Terugblikken op 2006 met Arjan de Jager (Bold)

Partyscene Redactie | 2 januari 2007
interviews

Mensen blijven drugs gebruiken. Begeleidt ze, jaag ze niet weg

Ook tijdens de eerste week van 2007 blikken we samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene terug op 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer Arjan de Jager, organisator en programmeur van de succesvolle BOLD-feesten in de Amsterdamse Panama.

Arjan de JagerMuzikaal hoogtepunt: Afgelopen zomer in Berlijn. 's Ochtends rond een uurtje of acht met je vrienden en vriendin richting de Panorama Bar. Eenmaal binnen niet weten wat je overkomt, om vervolgens boven (Berghain, of was het nu andersom?) Robert Owens de 'The little river band' met 'How long has this been going on' horen draaien. De tranen sprongen in mijn ogen. Wat een vibe hing daar!

Muzikaal dieptepunt: Waar was mijn held Stacey Pullen afgelopen keer in 11 mee bezig?!

Aanstormend talent: Mark August, van deze gozer gaan we meer horen.

Beste feest van het afgelopen jaar: Een set van M.A.N.D.Y. tijdens Bold in september. Wanneer de dj (Mandy) zelf de microfoon pakt om een potje te gaan mc'en, dan heb je de poppen aan het dansen. Fijne kerel ook trouwens, die Patrick. Verder vond ik Rock It Open Air het beste dance-festival.

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Persoonlijk niet, maar dat is ook niet de bedoeling. Het moet altijd beter, mooier, lekkerder. Muzikaal was het wel een erg goed jaar met veel nieuwe dingen die mij konden bekoren. Ook is het dance-aanbod in Amsterdam veel beter dan een aantal jaren terug. Veel goeie dj's en optredens gezien/gehoord.

Wat moet er beter in 2007? Ik wilde eigenlijk iets zeggen over ruimere sluitingstijden, maar er is iets wat momenteel meer aandacht verdient: Er moet iets gedaan worden tegen de politiestaat die ons land dreigt te worden, en dan doel ik op de drugsinvallen van de afgelopen tijd. Nederland laat zich intimideren door Amerika, en de 'War on Drugs'. Iedereen die er een beetje verstand van heeft, weet toch dat dit alleen maar averechts werkt? Mensen blijven drugs gebruiken. Begeleidt ze, jaag ze niet weg.

Cd, mp3 en/of vinyl top-11 van 2006:

Cobblestone Jazz- Dump Truck (Wagon Repair)
Depeche mode- Sinner in me (Villalobos remix)
Mark Romboy- Phobos
King Britt- Nova Dream Sequence (Compost)
Paul Nazca- Ranran EP (F-Comm)
Radio Slave- Hello There
Dj Yellow en King Britt- Alienation 3 (Poussez Music)
Zo'n beetje alles van Ame, AtJazz enz (Innervisions)
Little River Band- How long has this been going on
Alles van Al Green, wat kan die man grooven
Carl Craig- z'n platen en vele remixen
Mark August - Break up rework

Eerder blikten we terug met:

Laidback Luke

Nuno dos Santos

Olaf Boswijk & Edo Salgado

Benny Rodrigues

Cliff de L'Isle

Guuz Hoogaerts

Michel de Hey

Sascha Bursian

Warren Fellow

Darko Esser

Jochgem van Dijk & Peter Rosendaal

Chemistry

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws