De klassieke ambities van Miss Monica

Partyscene Redactie | 6 maart 2008
interviews

“Ik vind alle soorten muziek inspirerend, behalve hardrock

“Ik vind alle soorten muziek inspirerend, behalve hardrock”

Na een grijs verleden als talentvol blokfluitist, pakt Miss Monica haar klassieke muzikale ambitie weer op. Vrijdag staat de Rotterdamse dj op het podium van de Laurenskerk met een 43-koppig orkest. Gesprek met de zoveelste speler in de dancescene die in de clinch ligt met partyorganisator Willem Laurey (MAW).“ Wat ik hem kwalijk neem, is dat hij afspraken niet nakomt. Moet je net mij hebben: ik ben een vrouw van mijn woord.”

 

Zaterdag treed jij op in de Laurenskerk met een compleet orkest. Wat heb jij met klassieke muziek?

Miss Monica: “Ik ben een muziekdier. Op mijn negende leerde ik mijzelf blokfluit spelen, op mijn dertiende zat ik in een drumband en ik heb zes jaar Latijns-amerikaans gedanst. Ik vind alle soorten muziek inspirerend. Alleen kan ik geen hardrock verdragen.

Ik ben door Astoria Events benaderd om hun vaste dj te worden en elke editie met een orkest op te treden: dance in combinatie met een klassiek muziekthema. De eerste editie staat in het teken van een Venetiaans gemaskerd bal. Ik heb twee mixen aangeleverd en daar is een compositie voor geschreven door het arrangeurs-duo ‘Audio Arts Collective’. Deze mannen zitten normaal niet in de dance, maar houden zich bezig met filmmuziek, hetgeen ze al eens een Gouden Kalf heeft opgeleverd. Het 43-koppig orkest en ik voeren deze mix met compositie live uit. Ik heb veel gezien en gedaan in mijn carrière, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Stelling: dance en klassieke muziek gaan niet met elkaar samen!

Miss Monica: “De klassieke purist wil er waarschijnlijk niets van weten. Maar ik denk dat iedereen die van muziek houdt en daar creatief mee bezig is, crossovers als meerwaarde voor hun muziekziel ervaren. De dirigent en meerdere spelers uit het orkest zijn ook fan van Miss Monica. Ik denk dat dit optreden zowel voor hen als mij een inspirerende uitdaging is.”

Je nieuwe clubavond Pump Up That Stereo gaat 22 maart van start en je gaat het land in met MC Bunty als de Stereo Divas. Vertel!

Miss Monica: “Mijn nieuwe avond Pump Up That Stereo is een landelijk concept met als thuisbasis Club Outland in Rotterdam. Daar spelen Miss Bunty en ik de hoofdrol als de Stereo Divas. Er staat dit jaar een aantal edities gepland, waarbij groots uitgepakt wordt met nationale en internationale gast-dj's.  Tijdens de eerste editie hebben we o.a. Laidback Luke en Rene Amesz te gast. Daarnaast treden MC Miss Bunty en ik vanaf nu op als de Stereo Divas. Als verlengstuk van onze Pump Up That Stereo clubavond zijn we te gast bij verschillende clubs, feesten en festivals dit jaar, dus houd de partyagenda’s maar in de gaten.”

 

Mijn nieuwe avond Pump Up That Stereo is een landelijk concept met als thuisbasis Club Outland in Rotterdam. Daar spelen Miss Bunty en ik de hoofdrol als de Stereo Divas.

Na je breuk met Willem Laurey (MAW), organisator van jouw wijlen clubavond Absolutely Stereo, ben je van plan hem aan te klagen. Wat neem je hem kwalijk?

Miss Monica: “Willem Laurey weigert mijn laatste twee fee's van Absolutely Stereo te betalen. En aangezien ik gewoon gewerkt heb, moet hij gewoon betalen. Wat ik hem kwalijk neem, is dat hij afspraken niet nakomt. Moet je net mij hebben: ik ben een vrouw van mijn woord.”

Inmiddels neemt Lucien Foort, als resident-dj van ‘Absolutely Fantastic’, jouw plaats als het ware in. Vind je dat collegiaal?

Miss Monica: “Ik heb vaak genoeg gezien dat collega-dj's hun gevoelens en ziel opzij zetten om geld te verdienen. Ik kan dat niet, ben daar te puur voor. Toch heb ik hierover een goed gesprek met Lucien gevoerd, want deze situatie zat hem nogal dwars. Ik heb er geen problemen mee als hij zijn geld wil verdienen met draaien. Maar zeg nou zelf: wie kan nou Miss Monica vervangen?”

Miss Monica

Stereo Divas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws