Grote Prijs van Nederland: Krause

Partyscene Redactie | 7 december 2007
interviews

‘Vette live-show met kekke outfits en een passende attitude’

Op 8 december strijden zes finalisten in de categorie dance/producers voor de Grote Prijs van Nederland. Locatie is de Amsterdamse Paradiso. Wij stellen alle deelnemers aan jullie voor, deze keer is dat volgens ingewijden podiumbeest Susanne Clermonts alias Krause.

KrauseWaarom verdien jij het om de Grote Prijs van Nederland te winnen?

Susanne: "Ik ben nog maar anderhalf jaar bezig met electro en wist daarvoor vrijwel niks van elektronische muziek. Ik heb veel geëxperimenteerd en geleerd in een korte periode, en met heel veel plezier ook. Ik ontdek steeds nieuwe trucjes, nieuwe apparatuur en nieuwe software. De mogelijkheden lijken onbeperkt bij dit soort muziek. Het winnen van de Grote Prijs van Nederland zou goed van pas komen, zodat ik in mijn studio-equipement kan investeren.

Maar wat ik nog leuker vind dan fröbelen met knopjes, is optreden. Ik doe mijn best om er een vette show van te maken, met veel live-aspecten, kekke outfits en een passende attitude. Daarbij probeer ik het publiek er ook in mee te slepen. Mijn nummers zijn vrij rauw, maar vanwege de popstructuur ook toegankelijker voor een breed publiek."

Is er genoeg ruimte voor talentvolle artiesten in de Nederlandse dance?

Susanne: "Ik heb niks te klagen over het aantal shows dat ik per maand geef. Meestal ben ik elk weekend wel op pad. Ik speel in zowel grote als kleine clubs, op allerlei feesten en op festivals. Hierbij kom ik nog even terug op de toegankelijkheid van mijn muziek. Het is geen muziek die alleen een specifieke doelgroep leuk vindt, daardoor is het makkelijk te plaatsen."

KrauseHoe probeer je jezelf te promoten?

Susanne: "Ik ben aangesloten bij een boekingsbureau, dus dat gedeelte besteed ik uit. Ik heb het ook een tijd lang zelf gedaan, en dat ging me op zich prima af. Toch is het wel beter om een boekingsbureau met een goede naam achter je te hebben staan, omdat die weer bekend zijn bij de boekers van evenementen en clubs. Zo krijg je meteen een soort kwaliteitsstempel mee als je wordt aangeboden."

Wat is jouw tip aan alle beginnende producers op zoek naar eeuwige roem?

Susanne: "Ik ben van mening dat je het niet voor de roem moet doen, voor zover je trouwens ook ‘beroemd’ kunt worden in Nederland. Je moet gewoon plezier hebben in wat je doet, leergierig zijn en altijd braaf je oordopjes indoen, anders wordt het nooit wat."

Welke andere finalist beschouw jij als jouw grootste bedreiging?

Susanne: "Ik denk ik dat Matik mijn grootste concurrent is. Naast het feit dat deze band al een flinke reputatie heeft, opereren ze ook in mijn muziekgebied."

Naast de juryprijs is er een publieksprijs. Beluister op de site van De Grote Prijs van Nederland de muziek van alle deelnemers en bepaal wie volgens jou het dance-talent van 2007 moet zijn. Stemmen kan HIER.

Lees ook de interviews met Amir Shirazi, Minz en Matik

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws