Even voorstellen: De finalisten v/d TWSTD dj-contest

Partyscene Redactie | 14 april 2008
interviews

Ik kreeg het publiek als enige aan het dansen

Na een strijd van 80 rondes komt de Dommelsch TWSTd DJ Contest tot een muzikaal slot akkoord. Aanstaande vrijdag staat Amsterdam in het teken van de finale van de TWSTD dj contest. Dit jaar niet in Paradiso maar in de Melkweg. Wij stellen de finalisten aan jullie voor.

De hoofdprijs is een cursus ‘Electronic Music Production’ van de SAE, School of Audio Engineering, twv 1900,- en een uitgebreide tour langs Nederlandse podia en festivals, waaronder natuurlijk het jaarlijks terugkerende tweedaagse Koninginnedag-festijn TWSTd QNSNGHT & QNSDY outdoor op 29 & 30 april. In de oude zaal hoor je de 6 winnaars van de 450 dj´s die meededen aan de voorgaande drie jaren. De DJ Contest bracht deze winnaars naar Rockit Open Air, Awakenings, Emporium, 013, Mezz, 3FM, Simplon, Club Rembrandt, Paradiso, De Melkweg en vele anderen podia in het land.

 

Mark Hertz & Wesley VibesNaam: Mark Hertz & Wesley Vibes

Leeftijd: resp. 22 en 21

Woonplaats: Rotterdam

Houdt zich bezig met: Organiseren van feestjes, produceren, draaien en studeren.

Draaistijl: Mix van funky tech-house en techno met zo hier en daar wat minimal en deephouse-invloeden.

All Time Favourite track: De vlieger van Andre Hazes natuurlijk! Lekker funky en de vocalen van de zadleet maken de track helemaal af ;-)

Favoriete label(s): in willekeurige volgorde: CMYK Musik, Drumcode, Soma, Trapez, Mood Music Records, Wagon Repair, Traum, Liebe Detail, Mobilee, Ovum, Harthouse, etc.

Beste dj('s): op dit moment uit Nederland; Joris Voorn, Bart Skils. Buitenland; Richie Hawtin, Funk d’Void,

Beste producer(s): Rejected, Polder, Fokko Versloot, Koen Lebens, Jelle Kuipers, Boris Ross, David Weed, Moonbeam, Par Grindvik, Lucio Acquilina, Funk D’Void, Alexi Delano, Xpansul en vele anderen.

Waar heb je in het verleden al gedraaid? TWSTD natuurlijk en Off_Corso, Catwalk, Free Your Mind Festival, Herr Zimmerman, Winkel van Sinkel, Studio80, DB Studio’s, Auditorium (Alanya, Turkije), Charlatan (Gent, Belgie).

Wat zijn je goede eigenschappen als dj? Naast een strakke mixtechniek en de juiste opbouw in je set, vinden wij de interactie met het publiek heel belangrijk. Dit proberen we dan ook zo goed mogelijk na te streven en we denken dat het ons aardig lukt.

Beschrijf je ervaring van de halve finale van de TWSTd DJ contest? Nadat we drie uur in de file hadden gestaan en, net voordat we bij TWSTD aankwamen, een aanrijding kregen (niet onze schuld), konden we uiteindelijk om 23.00 onze plaatjes opleggen. We waren tijdens het draaien niet echt zenuwachtig. Als de uitslag komt vind je dat natuurlijk wel spannend. Toen we wisten dat we de juryprijs hadden gewonnen, waren we natuurlijk erg blij, want de concurrentie was erg hoog in deze halve finale.

Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Daar houden we ons niet echt mee bezig, we doen gewoon ons ding. Als je denkt dat het heel moeilijk is, ben je eerder geneigd om bij de pakken neer te zitten. En dat houd je van je werk af. Met een combinatie van hard werken, zoveel mogelijk voetjes van de vloer krijgen en zelf met beide voetjes op de grond blijven zou je het wel eens ver kunnen schoppen. We zijn al een tijdje bezig met feestjes aan het organiseren waaronder, sinds een halfjaar, Diepgang in de Catwalk te Rotterdam en sinds 2,5 jaar zijn we ook bezig met produceren.

Je zou misschien zeggen; waarom doe je dan mee aan de TWSTD dj-contest? Nou, dat is eigenlijk uit een ‘geintje’ begonnen, maar toen we er eenmaal mee bezig waren, wilden we natuurlijk ook het beste ervan maken! Of het dus echt moeilijk is om door te breken, kunnen we niet echt te zeggen. Wel weten we dat het belangrijkste is dat je, je eigen ding blijft doen en er vooral plezier in moet blijven houden. En dat zit bij ons allebei wel goed!

Wat heb jij er tot nu toe voor gedaan? Zoals al aangegeven; feestjes organiseren, veel draaien, produceren en natuurlijk de TWSTD dj-contest.

Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? Melkweg, TWSTD, Leiden, Catwalk en Off_Corso

Wat zijn je toekomstplannen? We willen dit jaar graag een aantal tracks releasen. Diepgang in de Catwalk in Rotterdam gaan we waarschijnlijk maandelijks doen. Verder hebben we nog een aantal andere concepten liggen voor feesten die we in de nabije toekomst willen gaan geven. En natuurlijk in het buitenland draaien. Op de planning staan nu Club Fever in Bilbao en Marbella. Hopelijk komt daar nog veel meer bij! Voor zover wel even genoeg volgens ons.

 

WubNaam: Wub (Sebastiaan Wubben)

Leeftijd: 24   

Woonplaats: Amsterdam

Houdt zich bezig met: Fysiotherapie en muziek.

Draaistijl: Minimal/techno/electro/techhouse.

All Time Favourite track: Buy Now - For Sale.

Favoriete label(s): Remote Area, Minus, Trapez, Ovuum, Intacto, Treibstoff.

Beste dj('s): Troy Pierce, Alex Under, 2000 and one, Heartthrob, Marc Houle.

Beste producer(s): Sarah Goldfarb, Richie Hawtin, Matthew Dear, Konrad Black, Steve Mac.

Waar heb je in het verleden al gedraaid? Nou nou, dan moet ik eens even goed nadenken. Voornamelijk zijn het nog zaaltjes die afgehuurd kunnen worden voor n feestje. Bijvoorbeeld: City Hall in Utrecht, Estrado in Harderwijk en Strand West in Amsterdam Maar er staan ondertussen ook al best een paar toffe clubs tussen zoals Patronaat en Studio 80. Ook heb ik al een keer een feest gegeven in de Poema in Utrecht en natuurlijk de Melkweg op 18 april. Het maakt me niet zo heel veel uit waar ik draai, vooral de sfeer en natuurlijk het publiek is heel erg belangrijk. Al sta je in een schuur, als de mensen los gaan is het voor mij geslaagd.

Wat zijn je goede eigenschappen als dj? Bij het kiezen van mijn muziek ga ik compleet op mijn gevoel af. Als het in mijn oren goed klinkt, ben ik verkocht. Soms bij het kopen van mijn muziek, krijg ik echt kippenvel en zie ik een hossende menigte voor me. Dan is dat plaatje natuurlijk meteen van mij. Daarnaast wil ik iets extra’s geven aan mijn muziek, dat doe ik door middel van m’n Kaoss Pad en verschillende samples. Vocals geven een plaat iets extra’s en kunnen een plaat echt helemaal afmaken!

Beschrijf je ervaring van de halve finale van de TWSTd DJ contest? Ha ha ha! Dat was me een partijtje spannend! Het is voor mij nog steeds lastig om mijn zenuwen in bedwang te houden, maar tot nu toe hebben ze me wel in de Finale gebracht. Ook was ik erg blij met de uitspraken van de jury. Het is gewoon heel prettig om een keer heel kritisch te laten luisteren naar mijn set. En ik heb ook geprobeerd om veel te doen met hun adviezen.

Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Ik denk dat het niet moeilijk is en dat het er om gaat of je er voor gaat. Het kost gewoon veel energie en tijd, maar als je er van houdt, is dat geen probleem. Laat jezelf horen en neem (bijna) alles aan. Als mensen je naam voor een tweede keer zien staan dan word je vanzelf herkend, als je dan ook nog eens lekker draait komen mensen al snel naar je toe.

Wat heb jij er tot nu toe voor gedaan? Al sinds kind af aan ben ik omringd door mensen die van muziek houden. Daardoor kom je steeds op nieuwe ideeën en neem je ook eens een kijkje bij andere muzieksoorten. Op dit moment ben ik bezig met produceren, al staat het nog zeker in de kinderschoenen. Het begint een beetje vorm te krijgen, maar om echt een knaller van een plaat te maken moet ik nog veel leren.

Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? Op dit moment heb ik weer afspraken met Minimaal Feestmaal in Studio 80. Voor de rest hoop ik dat de finale mij veel goeds gaat brengen. Haha, wat een lullig lijstje nog he? Maar heb er wel veel plezier in hoor!

Wat zijn je toekomstplannen? Als eerste staat er op mijn to-do lijstje dat ik moet afstuderen. Dat gaat dit jaar gebeuren, en daarna hoop ik aan de slag te kunnen met de SAE cursus. Maar ja, dan moet ik wel eerst de TWSTD Contest winnen. Ik wil me graag meer gaan oriënteren in de muziek en er voor zorgen dat mijn tracks geperfectioneerd worden. Of ik al ga werken na mijn studie fysiotherapie weet ik nog niet. Misschien ga ik nog een extra studie doen. Ik ga in ieder geval daarnaast lekker veel draaien en muziek maken!

 

DacatoNaam: Dacato (Dennis Jongenelis)

Leeftijd: 25

Woonplaats: Oudenbosch.

Houdt zich bezig met: Werken in een logistiek magazijn. Verder veel muziek luisteren en plaatjes draaien.

Draaistijl: Minimal, tech-house, techno en zo her en der een electro track.

All Time Favourite track: Moeilijk moeilijk. Ik heb zoveel prachtige tracks. Kom ook uit een trance-verleden waarin er zeker nog platen zijn die ik goed vind. Bijvoorbeeld: Energy 52 - Café del Mar, D-Note - Shed my Skin en Legowelt - Disco Rout. Verder U2 - Where the Streets Have No Name en Phill Collins - In the Air Tonight.

Favoriete label(s): Heb niet zozeer echt labels waarvan ik alles koop. Ik ben meer iemand die luistert naar bepaalde producers. Maar er zijn zeker een paar labels waarvan ik veel koop zoals, Cocoon recordings, Ovum, Ostwind, Loose records, Trapez en Treibstoff.

Beste dj('s): Sven Väth, Richie Hawtin.

Beste producer(s): Vind de laatste tijd erg veel goede producties komen van de mannen van Pig&Dan. Het kan techno zijn, meer een melodieuze track of diepe electro klanken. Alles is gewoon goed bij hun. Verder vind ik Gregor Tresher en Gabriel Andanda altijd sterke producties hebben. Jeff Bennet op Tech-house gebied, die man staat véél te weinig in Nederland! En ook Jens Zimmerman vind ik erg goed voor de diepere tracks.

Waar heb je in het verleden al gedraaid? Één van de leukste herinneringen was toch wel mijn eerste boeking. Ik zag in een platenzaak een briefje met daarop dj talenten gezocht, stuur een demo. Demo gemaakt, heel onzeker nog over het resultaat, toch opgestuurd. Twee weken later telefoon, ik mocht opwarmen voor 100% Isis in de Mezz Breda. Dat was voor mij toch wel een ultiem genots moment. Verder ben ik met regelmaat te vinden in de technoboot van Breda, de Spinola. Een klein, knus, gezellig bootje. En recent nog de Stalker in Haarlem.

Wat zijn je goede eigenschappen als dj? Platenkeuze en opbouw van de set. Draai het liefst lange sets, ben dit gewend geraakt door maand cd’s te mixen voor vrienden. Dit waren vaak mijn nieuwste tracks in soms twee tot vijf uurs setjes. Ik heb ook moeite met bijvoorbeeld sets van een uur. Ik kan daarin me ei niet goed kwijt. Ik vind mezelf dus ook de ideale dj voor halverwege de avond, kan een bepaalde lijn heel goed doortrekken qua sound. Rustig beginnen en naar een knallend einde toewerken.

Beschrijf je ervaring van de halve finale van de TWSTd DJ contest? Was heel spannend! Ik vond het al knap dat ik het gehaald had, want de kwartfinale was serieus een stuk moeilijker. Mijn set was op een paar punten technisch niet helemaal goed en daar zat ik een beetje mee. Er stonden ook meer dj’s, maar er waren een aantal bij waarvan ik dacht, die zijn zeker door. Uiteindelijk ging ik toch met de publieksprijs aan de haal, en Wub de andere finalist won via de jury. De halve finale begon gewoon gelijk goed door met 3 finalisten het juiste lootje te trekken als tweede dj. De ideale positie voor mij. Van tevoren toch wel een beetje nagedacht wat ik ging draaien ging het precies zoals ik wilde, technisch en opbouwend goed.

Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Ik denk heel moeilijk. Het draait tegenwoordig niet alleen maar om dj’s. Je moet ook echt met producties komen, wil je je een beetje in de kijker spelen. Er zijn zoveel mensen tegenwoordig die beginnen met draaien. En je zult je dan toch echt moeten onderscheiden van de rest door of te produceren of feestjes te geven.

Wat heb jij er tot nu toe voor gedaan? Op productiegebied nog niks. Daarom zie ik TWSTD ook wel als een mooie kans om te beginnen met produceren. Ik wil het al heel lang, een laptop aanschaffen en beginnen te pielen. Maar op één of andere manier komt het er maar niet van. Stel dat je die finale wint, is het natuurlijk heel mooi dat je de kans krijgt om deel te nemen aan een cursus produceren. Zo leer je toch van mensen die er een goede kijk op hebben de kneepjes van het vak. Mocht ik het niet winnen, dan heb ik voor mezelf al wel besloten om zeker dit jaar alles zo’n beetje aan te schaffen om te beginnen op productie gebied. Verder zie ik het draaien gewoon als een hobby en genot, puur liefde voor muziek.

Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? Uiteraard in de Melkweg tijdens de Grote Finale. Verder eind April in de Spinola in Breda met Eva Maria en Loek de Roos, de Living in Breda en Dance Park te Etten-Leur, een leuk klein festivalletje.

Wat zijn je toekomstplannen? Gewoon lekker doorgaan waar ik mee bezig ben. De dingetjes organiseren met jongens op clubgebied. Veel netwerken en contacten leggen. Mijn internetsite proberen de lucht in te krijgen en toch zeker dit jaar nog beginnen met produceren.

 

Jasper WolffNaam: Jasper Wolff  

Leeftijd: 17 jaar oud

Woonplaats: Ouderkerk Aan de Amstel

Houdt zich bezig met: Havo Student

Draaistijl: Retefunky!

All Time Favourite track: Dat is elke dag een andere, maar deze is altijd leuk: Orlando Voorn feat. Blake baxter - Love Break.

Favoriete label(s): Planet E, Cadenza, Delsin, Sino, Hartchef, Workshop, Deepvibes, Drumpoet Community etc.

Beste dj('s): Dixon, Dave Clarke, James Holden, Laurent Garnier, Eelco Couvreur etc.

Beste producer(s): Carl Graig

Waar heb je in het verleden al gedraaid? Melkweg, Paradiso, P60, TWSTD, Vaaghuiyzen, Atlantis, Gezellenhuis en het Indian Summer festival.

Wat zijn je goede eigenschappen als dj? Gedegen mixwerk en een diverse platenkeuze.

Hoe heb je de halve finale ervaren van de TWSTd DJ contest? Vooral Bob Bishop was een taaie rakker, maar ik denk dat ik er als enige in ben geslaagd het publiek aan het dansen te krijgen.

Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Het is zeer lastig om door te breken, maar omdat de dancescene in Amsterdam heel erg leeft denk ik dat het zeker niet onmogelijk is, het is alleen lastiger dan tien jaar geleden.

Wat heb jij er tot nu toe voor gedaan? Veel draaien, veel demo’s uitdelen, veel feesten en vooral veel platen kopen.

Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? 20 April Bij Liefde op Zondag in de Westerliefde, hopelijk wordt dit een maandelijkse gig.

Wat zijn je toekomstplannen? Mijn diploma halen zodat ik meer tijd in het maken van muziek kan steken. Maar natuurlijk ook veel blijven draaien en platen kopen.

TWSTD

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws