Grote Prijs van Nederland: Minz

Partyscene Redactie | 5 december 2007
interviews

'Wat snel komt, wat snel gaat'

Op 8 december strijden zes finalisten in de categorie dance/producers voor de Grote Prijs van Nederland. Locatie is de Amsterdamse Paradiso. Wij stellen alle deelnemers aan jullie voor, dit keer Michel Sanchez-Infante alias Minz.

Waarom verdien jij het om de Grote Prijs van Nederland te winnen?

Minz: "Omdat ik diepte aan dansmuziek toevoeg. Dansmuziek is tegenwoordig vooral op resultaat gericht, want alle handjes van het publiek moeten continue de lucht in. Natuurlijk hoort dat bij dance, maar wat meer aandacht voor de muziek is volgens mij essentieel. Daarnaast heb ik voor een laptop-act een goede podiumpresentatie. Een laptop geeft veel mogelijkheden, maar neemt vaak ook het contact tussen publiek en artiest weg - en daar heb ik over nagedacht. Neemt niet weg dat ik qua presentatie niet op kan tegen bands als Krause en Matik, maar dat zijn ook eigenlijk geen dance-acts."

MinzIs er genoeg ruimte voor talentvolle artiesten in de Nederlandse dance?

Minz: "Er is meer dan genoeg ruimte. Het gros is wel minimal, maar er zijn ook talloze kleine labels en organisatoren die een ander geluid willen laten horen. Daarnaast schept de opkomst van digitale distributie allerlei nieuwe mogelijkheden voor artiesten."

Hoe probeer je jezelf te promoten?

Minz: "In de eerste plaats is het belangrijk dat je iets aan promotie doet. Promotie kan op vele manieren. Je kan elke week demo's de deur uit doen en alles en iedereen platbellen, maar je kan het ook rustiger aandoen. Ieder heeft zo zijn eigen stijl. Ik houd altijd 'wat snel komt, wat snel gaat' in mijn achterhoofd.

Het is heel verleidelijk om gelijk alle grote labels je demo te sturen. En ondanks dat je geluk kan hebben, geloof ik meer in meeliften met mensen die even ver zijn als jij."

Wat is jouw tip aan alle beginnende producers op zoek naar eeuwige roem?

Minz: "De lol en verwondering die je had toen je begon met produceren, moet je zien vast te houden. Want hoe beroemd je ook wordt, het gaat er uiteindelijk om of je het de hele dag met jezelf in de studio kan uithouden.

Muzikaal is mijn tip om wat verder te kijken dan nodig is. Met de huidige soft- en hardware heb je al snel iets in elkaar gedraaid wat goed klinkt. Maar als jij het zo snel kan maken, dan kan je buurman dat ook. Door de lat wat hoger te leggen, vergroot je de kans dat je muziek opvalt."

Welke andere finalist beschouw jij als jouw grootste bedreiging

Minz: "krause: goede podiumpresentatie en muziek met ballen."

Naast de juryprijs is er een publieksprijs. Beluister op de site van De Grote Prijs van Nederland de muziek van alle deelnemers en bepaal wie volgens jou het dance-talent van 2007 moet zijn.

Stemmen kan HIER

Lees ook het interview met finalist Amir Shirazi

Minz Music

Minz @ MySpace

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws