Binnenstebuiten: Marco Bailey

Partyscene Redactie | 28 april 2008
interviews

          België is soms een verwend volkje           
          Gedreven tot en met, soms te impulsief, zeer opvliegend en soms iets te agressief misschien, maar dat duurt maximaal 5 minuten, om vervolgens zo mak als een lammetje te zijn.          

Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In deze serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Deze keer de Belgische dj en producer Marco Bailey, die onlangs zijn nieuwe album F=MB2 heeft gemaakt.

 

Naam: Marco Beelen aka Marco Bailey.

Woonplaats: Ransberg, een piepkleine deelgemeente van Kortenaken - rustig en peaceful!

Geboren: Geboren te Hasselt op 20 juli 1970 in ziekenhuis: Virga Jesse.

Gezin: Geen broers of zussen. De band met pa en ma is zeer goed. Heb niets anders gezien dan twee zeer hardwerkende mensen, meestal 7 dagen per week.

Opvoeding: Pa was eerst radicaal tegen het nachtleven. Ik begreep dat wel, omdat ik eerst aan sport deed. Ik heb 5 jaar op hoog niveau aan motorcross gedaan, en vervolgens 5 jaar gefietst. Mijn pa dacht dat mijn toekomst in de sport lag, maar ineens werden de plannen gewijzigd, en daar was hij in het begin serieus tegen. Wat mijn ouders mij het meest hebben meegegeven, is hard werken, anders kom je er niet.

Wilde sportman worden - koste wat het kost.Kinderen: Graag, maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Het zal er hoogstens eentje worden, ‘one day’ -;)

Opleiding: A2Elektronica aan de hoge school. Dat heb ik slechts1 jaar volgehouden, omdat ik toen aldag en nacht met muziekbezig was. Nietafgemaakt dus.

Jeugdidealen: Wilde sportman worden - koste wat het kost. Stefan Everts of Eric Geboers achterna. Maar eenmaal als dj aan de slag, stopte die droom.

 

Karakter: Gedreven tot en met, soms te impulsief, zeer opvliegend en soms iets te agressief misschien, maar dat duurt maximaal 5 minuten, om vervolgens zo mak als een lammetje te zijn.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Dat ik teveel weg geef aan ze, en te weinig terugkrijg. Op Tom Hades na; he’s my buddy!

Wat vergeten ze dan altijd? ‘Dank u’ te zeggen.

 

Hobby's? Seks, fitness en motor rijden.

Vakantie: Koh Samui - Thailand, Amanpuri in Phuket, Okinawa Eiland - Japan. Waar ik nog nooit ben geweest, is Zuid-Afrika. Daar wil ik echt nog eens heen.

TV: Weinig tijd. Het Nieuws, dat is alles.

Vrije tijd: Wekelijks 1 keer een restaurantje pakken; lekker Japans of Thais.

Stad: Tokyo vanwege de mensen, het eten en de technologie. Barcelona vanwege de warme sfeer en het weer.

Bewondering voor? Mijn vader; 72 jaar en nog dagelijks werken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Hij zal nooit opgeven. RESPECT!

Spender of spaarder? Jammer genoeg spender.

 

België is soms een verwend en niet echt respectvol volkje. Men wil veel zien voor zo weinig mogelijk geld, liefst nog gratis.Waar geef je het meeste geld aan uit? Te duure vakanties, al is het soms maar tien dagen per jaar, en cadeautjes voor mijn vriendin.

Waar lig je 's nachts van wakker? Te veel om op te noemen ;-(

 

Wat doe je 's ochtends als eerste? Actimel drinken. Daarna sterke koffie om de vele slaapenoze nachten te boven te komen.

 

Voorbeeld? Mijn vader. ‘Definitely!’ See above...

 

Hoogtepunt: Hopelijk moet dit nog komen. Tot Nu toe? Eerste boeking in Japan en live spelen op pukkelpop.

Dieptepunt: 30.000 euro verliezen aan een party waar je het publiek in ons ‘fantastische België’ alles geeft wat je kan, maar waar ze het massaal af laten weten. België is soms een verwend en niet echt respectvol volkje. Men wil veel zien voor zo weinig mogelijk geld, liefst nog gratis. Ga maar eens in Nederland, Engeland of Japan uit. Dan weet je wat duur is.

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Met rijke mensen die alleen maar van het goeie leven genieten ;-)

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Niet naar de muziekschool gegaan om instrumenten leren te bespelen! Damn.

 

Doelstelling dit 'seizoen'? Proberen meer live shows te doen met Tom Hades, en  twee andere bandleden muzikanten & vj’s.

Marco Bailey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws