De originele invalshoeken van Danceblog

Partyscene Redactie | 28 februari 2007
interviews

          De kwaliteit van de dancesites loopt erg uiteen           

 Het logo van danceblog

Sinds vorig jaar is het world wide web een prima dancemedium rijker: Danceblog. Vanaf heden bezorgt de website ons dan ook elke week een opmerkelijk, hilarisch of bizar dansnieuwtje. Eén van de twee drijvende krachten achter de muzieksite, Cyril Snijders, is net zo positief over zijn kindje als over de toekomst van dance: “Het blijft bestaan totdat de nieuwe ijstijd aanbreekt. Dan wordt het echt te koud om te dansen.”

 

Waarom en met welk doel ben je Danceblog begonnen?

“Allereerst natuurlijk om de passie voor muziek. Ik schrijf al een paar jaar voor diverse media over dance. Dat is heel leuk om te doen, maar ik zit dan hoe dan ook klem in het format van zo’n medium. Op mijn eigen blog heb ik oneindige vrijheid. Ik kan zoveel schrijven als ik wil en zelf de onderwerpen kiezen. Het is echt een speeltuin wat dat betreft. Niemand vertelt me wat ik moet doen. En als het een prutstuk is, dan hoor ik dat snel genoeg in de comments. Het doel is om lezers te vermaken en te informeren. Met snel nieuws, fotootjes, leuke linkjes en videoclips.”

 

Zijn er al niet voldoende dance sites?

“Er bestaan ontzettend veel sites over dance, maar de kwaliteit loopt erg uiteen. Er zijn naar mijn idee een stuk of tien goede en een hele hoop minder interessante. Die laatste groep doet vooral elkaar na: een flashy uiterlijk, met kant en klare persberichten van feesten en partypics. Het gaat uiteindelijk niet om de hoeveelheid sites, maar om de vraag: ben je origineel? En we hebben het idee dat we iets doen wat anderen nog niet doen.”

Cyril Snijders en Daan van den EndenHoe onderscheid jij jezelf van al die andere sites in het danslandschap?

“Door originele invalshoeken te bedenken, een flinke dosis humor in onze stukjes te gooien en onszelf vooral niet te serieus te nemen. Overigens zijn we wel serieus in onze zoektocht naar nieuws. We checken dagelijks een eindeloze lijst websites uit binnen en buitenland op leuke onderwerpen. Gelukkig is al die moeite niet voor niets. Lezers weten ons al prima te vinden. Laatst hadden we iemand die via de zoekwoorden ‘verkrachting’ en ‘video’ op onze site terechtkwam. Bij een stukje over Armin van Buurens versie van Saturday Night. Internet is een wonderlijk medium, haha.”

Wat doen jullie naast Danceblog?

“Ik heb de School voor Journalistiek in Utrecht gedaan en werk als nieuwsredacteur bij Planet.nl. Daarnaast schrijf ik voor onder meer het ANP en het Algemeen Dagblad over muziek. Daan (van den Enden) is afgelopen jaar afgestudeerd op de School voor de Journalistiek en mijn ‘partypartner’ in crime. Behalve bloggen testen we uiteraard graag allerlei clubs uit. En anders hangen we op de bank voor onze andere hobby: dvd’s kijken. Die variëren in kwaliteit net zoveel als de clips die we op onze blog bespreken: van verschrikkelijk slecht tot steengoed.”

Dance, hoelang blijft het nog bestaan?

“Totdat de nieuwe ijstijd aanbreekt. Dan wordt het echt te koud om te dansen. Bloggen schiet dan ook niet meer op trouwens.”

Meer info: Danceblog

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws