9 jaar Solid Grooves, Remco Steenman blikt terug

Partyscene Redactie | 19 april 2007
interviews

De hoeksteen van de Utrechtse technoscene

Al sinds 1998 is Solid Grooves de hoeksteen van de Utrechtse technoscene. Op 16 mei bestaat deze organisatie negen jaar en dat wordt gevierd met spetterend feestje in de Tivoli en Club Poema.

Begin jaren negentig raakte Solid Grooves-organisator Remco Steenman in de ban van techno uit Detroit. Kort daarna besloot hij dit geluid naar Utrecht en omstreken te brengen. Steenman’s liefde voor deze muziekstijl is anno 2007 nog lang niet bekoeld. Hij organiseert nu al weer negen jaar de altijd erg gezellige Solid Grooves-feesten in Utrecht. Daarom de volgende vragen aan Steenman:

Neem ons eens even negen jaar mee terug in de tijd?

Remco: “De allereerste Solid Grooves vond plaats in het in 1998 net geopende jongerencentrum Chipolata in Houten en was meteen uitverkocht. Ronald Molendijk was onze headliner en draaide toen nog techno (onder meer DJ Rush-platen). Na dit geslaagde eerste feestje kreeg ik de smaak te pakken. Michel de Hey, in die tijd vooral bekend van de Future-avonden in Nighttown, stond op de tweede editie en voor de derde SG werden Steve Rachmad en Zero One (Random XS) geboekt. Sindsdien zijn er 3 à 4 keer per jaar veel vette Solid Grooves-feesten geweest.”

Solid Grooves-organisator Remco Steenman heeft onlangs nog een Carl Craig minimix samengesteld. Check it out!Wat was voor jou het hoogtepunt tot nu toe?

Remco: “Dat was toch de avond met DJ Bone in 2002, omdat dat de eerste echte Detroit-dj was die ik geboekt heb. Bone is één van mijn helden, vanwege zijn geweldige mixtechniek en bijzondere platenkeuze. Hij draait ook al erg lang mee in de scene: zo vertelde hij me dat hij het mixen vroeger oefende met Jeff Mills en Claude Young. Om de uitdaging groter te maken deden ze dan vaak een blinddoek voor. Ik ben van mening dat Bone enorm ondergewaardeerd wordt in de technoscene; zo was hij bijvoorbeeld een erg belangrijke kracht achter het Submerge-imperium, met labels als Metroplex en Underground Resistance.”

Als je een onbeperkt budget had, hoe zou jouw ideale line-up er dan uitzien?

Remco: “Onbeperkt? Dan zou ik graag Kruder & Dorfmeister naar SG halen om de avond te openen, gevolgd door Carl Craig en Laurent Garnier. Voor het echte Detroit-geluid opnieuw DJ-Bone en vervolgens een dikke set van een andere held, Dave Clarke. Om de avond in stijl af te sluiten, dan nog wat lekkere booty en ghettotech van DJ Funk. Hoezo, geen realistische line-up? (lacht) Ik heb toch onbeperkt budget?”

Verder nog nieuwtjes over Solid Grooves in de toekomst?

Remco: “Ik ben natuurlijk nog bezig met de promotie voor 16 mei met Ben Sims en Surgeon, maar ook druk bezig met boeken voor de komende edities. De line-up voor september wordt helemaal geweldig, maar daar kan ik helaas nog geen details over geven. Naast SG organiseer ik ook Bass Traxx-feesten door heel Nederland. Die avonden staan meer in het teken van de hardere techno en schranz. Ook dat vind ik leuk om te doen. Op 21 april hebben we het Pet Duo in Purmerend staan.”

Je bent inmiddels geen resident-dj op Solid Grooves meer?

Remco: “Nee, ik heb dat tot 2003 gedaan onder mijn dj-alias Remigius, maar op een gegeven moment werd het gewoon te druk met organiseren. Rond diezelfde tijd kwam ik DJ Invite (Tim van Paradijs) tegen en zijn stijl sloot precies aan bij het Solid Grooves-concept. Ik ben erg gelukkig met de manier waarop hij de residency heeft overgenomen. Zelf draai ik mijn lekkere Detroit-plaatjes nog wel eens op gezellige undergroundfeestjes. En ik heb pas geleden een Carl Craig-themamix gemaakt voor ’T Nieuwe Werck, wat ook een hele leuke uitdaging was.”

Wil je een plekje op de gastenlijst (voor 2 personen) winnen? Mail dan de reden waarom je de editie van 16 mei zeker niet wil missen naar dit adres.

Solid Grooves 9th anniversary 16-05-2007:

Ben Sims (UK/ Theory Records), Surgeon (UK/ Dynamic Tension Records), Invite (NL/ Solid Grooves/ Bass Traxx), VJ: Malu-Sin

Tivoli (Oudegracht)/ 22:00-04:00/ 15 euro (vvk 12,50)

 

Solid Grooves 9th anniversary after 16-05-2007:

DJ’s Pinxt en Invite.

Club Poema/ 03:00-07:30/ 5 euro

Solid Grooves

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws