Terugblikken met Melon

Partyscene Redactie | 4 januari 2008
interviews

Ik ben nog van de oude stempel

Aangezien je elkaar tot 15 januari 'een gelukkig nieuwjaar' mag wensen, publiceren wij deze ietwat laat teruggestuurde terugblik van dj/organisator Melon.

Muzikaal hoogtepunt:

Melon: "Dat waren er nogal een paar. Ik heb erg genoten van het vele reizen en mijn buitenlandse residenties op Ibiza, Mallorca, Barcelona, Berlijn, Frankfurt & Zürich. Maar mijn vaste Ratio? avond in 11 staat toch ruim bovenaan. Met gasten als Tobi Neumann, Marcus Worgull, Larry Heard, Soundstream featuring Tikiman, Kathy Diamond, Maurice Fulton, Move D, Sascha Funke, Carl Craig &."

MelonMuzikaal dieptepunt:

Melon: "Ik hou er niet van om collega’s in een slecht daglicht te zetten en zeker niet als ik veel respect heb voor hun oudere producties en die ook graag draai, maar voor mij was de hit van Samim "Heather" het dieptepunt op muzikaal gebied."

Aanstormend talent:

Melon: "Sascha Dive uit Frankfurt. Op zijn eigen Deep Vibes-label kwam begin van vorig jaar opeens een heerlijke oldschool deephouse EP uit die ik helemaal grijs heb gedraaid en sindsdien heb ik alles van hem gevolgd en gekocht - de één beter dan de ander, maar allemaal zijn ze in mijn tas beland en zeer functioneel. Daarnaast zijn er nog meer mensen om me heen waar we zeker wat van kunnen verwachten de aankomende tijd (zoals; Nuno Dos Santos, Patrice Baumel, Jeppe Loverman & San Proper), maar omdat de meeste goede vrienden zijn en dat ik weet dat ze niet gisteren begonnen zijn kan ik moeilijk de stempel aanstormend talent op ze drukken."

Beste feest van het afgelopen jaar:

Melon: "Zonder meer de Ratio? tijdens pasen met Soundstream featuring Tikiman Live & houselegende Larry Heard. Niet de drukste avond, maar wel legendarisch. Alle liefhebbers, inclusief de bookers, eens een keer niet aan de kant van de zaal maar op de vloer met hun meisjes. De zeer zwoele sexy sfeer werd nog eens aangedikt toen Mr. Heard aan het eind van de avond de mic pakte en begon mee te zingen. Daar doe je het toch voor?"

Voldeed 2007 aan je verwachtingen?

Melon: "Meer dan!"

Wat moet er beter in 2008?

Melon: "Muzikaal gezien kan er wel het één en ander beter. Ik heb af en toe grote moeite met alle randverschijnselen om de muziek heen. Alles gaat tegenwoordig zo snel en veel marketing wordt toegepast. Ik ben nog van de oude stempel en kom uit een tijd dat je je moest bewijzen als dj in de club of op een festival. Dit lijkt soms naar de achtergrond geschoven te worden. Daarnaast vraag ik me af waar het naartoe gaat met het hele digitale aspect van de muziek. Ik ben er zeker niet op tegen, maar het wordt steeds moeilijker jezelf te distantiëren van de rest als iedereen toegang heeft tot dezelfde muziek en het dus niet meer zo is dat er maar een paar zijn met een bepaalde plaat. "

Cd, mp3 en/of vinyl top-10 van 2007:

Melon - Nitzi (Ratio?music)

Ben Mono - Jesus Was A B-Boy (Nuno Dos Santos & TJ Kong Remix) (Compost)

Karizma - Tech This Out Pt 2 (R2 Records)

Siobhan Donaghy - Don't Give Up (Carl Craig Dub)

Kerri Chandler - Computer Games EP (Deeply Rooted)

Move D - Got Thing (Philpot) & Move D - EP (Workshop)

Larry Heard Presents Mr White - You Rock Me (Alleviated)

Omar-S - D-Foe-Show (Fxhe)

G-Man - Quo Va dis (Styrax Leaves)

Everything From Sascha Dive

Melon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws