Interview: DJ Prinz

Partyscene Redactie | 29 januari 2008
interviews

 

DJ Prinz is een kleurrijk en excentriek figuur in het Antwerpse nachtleven. Hij loopt inmiddels al redelijk wat jaren mee als dj in alle grote clubs in België en ver daarbuiten. Daarnaast is hij producer met releases op ondermeer Punk’Id, Oganised Music en Robotronic Recordings,organisator van zijn partyconcepten Free Vibes en Push It, maar bovenal een marathonman onder de dj’s. Op zaterdag 9 februari draait hij op Metrobass in de Catwalk in Rotterdam. Een goed moment om hem eens aan de tand te voelen.

 

De parties in Nederland zijn echt anders dan in België en ik hou er wel van. Leuke vibe bij jullie, alleen soms iets te vroeg afgelopen ;-)L2P: Wie is Dj Prinz?

Prinz: “Geboren en getogen in Antwerpen. Al veertien jaar dj. Een kleurijke gozer met een goede vibe :)”

L2P: Wat of wie inspireert je muzikaal en waarom?

Prinz: “Elke goede nieuwe release, zowel house, minimal, electro of techno, inspireert me elke dag opnieuw. Na een tijdje heb ik het gehad met een bepaalde stijl en dan ga ik uit om te luisteren naar een nieuwe opkomende producer/dj. Meestal ontdek ik dan een andere vibe, zoals drie jaar geleden op Circo Loco in DC 10 en dan krijg ik opnieuw inspiratie.”

L2P: Welke producers doen het echt voor jou op dit moment?

Prinz: “Gabriel Ananda, Trentemøller, Guido Schneider, Steve Bug en Loco Dice waren bijvoorbeeld drie jaar geleden inspiratiebronnen voor mij. Nu heb je alweer nieuwe producers die mij inspireren, zoals Dubfire, Paul Ritch, Ame, Tigerstripes, Pig & Dan, Roland Appel en bijvoorbeeld Tj Kong, echt te gek!”

L2P: Heb je een speciale band met Nederland?

Prinz: “Nederland heeft veel voor me betekend, ik heb ook heel wat vrienden daar. Als teenager ging ik geregeld uit in Amsterdam in de Roxy. Toen ik begon te draaien ging ik nog steeds uit in Nederland en gooide ik hier en daar een demo naar binnen. Niet lang daarna werd ik resident in de Rotterdamse club “Now & Wow” en in Amsterdam in de ‘Supperclub’. Na een tijdje begon ik meer en meer werk te krijgen in België en kreeg ik minder tijd om me in Nederland te promoten. Maar elk jaar ben ik toch enkele keren te zien en te horen in jullie landje zoals op Dance Valley (Mainstage-2007), Amsterdam Dance Event (Organised Music Official ADE Afterparty),  Koninginnedag, Republiek in Bloemendaal en nog meer. De parties in Nederland zijn echt anders dan in België en ik houd er wel van. Leuke vibe bij jullie, alleen soms iets te vroeg afgelopen ;-)”

L2P: Ben je een ‘old fashioned decks man’ of is cd of mp3 (zoals Ableton) jouw ding?

Prinz: “Ik ben niet meer zo old fashion. Ik hou nog wel steeds van vinyl, maar als daar éénmaal een kras op staat, dan is het gedaan en moet je weer op zoek naar die ene plaat (waar je meestal een maand op moet wachten). Veel te lang dus. Ik download ondertussen heel wat muziek op de bekende muziekportals en dan brand ik deze op cd. Ik heb net twee pioneer cdj 1000’s aangeschaft en het is een piece of cake om ermee te draaien. Je hebt nog steeds de indruk dat je aan het draaien bent door die schijf die op de cdj1000 staat. Ik heb trouwens gemerkt dat het zelfs betrouwbaarder is dan een platenspeler, want afgelopen zomer speelde de wind mij parten op de mainstage van Dance Valley: mijn naald versprong af en toe en daar houdt het publiek echt niet van! Ik ook niet by the way..”

Illegaal downloaden vind ik echt waanzinnig onrespectvol tegenover de artiesten die muziek produceren.L2P: Als we het hebben over mp3’s en downloaden; er is momenteel een wereldwijde discussie gaande over het illegaal downloaden van mp3’s. Wat is je mening over dit onderwerp?

Prinz: “Illegaal downloaden vind ik echt waanzinnig onrespectvol tegenover de artiesten die muziek produceren. Wat kost het tegenwoordig als je een song download op een legale downloadsite: 1,5 euro? Das weinig toch, zeker als je weet dat de producer enkele dagen aan het werken is in zijn studio om die track te maken dan mag hij daar gerust voor betaald worden, nietwaar?”

L2P: Je draait op Metrobass in de Catwalk in Rotterdam. Gaat het een bijzondere nacht voor je worden?

Prinz: “Jazeker. Laatst was ik in Rotterdam op de openingsavond van REMF. Ik heb daar een zeer leuke avond gehad, veel mensen gezien die ik al lang niet meer gezien heb. De afterparty was ook te gek, veel mensen hadden het naar hun zin en waren lekker aan het dansen. Dus kijk ik uit naar diezelfde Rotterdamse vibe.”

L2P: Nog een boodschap voor je fans in Holland?

Prinz: “Ik ben alweer een tijdje bezig in de studio, nieuwe tracks aan het voorbereiden, dus er komen binnenkort weer nieuwe releases aan. Als je in België op bezoek komt, check dan zeker mijn site dan weet je waar ik draai. Ook heb ik een vaste avond in Cafe d’Anvers elke derde vrijdag van de maand: Push It Club. Met telkens zeer goede guests.”

L2P: Tot slot, wat zijn je drie favoriete platen van dit moment?

Dyed Soundorom - Inside - Freak 'n Chic

Kama & Mac Gregor - Inside (Pig & Dan Rmx) - Electrochoc

Spirit Catcher - Brain Candy Ep - NRK

WIN WIN WIN WIN

Metrobass vindt plaats op zaterdag 9 februari in de Catwalk in Rotterdam met, naast DJ Prinz, optredens van Justin Harris, Joachim, Fabienne Soigni en Cisco de la Hoya. Love2party geeft 3 x 2 plaatsen op de gastenlijst weg voor deze avond. Wil jij hier graag heen, stuur dan een mailtje naar Sander en misschien ga jij wel lekker dansen op kosten van de zaak.

Prinz

Push It

Metrobass

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws