B-Art houdt huis

Partyscene Redactie | 30 mei 2007
interviews

          'Die Erick E pannenkoekenhouse zit mij al jaren tot hier!'          
          'Die Erick E pannenkoekenhouse zit mij al jaren tot hier'          

Het Nederlandse clubleven snakt weer naar goede deephouse. Het kan natuurlijk komen omdat het zomer begint te worden, maar het kan net zo goed liggen aan het feit dat veel mensen de Sneakerz-sound zat zijn en weer zoeken naar meer warme en melodieuze house. Tijd dus voor een nieuw deephouse-feestje in Amsterdam en wel in de Supperclub. Oude rot in het vak B-Art heeft de kriebels weer en komt met Housekeeping. Wij zijn benieuwd wat hij van plan is en vragen het hem zelf.

Bart, je hebt in het verleden veel succesvolle feesten georganiseerd. Wat staat je het meest bij?

Bart: "Het is alweer aardig wat jaartjes geleden (november, 1999) dat we begonnen in Club de Ville op de Westergasfabriek met Pizazz! Er was destijds maar weinig deephouse te bekennen in Amsterdam, laat staan in de rest van Nederland. Ik had dus ook geen idee of het zou aanslaan. Voor de eerste editie had ik DJ Deep geboekt die nog nooit in Amsterdam had gedraaid, dus dan ga je er van uit dat er geen kip op afkomt. Die eerste avond was echter een enorm succes, om één uur moesten we de deur dicht gooien omdat we bommetje vol zaten, tegen de vijfhonderd man! In 2000 zijn we begonnen met maandelijks een topper uit het buitenland halen. Al mijn favorieten van die tijd die hier nog nooit waren geweest heb ik toen geboekt: Jef K, Abacus, Johnny Fiasco, Miguel Migs, Mateo& Matos, Dennis Ferrer, JT Donaldson, Jon Cutler, Luke Solomon, Jerome Sydenham, Phil Asher, Nick Holder, Rasoul, The Rurals en waarschijnlijk nog een paar die ik vergeten ben. Het waren echt gouden tijden drie jaar lang. Echter toen de Westergasfabriek dicht moest in 2002 werd het steeds lastiger om een geschikte lokatie te vinden. Ik heb toen nog een paar edities gedaan in Panama en Vakzuid, maar begin 2003 was het toch echt wel over, HELAAS!"

          Housekeeping, 1 juni in de Supperclub          

Je hebt weer besloten feesten te gaan organiseren: Housekeeping: vertel!

Bart: "Sinds anderhalf jaar ben ik weer bezig met een aantal verschillende concepten waaronder UGH!, wat ik samen met MacGee doe ism undergroundhouse.net, het forum voor (deep)househeads en Housekeeping is een concept wat ik samen met Edgarage, DJ Rudy en MacGee heb bedacht. Na al die jaren ben ik heel duidelijk niet de enige die een goede eerlijke house avond mist in de stad. De overkill aan zware electro en duistere minimal aan de ene kant en hiphop en eclectic aan de andere kant, en die Erick E pannenkoekenhouse, zitten mij al jaren tot hier. Housekeeping leek ons een zeer geschikte naam om eens even flink huis te houden, schoon schip te maken, en mensen niet alleen de ‘roots’ maar ook de nieuwe vette ‘nu school’ sound uit Chicago te laten horen."

Wat kunnen we verwachten van housekeeping?

Bart: "We beginnen vrijdag 1 juni in de Supperclub heel simpel en direct. Vanaf elf uur gaan we open en draaien we om de beurt tot vier uur het beste van old school tot nu school house. Je zal geluiden horen die terug gaan naar de mid jaren tachtig tot dingen die van de week zijn uitgekomen. Verder doen we niet te wild met uitgemolken thema’s of acts om de boel op te leuken. We willen echt een avond neerzetten voor muziekliefhebbers en echte househeads!"

Housekeeping

Vrijdag 1 juni

Supperclub, Amsterdam

Dj’s: B-Art, Edgarage, DJ Rudy en MacGee

Entrée: 5 euro voor 24.00 daarna 8 euro.

Omdat het de eerste editie is, doen we niet moeilijk en geven we 5 x 2 kaarten weg. Enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar Roelf Jan roelfjan@love2party.nlen wie weet sta jij vrijdag wel te headbobben op de lekkerste deephouse.

Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws