Terugblikken met Estroe

Partyscene Redactie | 31 december 2007
interviews

Ik wil in 2008 meer prime time gaan draaien

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2007 en vooruitkijken naar 2008. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer met Estroe, begenadigd dj en producer.

EstroeMuzikaal hoogtepunt:

Estroe: "Mijn plaat Driven op Connaisseur Superieur die het goed heeft gedaan en waarmee ik voor het eerst serieus geld heb verdiend. Een belangrijke mijlpaal en stimulans voor me, het heeft mijn beslissing om volledig voor de muziek te gaan een zetje gegeven. Nu ben ik nog meer vastbesloten om in 2008 en de verdere toekomst voor de muziek te gaan!

Verder ook de 'buzz' die er heerst rond alle nederlandse producers. Iedereen is goed bezig en dat wordt opgemerkt, ook in het buitenland en dat werkt erg stimulerend. En natuurlijk mijn residency in de Melkweg bij Klinch! mijn carriere is begonnen in de Melkweg en nu ik er na tien jaar weer regelmatig mag draaien is dat een soort thuiskomst gevoel, heerlijk!"

Muzikaal dieptepunt:

Estroe: "Erg lastig, natuurlijk zijn er mindere momenten maar ik kan nou niet echt een absoluut dieptepunt verzinnen.. Oh ja, op Dance Valley, toen bij elke windvlaag mijn slipmatten wegvlogen als ik me omdraaide, maar dat was eigenlijk ook wel weer grappig. (met dank aan geluidsvrouw Saskia die met allerlei grappige stellages de wind probeerde te bedwingen en de slipmatten steeds terugbracht). Tegenwoordig gebruik ik vaak cd's maar dat ging in dit geval (classic set) niet op."

Aanstormend talent:

Estroe: "Jeetje, zoveel nieuwe jonge mensen die goed bezig zijn! Maar ook mensen die al heel lang bezig zijn om hun droom te verwezenlijken en het dit jaar gaan maken, bijv. Francesco Pico, ZoeXenia, Dj Esther, Sandrien met haar liveset en producties, Jarno, die echt bijna elke twee weken supertoffe tracks opstuurt, Sebastian Davidson die met vette techhouse producties bezig is. Tim Nieburg en Raymon Hollander die de Delsin/Detroit sound gaande houden, Nuno Dos Santos en Patrice Baumel die behalve dat ze gewoon stoer draaien ook stoer programmeren in de 11 en allebei goed bezig zijn met produceren. Warren Fellow die ik bewonder omdat hij altijd superenthousiast en energiek bezig is, hetzij met draaien, hetzij met zijn producties en de andere Rotterdammers die goed bezig zijn: Boris Ros, Taras v/d Voorde en Paul Hazendonk (nu ik naar Rotterdam ben verhuist probeer ik betrokken te zijn bij de Rotterdamse scene die wel wat promotie kan gebruiken!). En waarschijnlijk baal ik als mijn terugblik er staat, want dan kom ik er achter dat ik mensen vergeten ben die ik ook erg waardeer, sorry alvast daarvoor."

Beste feest van het afgelopen jaar:

Estroe: "Voor mij was dat op Sonar in Barcelona, tijdens het Connaisseur feest in Club Fellini. Ik begon voor een lege zaal, maar na 3,5 uur gedraaid te hebben ging het dak eraf zoals je in Nederland niet vaak meemaakt. Een leuke bijkomstigheid was dat de dj na mij niet op kwam dagen, waardoor ik zo'n lekkere lange set kon doen."

Voldeed 2007 aan je verwachtingen?

Estroe: "2007 was beter dan mijn verwachtingen!"

Estroe in de stadWat moet er beter in 2008 ?

Estroe: "In 2008 wil ik gaan werken aan een album. Heel, heel veel muziek maken, remixen en nog meer leren over geluid en muziektheorie. Nog meer focussen op het buitenland, in 2008 staan er al boekingen in toffe clubs in Wenen, Zurich en Martigny, maar daarbij blijf ik natuurlijk gespitst op het draaien in Nederland zelf. En hoewel ik opbouwsets nog steeds fijn vind om te doen, wil ik in 2008 meer prime time gaan draaien op verzoek van mijn fans ;-)

Bovenstaande is allemaal realiseerbaar door de belangrijke en moeilijke beslissing om te stoppen met mijn reguliere baan in de verpleging en volledig voor de muziek te gaan vanaf januari 2008.

Verder gaan we nog meer mooie, sfeervolle, doch ook dansbare house en techno uitbrengen op EevoNext, het label wat ik met Stefan Robbers en Klaas-Jan Jongsma run. En ik zou het leuk vinden als er nog meer vrouwen door zouden breken in de scene. Ik ben helemaal niet zo feministisch ingesteld, maar tijdens het ADE dit jaar was ik erg verbaasd dat er zo weinig dames aanwezig waren. Het zou vooral tof zijn om wat meer dames tegen te komen die produceren en om met ze samen te werken."

Cd, mp3 en/of vinyl top-10 van 2007:

All of me, Charles Webster remix, Freerange

Our Secret Garden, Matt Flores, Combination

Clock Shift, Manuel Tur * D'play, Compost

Friendly Fire, Neurotron, EevoNext

Tristesse, Kollektiv Turmstrasse, Connaisseur

Auf Aix, Sascha Funke, B-Pitch Control

Let me Dance, Martin Landsky, Pokerflat

Memories, Jarno, Rushhour

Tracey Thorn, Out of the Woods (Ada remix), Virgin

An Evening with Bobi Bros, Trentemoller& Dj Tom, Kickin Music

Estroe Myspace

Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws