Terugblikken met Niels Modderkolk (Earth)

Partyscene Redactie | 18 december 2007
interviews

De Nederlandse scene is levendiger dan ooit

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2007 en vooruitkijken naar 2008. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer Niels Modderkolk, bookingsagent en promoter van Earth uit Amsterdam.

Niels ModderkolkMuzikaal hoogtepunt:

Niels: "Garnier @ Lowlands. Bijzonder hoe hij toch weer zo’n heftige spanning wist op te bouwen, ondanks dat er technisch veel mis ging. Kippenvel van begin tot eind. Ook LCD Soundsytem live is de bom. Rock was nog nooit zo dansbaar. 90 minuten lang in de trein met als afsluiter Paperclip People in de remix. DIK."

Muzikaal dieptepunt:

Niels: "NL dance export en subsidie product Satelite31 van BUMA en Electronation met een hoofdzakelijk buitenlandse programmering in de Engelse clubs. Beetje jammer.."

Aanstormend talent:

Niels: "ZoëXenia live! Had in november al de MIXMAG plaat van de maand met haar Conaisseur release samen met Estroe. Volgend jaar samenwerkingen met onder andere Dub Taylor, Marco Bailey en King Britt. Upcoming releases op andere Conaisseur en Pacha. Duotone wordt de nieuwe dj/live sensatie in 2008 met releases op SAW, Poussez, Deep Focus en onder andere remixen van Funk D’Void en Estroe. Moddervette sound en een bizarre productiviteit."

Beste feest van het afgelopen jaar:

Niels: "Lowlands met afstand het beste festival, topsfeer, sterke acts & 24-uurs tent met kouwemakker spektakel. Qua feestjes vooral de intieme underground events als Putsch, Shoeless en GZG matinee maar ook 11 en Vreemd waren top! Eervolle vermelding voor Spirit @ Tropenmuseum, we hadden hier Mahala Rai Banda (ja van die balkan klapper) staan, na het suffe concert kwam de ware balkan spirit naar boven en ontaarde het geheel in een waar oost-europees volksfeest met heftige solo’s, Kareem Raïhani in de afsluitende dj-mix en Edo Salgado als eenmalige licht jockey."

Voldeed 2007 aan je verwachtingen?

Niels: "Absoluut, er is dit jaar zoveel talent opgedoken in de clubs, de Nederlandse scene is levendiger dan ooit, het aantal acts met internationale allure neemt rap toe. Ook op event gebied wordt ik erg blij, ik zie veel vooruitstrevende programmeringen en niet alleen in Amsterdam. De locale scenes zijn enorm aan het opbloeien met Nijmegen en Haarlem als grote voorbeelden. Als dit doorzet (en dat gaat gebeuren) dan krijgen we de komende jaren een prettig gespreid clubklimaat in NL."

Wat moet er beter in 2008?

Niels: "De sterke internationale groei moet omgezet worden in meer buitenlandse boekingen, ook voor de opkomende Nederlandse artiesten. Verder hoop ik dat programmeurs meer gaan letten op dj-kwaliteiten ipv productie kwaliteiten. Ik heb dit jaar teveel matig buitenlandse dj’s/acts gezien. Het is belangrijk dat de nationale media kwalitatief aandacht gaan besteden aan Dance en dat de huidige leidende portals het journalistieke niet teveel met het commerciele vermengen."

Cd, mp3 en/of vinyl top-10 van 2007:

Tech Top 10 digitaal:

Martin Buttrich – Full Clip

Catz & Dogs - Fixation

Kingpin Cartel - Ghetto

Samuel L Session – Can you relate

Chaim - Genesis

Mock & Toof - Tomcat (Mock s Mod Mix)

Swat Squad vs Paul Ritch - natural gun

Radio Slave - Screaming Hands (wink mix)

Deetron – I cling (brikha mix)

Pig & dan - 88

House ’n Rave top 10 digitaal:

Jesse Rose – Can’t stop the crew

The Junkies – Konijntje

Claude von Stroke - Warrior

PUZIQUe – Don’t_Go

Simian Mobile Disco – It’s Just the beat

Jesse Rose – playmate

MR Oizo – transsexual ep.

Edu K – Sex-o-matic

RATM – Killing in the name of (Sebastian Mix)

Proxy – Riot in Belgium

Albums:

Ben Westbeech - Welcome to the best years of your life

Ben Mono- Hit The Bit

Deetron - Twisted

Dizzee Rascal – Maths and English

Fink – Distance and Time

Goose – Bring it on

Justice

Modeselektor – happy birthday

New_Young_Pony_Club- Fantastic Playroom

Who Made Who – WhoMadeWho

Earth

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws