Binnenstebuiten: Estroe

Partyscene Redactie | 15 april 2008
interviews

Rotterdam verovert snel mijn hart

Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In deze serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer dj en producer Estroe, die op zaterdag 19 april tijdens dik in de Catwalk draait.

 

Naam: Esther Margret Roozendaal. Ik ben best blij met mijn naam. Nou ja, niet met Margret, maar die gebruik ik toch nooit. En ach, Margret naar mijn oma Margaretha, dus dat is dan wel weer lief.

Woonplaats: Sinds kort woon ik in Rotterdam. Alhoewel, alweer bijna een jaar! Ik ben geboren in Zutphen, een prachtige stad aan de IJssel. Toen ik drie was, zijn we verhuisd naar Purmerend en toen ik 18 was, ben ik in Amsterdam gaan wonen voor mijn opleiding (en het uitgaansleven). Ik ben nogal honkvast. Verhuizen van Amsterdam naar Rotterdam vond ik een grote stap.

. Mijn vader was erg van de afspraken en je aan je woord houden, regels zijn regels. Nu heb ik die tik zelf ook, ik ben altijd te vroeg, (bijna) nooit te laat. En afspraak is afspraak! ;-) nee hoor in de loop der jaren ben ik wat flexibeler geworden.Geboren: 4 februari 1972 in Zutphen

Gezin: Ik kom uit een heel ‘gewoon’ gezin. Vader, moeder en een drie jaar jongere broer. Mijn ouders waren er vroeg bij, in vergelijking tot ouders van leeftijdsgenoten van mij waren ze best jong. Mijn ouders zijn altijd behoorlijk sociaal links georiënteerd geweest. Ze waren vrij hippie-achtig en leidden ook zo’n bestaan.

Mijn moeder was bejaardenverzorgende en mijn vader is jaren arbeidconsulent geweest op het arbeidsburo in Purmerend, waar we naartoe verhuisden toen ik 3 was. Vooral mijn moeder heeft het best zwaar gevonden om te aarden in de Randstad met de wat bijdehantere cultuur in vergelijking tot de Achterhoek waar ze vandaan kwam. De band met mijn ouders is altijd goed geweest, hoewel ik als puber flink tegen ze aan heb geschopt, ik wilde al vroeg vrijheid! Met mijn broer was het soms oorlog, soms waren we superclose. Nu kunnen we goed met elkaar door de bocht. Allebei hebben we mijn ouders een tijdje geleden bedankt voor hun open en liefdevolle opvoeding.

Mijn moeder is helaas vier jaar geleden overleden aan kanker en dat was veel te jong, ze was 52. Het verdriet was groot, en om mijn vader zo kapot te zien, deed nog meer pijn. Gelukkig heeft hij sinds een tijdje een nieuwe relatie met een ontzettend lieve vrouw. Verder heb ik met mijn oma van moederskant (Margaretha dus) een erg goede band, we spreken elkaar bijna elke week en bespreken dan alles: van huishoudelijke dingen tot relaties, alles. Zij is 82, maar moderner in haar opvattingen dan veel jongere mensen om mij heen. En ze is de spil van de seniorenflat, iedereen komt altijd naar haar toe met problemen en regeldingen. Ze heeft dus altijd wat te vertellen.

Opvoeding: Iedereen is gelijk. Discrimineren en vooroordelen waren uit den boze. Mijn broer en ik kregen altijd behoorlijk op ons kop als we mensen uitlachten. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, wie goed doet goed ontmoet. Dat waren wel stokpaardjes van mijn ouders. Mijn vader was erg van de afspraken en je aan je woord houden - regels zijn regels. Nu heb ik die tik zelf ook, ik ben altijd te vroeg, (bijna) nooit te laat. En afspraak is afspraak! ;-) Nee hoor, in de loop der jaren ben ik wat flexibeler geworden.

Kinderen: Nou, die toekomst komt angstvallig dichtbij! Ik baal er soms van dat ik vrouw ben en met een leeftijdsgrens zit. Maar ik wil ze wel graag.

Opleiding: Mavo, Inservice opleiding ziekenverzorging, Inservice opleiding verpleegkundige A. Toen ik klaar was met mijn opleiding en verder wilde met de specialisatie voor IC verpleegkundige om op de ambulance of EHBO te gaan werken, raakte ik verdwaald in de muziek. Ik heb na lang twijfelen toen de beslissing genomen om toch eens te kijken hoe het met de muziek zou gaan en uiteindelijk ben steeds minder in de verpleging gaan werken.

Jeugdidealen: Okay, dit is misschien heel suf, maar om eerlijk te zijn wilde ik altijd al graag in een ziekenhuis werken. Ja, en toen ik 18 was, wilde ik natuurlijk ook graag fotomodel worden, net als veel meisjes. Ik kan me verder niet echt meer idealen herinneren, ik zal ze ongetwijfeld wel gehad hebben.

Karakter: Ik heb een beetje een (te) sterk empatisch vermogen waarschijnlijk ten gevolge van mijn ziekenhuis werk en mijn over-sociale opvoeding. Begrip voor je medemens en inlevingsvermogen zijn er erin gestampt. Dit is zowel positief als negatief natuurlijk. Het resultaat is dat ik te vaak rekening wil houden met anderen en mezelf weleens wegcijfer en dat ik ook teveel bezig ben geweest met wat mensen van me vinden. Maar ouder worden is fijn. Ik heb van bovenstaande zaken steeds minder last.

Het fijne is wel dat juist door mijn empatisch vermogen ik gevoelig ben voor sfeer en dat kan ik goed gebuiken in mijn dj-werk.

En hoewel ik klaarsta voor iedereen, kan ik nogal eens pinnig uit de hoek komen tegen mensen van wie ik hou. Gek, in het ziekenhuis heb ik veel geduld, maar prive is het soms een beetje op. Ik kan me snel irriteren, maar ben nooit lang boos. Verder ben ik van mezelf een rustig iemand, je zult mij niet snel van enthousiasme zien staan springen, maar ik kan wel genieten hoor.

Estroe & hondje BillyHoe omschrijven jouw vrienden je? Anderen zullen me misschien omschrijven als iemand die altijd druk is, ik ga maar door. Ontspannen is niet mijn sterkste punt. Maar ze zullen me ook omschrijven als een attent iemand, ik vergeet nooit belangrijke gebeurtenissen en kan goed luisteren. Mijn vrienden kunnen dag en nacht bij me terecht.

 

Wat vergeten ze dan altijd? Dat ik thuis ook best wel eens niets kan doen.

 

Hobby's? Mijn hondje, Billy die ik graag uitlaat. Lezen: ik verslind boeken en dan het liefst van die enorme dikke waar ik lang over doe. En als ik een weekend vrij ben, spendeer ik graag tijd met familie en vrienden. Lekker lang tafelen, bioscoop etc. is ook aan mij besteed. Maar ik ben ook heel graag gewoon lekker thuis met mijn vriend, hond en katten. En nu het eindelijk weer lente wordt, vind ik het heerlijk om mijn balkons op te vrolijken met mooie plantjes.

Sport: Op dit moment alleen yoga en ik sta soms op de crosstrainer. Ik ben nooit supersportief geweest, ik heb wel ballet en dergelijk gedaan. Liever iets met muziek dan iets met een bal. Ik ben een paar jaar behoorlijk fanatiek geweest in de sportschool, dat was voordat ik mijn draaitafels kocht. Oh ja, ik hou van rollerbladen. In mijn nieuwe buurt is een heel lang fietspad naar de Kralingse plas en ik ben van plan om straks met mooier weer lekker te gaan ‘bladen’.

Vakantie: De verste bestemming is Panama en Costa Rica geweest, daar heb ik doorheen gereisd met een vriendin, op haar manier (dwz: rugzak en van te voren niet weten waar je slaapt en locals ontmoeten). Vorige zomer heb ik veel geklust en toen het huis klaar was, was het fijn om thuis te zijn. Ik ben uit mezelf niet iemand die snel vakantie neemt, ik laat liever mijn muziek niet in de steek. Ook zie ik alle uitstapjes naar het buitenland, dankzij het draaien, als kleine minivakantietjes. Als het een leuke plek is, plak er soms wat dagen achteraan en neem ik iemand mee. Ik hou van steden als Berlijn, Barcelona en Lissabon. Zurich is een van mijn favorieten, daar ben ik laatst nog geweest.

TV: Ik ben best een tv junkie. Ik neem veel op op de HD en kijk dan lekker ’s avonds laat. Doordat je er niet hoeft bij na te denken, werkt het ontspannend. Het zijn meestal van die series als Lost, Greys Anatomy, The Sopranos etc. En ER volg ik al vanaf het begin. Maar ik hou ook van goede documentaires en ben vaak benieuwd naar wat mensen drijft, ik vind dus veel interessant.

Vrije tijd: Je kunt me tegen komen wandelend met Billy of in de zomer op een fijn terrasje. Of in de trein tussen Amsterdam en Rotterdam. Mijn favoriete restaurantje is Curries in Rotterdam, lekker Indiaas eten.

Stad: Een jaar geleden had ik Amsterdam gezegd, maar Rotterdam verovert snel mijn hart. Deze twee steden hebben een gedeelde eerste plaats. Amsterdam om de romantische grachten en historische binnenstad, Rotterdam om de rust en de aardige mensen. Met op nummer twee Zutphen gewoon als jeugdsentiment en omdat het echt een mooie stad is.

Bewondering voor? Ik ben niet iemand die iets heel snel bewondert, iedereen die met passie zijn ding doet is tof. Maar bewonderen? Er komt even niets in me op.

Spender of spaarder? Als ik geld heb, ben ik een spaarder. Als ik het niet heb een spender. Beetje vreemd hoe dat werkt.

 

Waar geef je het meeste geld aan uit? Kleding, schoonheidsproducten. Plantjes voor het balkon, spullen voor het huis, boeken, tijdschriften. Kadootjes voor anderen.

Waar lig je 's nachts van wakker? Over van alles. Ik kan flink piekeren over van alles en nog wat en heb altijd veel moeite mijn gedachten uit te schakelen. Eigenlijk heb ik ook nooit zo’n zin om te gaan slapen, ik wil gewoon door! Het feit dat ik echt een nachtmens ben helpt ook niet echt. Het gevolg is dat ik moeite heb met opstaan.

 

Als ik geld heb ben ik een spaarder, als ik het niet heb een spender. Beetje vreemd hoe dat werkt.Wat doe je 's ochtends als eerste? Koffie, email, douchen en Billy uitlaten en vers brood bij de bakker halen.

 

Voorbeeld? Voorbeeld? Net als wie ik bewonder, vind ik dit een moeilijke vraag. Maar als ik dan toch iets moet noemen: mijn oma, die toch nog kan genieten van het leven nadat ze haar man en daarna haar dochter verloor en alle mensen die patient zijn in het ziekenhuis. Het ontzettend zwaar hebben en toch humor en een positieve instelling houden. Kortom, ik hou van mensen die kunnen relativeren, dit bewonder ik dan dus ook in haar. (pppfff, toch nog een antwoord)

Hoogtepunt: Er zijn zo veel hoogtepunten, meerdere gebeurtenissen en het zijn natuurlijk de cliche dingen; liefde, draaien, eerste plaat die uitkomt etc. Ik ben vaak alweer door naar het volgende doel of hoogtepunt. De vorige zijn al weer verdwenen naar de achtergrond. Maar op een rustig moment kan ik natuurlijk nog wel nagenieten van hoogtepunten in het verleden.

Dieptepunt: Het overlijden van mijn moeder. En in de moeilijke periode daar voorafgaand achter komen wie mijn vrienden zijn (dat waren soms andere dan ik verwacht had).

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Met een verzorger van een dierentuin. Ik zou heel graag een dagje zeehonden en giraffen willen voeren.

 

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Die ga ik hier lekker niet vertellen.

 

Doelstelling dit 'seizoen'? Meer op leuke plekken draaien, meer muziek maken, verder leren en samenwerken met anderen, blijven genieten en ontspannen van alles. En ik kijk uit naar het nieuwe rookbeleid, ik heb COPD (chronische bronchitis) en heb echt erg veel last van nicotine, dus ik zal blij zijn als het 1 juli is.

 

Estroe komt op zaterdag 19 april naar de Catwalk in Rotterdam voor haar eerste gig in de ondergrondse club sinds ze naar Rotterdam verhuisd is. Naast Estroe staan ook Darko Esser (live), Sandeep en Warren Fellow op het programma. Ben jij na het lezen van dit onthullende verhaal benieuwd geworden wie die Estroe nou precies is, doe dan mee met onze prijsvraag. We geven namelijk een paar kaarten weg en het enige dat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar Sander

Estroe

Dik

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws