Circoloco people: Boris Werner & Gert van Veen

Partyscene Redactie | 16 april 2008
interviews

Wat een kutleven heb ik toch. Alleen maar werken...

Circoloco komt op Koninginnedag naar Amsterdam. De organisatie die het feesten overdag tot een kunst verheven heeft, zet voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Overdag kun je feesten op Strand West in Amsterdam, ’s avonds is er een dikke after in de Flexbar. In aanloop naar deze happening stellen wij de verschillende dj’s en acts vast een paar vragen. Te beginnen met Boris Werner en Gert van Veen.

 

Gert van VeenWie ben je en wat houdt je zoal bezig?

Boris: “Ik ben Boris van Zuilen (Werner is mijn moeders achternaam), geboren en getogen in Amsterdam. Naast het draaien en produceren, werk ik één dag per week in de Bitterzoet. Dat is een kleine club in het hartje van Amsterdam waar alles behalve house wordt geprogrammeerd, wat ook weleens lekker is.”

Gert: “Gert van Veen van de groep Amsterdam 661, de zeskoppige electronische live-band met Boris Werner, Julien Chaptal, Kabale Und Liebe, Lauhaus en David Labeij (Polder). Ieder van ons heeft naast 661 ook een eigen muzikale carrière. Zelf maak ik muziek met mijn groep Quazar, ben ik organisator van het Welcome To The Future-festival en de feesten van dezelfde naam. En ben ik directeur, of liever: navigator, van Studio 80 in Amsterdam.”

Hoe zou je je stijl zelf omschrijven?

Boris: “Hmmm, vind ik altijd lastig om te omschrijven. Ik hou het nu maar op House met ballen. Hahaha”

Gert: “Amsterdam 661 maakt groovy minimal en house. Elk optreden is 100% geïmproviseerd, wat de sound en het gevoel lekker spontaan en dynamisch maken. De bandleden worden vaak zelf ook verrast door de muziek die zomaar uit de lucht komt vallen.”

 

Waar zou je graag nog een keer willen draaien en met wie wil je nog een keer samenwerken?

Boris: “In de Gashouder op Awakenings wil ik graag nog een keer staan in de toekomst. Qua samenwerking zou ik met Guillaume & the Coutu Dumonts willen werken. En mocht dat niet lukken, kan ik altijd nog - als mijn tijd gekomen is - een track opnemen met Chet Baker!”

Gert: “Met 661 zijn we pas 1 keer in het buitenland geweest, in de Panorama Bar in Berlijn. Heb zelf wel al op heel veel plekken gespeeld, maar Tokyo staat nog op mijn verlanglijstje.”

 

Voor welke artiest uit de elektronische dance scène heb je de meeste bewondering?

Boris: “Zo, ik ga even een vinger in iemands reet steken. Ik heb namelijk veel bewondering voor ons eigen Dylan Hermelijn. Hoe hij de laatste jaren zichzelf weer omhoog heeft weten te werken en daarbij een heel nieuwe generatie producers heeft mee laten liften, myself included, vind ik erg stoer. Mede daardoor heeft Amsterdam weer een nieuwe impuls gekregen. Ik, en ik denk dat ik niet de enige ben, ben erg blij daarmee.”

Gert: “Heb veel bewondering voor de manier waarop Dylan Hermelijn met labels als Remote Area, Intacto en 100% Pure de ambassadeur is geweest voor de nieuwe Amsterdamse minimal, house- en technoscene, die nu internationaal hoge ogen gooit.”

 

Boris WernerWat zit er op dit moment eigenlijk in je iPod/ cd-speler?

Boris: “Ben niet zo van de i-pod, maar luister dit moment veel naar Bahta Gebre- Heywet, een artiest uit Ethiopië.”

Gert: “De nieuwe albums van Polder en Julien Chaptal, alles van dj Koze en van Jimpster, de liveset van Radio slave tijdens 24 hour party people in Studio 80, een paar gigabyte nieuwe releases van Beatport en niet te vergeten enkele geniale mixen van Dorine Dorado.”

 

Wat voor leuks staat er voor jou in de planning de komende tijd?

Boris: “De zomer komt er weer aan, wat betekent veel Festivals waar ik weer draai dit jaar en het buitenland lonkt ook steeds meer. Daarnaast komen er producties uit op label als Remote Area, Moon Harbour, Soweso (nieuw label van Kabale & Lauhaus) en op MadeWithLove (nieuw label van Carlos Valdes).”

Gert: “De tweede editie van het Welcome To The Future-festival, op zaterdag 2 augustus in het Twiske.”

 

Wat is voor jou de typische sound van Circo Loco?

Boris: “Dansend op funky, warme house al dan niet met een cocktail in je hand :)”

Gert: “Was deze zomer samen met Dorine Dorado, Paul Brouwer van WTTF en zijn vriendin Tamara in de DC 10 op Ibiza en die onweerstaanbare housy groove pakte ons echt helemaal. Kortom: house van de 21ste eeuw, waar je helemaal in kunt verdwijnen.”

Noem drie platen, die typerend voor Circo Loco zijn?

Boris:

Mountain People - 004

Matthias Tanzmann - Rugby(No tom edit)

Sasha Dive - Annihilating Rhythm

 

Wat kunnen we van jou verwachten op 30 april?

Boris: “House met ballen! Nee, ik heb nog geen idee wat ik ga doen. Dat zie ik die dag wel. Sta ook nog met Amsterdam 661 live die dag, dus dat wordt 'sowieso' knallen!!”

Gert: “Amsterdam 661 gaat serieus rocken!”

Wat betekent Koninginnedag voor jouw? 

Boris: “Toen ik vroeger klein was, ging het natuurlijk om zoveel mogelijk ouwe crap

te verkopen om zoveel mogelijk geld op te halen. En sinds mijn 16de ga ik natuurlijk altijd los met al je vrienden en op zoek naar de plek waar de leukste muziek wordt gedraaid. hint hint.”

Gert: “Met Quazar optreden tijdens Queensnight op het Twstd podium aan het Weteringcircuit, daarna op Koninginnendag met Amsterdam 661 bij Circo Loco, waar ik verder ook zoveel mogelijk van de andere acts wil zien en horen, dan verder door naar Blabla in Studio 80. Wat een kutleven heb ik toch. Alleen maar werken...”

CircolocoCircoloco

Woensdag 30 april

Strand West, Amsterdam(12.00 – 23.00)

Luciano, Magda, Gui Boratto live, Tania Vulcano, Rhadoo, Amsterdam 661, Shinedoe, 2000 and One, Warren Fellow, Kabale und Liebe, Sandrien and many more

Flexbar, Amsterdam (20.00 – Laat)

Matthias Tanzmann, Rhadoo, Unders, Warren Fellow, Sandrien, Rauwkost, Dave Ellesmere

WIN WIN WIN WIN

Love2party heeft natuurlijk een stapel kaarten weten te bemachtigen voor Circoloco. En jij kan er 2 winnen! Maar je moet er wel wat voor doen deze keer. Beschijf wat Circoloco voor jou betekent op een originele manier en stuur dit naar Sander ovv je volledige naam. Winaars krijgen per email bericht.

Circoloco

Boris Werner

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws