch gezien nog veel leren, maar door ervaring leert men.

Sterk punt is toch misschien dat ik vrouw ben. Ik weet niet of het komt omdat er meer mannen draaien dan vrouwen, maar het heeft wel zijn voordelen. Maar het kan ook een zwak punt zijn, je moet toch iets meer laten zien dat je wel echt een hart voor muziek hebt."

L2P: Wie is je grote voorbeeld(en)?

Fabienne: "Monica Electronica vind ik erg goed. De manier waarop en de muziek die ze draait vind ik erg goed. Samen met Josz Lebon. Ze zijn voor mij muzikaal een van mijn grootste voorbeelden. Daarbij leer ik ook van andere artiesten, door te kijken en luisteren naar hoe zij met het publiek en de zaal omgaan."

L2P: Wat staat er verder de komende tijd voor jou te gebeuren?

Fabienne: "Natuurlijk de 14e juni! Metrobass in de Catwalk samen met Warren Fellow, Swan en Cisco, altijd een feestje."

L2P: Tot slot, Wat is je top-10 van dit moment?

1. Citizen Kain - Doppelgaenger

2. Yousef - Purple Rage

3. Radio Slave - Grindhouse Tool

4. The Hacker - Zone

5. Audiojack - zum zum

6. Kiki - Trust me

7. Ewan Pearson- The art of letting go

8. Supermayer - Two of us

9. Kasper Bjorke - Liquid propagnosia

10. Puzique - Suite 9

WIN WIN WIN WIN

Metrobass vindt plaats op zaterdag 14 juni in de Catwalk in Rotterdam met, naast Fabienne Soigni, optredens van Warren Fellow, Swan en Cisco de la Hoya. Love2party geeft 3 x 2 plaatsen op de gastenlijst weg voor deze avond. Wil jij hier graag heen, stuur dan een mailtje naar Sander en misschien ga jij wel lekker dansen op kosten van de zaak.

Organised Music hyve

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws