Aftellen tot Voltt Loves Summer

Partyscene Redactie | 21 augustus 2007
interviews

Voltt-organisator rekent op mooie zomerzondag

Aanstaande zondag vindt op de NDSM werf in Amsterdam de tweede editie plaats van Voltt Loves Summer. Op dit mini-techno-festival worden niet de alledaagse artiesten uit de technowereld geprogrammeerd. Organisator Bart Skils legt uit: "We hebben een zo goed mogelijke balans gezocht binnen het diepe technogenre, zolang het maar sexy, gezellig en bovenal dansbaar blijft."

Grote publiekstrekkers dit jaar zijn Marco Carola, die vorig jaar de NDSM flink op zijn kop zette, en minimal-held Michael Mayer. Natuurlijk is ook Bart Skils van de partij. Zowel on als off stage is hij één van de mannen die Voltt Loves Summer mogelijk maakt. In aanloop naar aanstaande zondag warmen wij alvast een beetje met hem op.

Bart SkilsWat was jou absolute VOLTT Loves Summer 2006 moment?

Bart: "Een van mijn hoogtepunten was tijdens de set van Marco Carola. Hij mixte toen op geniale wijze Audion’s - 'Mouth to mouth' in. Ik had de track een paar weken daarvoor tijdens een live-set van Mathew Dear op Ibiza gehoord en niemand had deze track nog op plaat. Toen ik de eerste tonen hoorde en de zaal zag ontploffen, was dit echt genieten!"

Wat is je het meest tegengevallen mbt het organiseren van het eerste VOLTT loves Summer festival?

Bart: "Het grote verschil tussen het organiseren van een feest en een festival is de enorme hoeveelheid papierwerk dat dit met zich meebrengt. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel afspraken, werkoverleg, vergunningen en contracten je moet maken en opstellen met onder meer gemeente, politie, bouw & woningtoezicht, brandweer, GG&D en milieudienst. Hier gaat enorm veel tijd in zitten en de regels worden alsmaar scherper. Maar vooralsnog is dit het zeker waard als je op de dag zelf een te gek feest meemaakt."

Wat ga je dit jaar zeker anders doen?

Bart: "Dit jaar zullen we zeker gebruik maken van de locatie direct aan het water bij het IJ. Vorig jaar hadden we nog de optie om het hele gebeuren naar de grote scheepshal te verhuizen, maar dit jaar willen we koste wat kost direct aan het water zitten."

Hoe lang ben je bezig met de gehele organisatie van dit festival?

Bart: "Toen we vorig jaar zoveel goede feedback kregen van het publiek kregVoltt Loves Summer afgelopen jaaren, wisten we al dat het festival in 2007 een vervolg zou krijgen. Dus vanaf dat moment loop je al met de gedachte rond hoe je het graag zou willen zien en wat je zou willen horen. Maar het echte plannen begint ergens rond december met het aanvragen van de vergunningen en het zoeken naar de juiste artiesten."

Het festival vindt dit jaar buiten plaats. Is dat geen groot risico, gezien de natte zomer die we dit jaar hebben?

Bart: "Het weer is het enige dat je niet in de hand hebt, maar het hoort nu eenmaal bij een open air feest. Neem in ieder geval iets warms mee zou ik zeggen. Op het festival zijn lockers, waar je je spullen kan opbergen mocht je deze later nodig hebben. Verder zijn er in het geval van regen gratis poncho’s en staat er een paar tenten opgesteld. Maar vooralsnog zijn de weersvoorspellingen gunstig voor aankomend weekend en we gaan het er beste van maken!"

Hoe lastig is het om de keuze van de artiesten te bepalen?

Bart: "Het idee achter VOLTT loves summer was altijd om te werken vanaf 1 podium. Zo hoort iedereen dezelfde artiesten en muziek gedurende de dag en dit zal het gevoel van samenhorigheid versterken. Qua muzikale invulling hebben we een zo goed mogelijke balans gezocht binnen het diepere technogenre, zolang het maar sexy, gezellig en bovenal dansbaar blijft. We beginnen de dag experimenteel en sferisch en bouwen zo muzikaal gezien de hele dag op om de avond knallend af te sluiten."

De locatie waar het dit jaar plaats gaat vindenNaar welke act kijk je zelf het meeste uit?

Bart: "Qua nieuwe muziek kijk ik erg uit naar de live set van Claro Intelecto. Deze artiest uit Manchester heeft zoveel vette tracks gemaakt op z’n Modern Love label en hij heeft nog nooit in Nederland gestaan. Verder ben ik erg benieuwd naar de afsluitende set van Marco Carola. Vorig jaar kreeg hij iedereen helemaal gek en hield hij het publiek twee uur lang in z’n greep. Benieuwd of hij dat dit jaar weet te evenaren of zelfs te overtreffen."

Is er nog een mooie afterparty?

Bart: "Een VOLTT party is niet compleet zonder een leuke afterhour. Dit jaar gaan we na het festival nog even door in ons thuishonk Paradiso. Wie en wat er komt draaien zien we wel, dat is de charme van een after. We maken er wel wat gezelligs van met elkaar."

Marco Carola op Vollt Loves Summer 2006

 

Timetable

11.00 – 12.00 Bart Skils

12.00 – 13.15 Deadbeat live

13.15 – 14.30 Claro Intelecto live

14.30 – 15.30 Samim live

15.30 – 17.30 Michael Mayer

17.30 – 18.30 Polder live

18.30 – 20.00 Wighnomy Brothers

20.15 – 21.00 Microfunk live

21.00 – 23.00 Marco Carola

Voltt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws