Terugblikken op 2006 met Sasha Bursian (Muzikism)

Partyscene Redactie | 28 december 2006
interviews

De tien talenten van 2006 volgens Muzikism's Sasha

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2006 en vooruitkijken naar 2007. Dj's/producers, journalisten, platenbazen en organisatoren: allen delen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons. Deze keer de Rotterdamse Sasha Bursian, mede-eigenaar van online music store Muzikism.com.

Sasha & OrtzrokaMuzikale hoogtepunten: Ik heb er drie en zal ze in chronologische volgorde opsommen.

Muzikaal hoogtepunt nummer 1 was het optreden van LTJ Bukem in januari 2006. Net als de vorige keer heb ik uren gedanst (en een week lang rondgelopen met spierpijn all over). Op de één of andere manier lijkt de sfeer op drum & bass-feestjes veel meer ongedwongen dan op andere feesten. Wat mij betreft mag er dus elke week wel een drum & bass-feest plaatsvinden. Wacht ook nog steeds op het moment dat DJ Aphrodite weer eens naar Rotterdam gehaald wordt. Anyone? (Drum & bass-tracks vinden overigens gretig aftrek bij muzikism, maar dat terzijde.)

Muzikaal hoogtepunt nr 2 vond plaats in oktober, tijdens het Amsterdam Dance event op de Cocoon party in The Sand. Daar werd ik overwhelmed door de set van Sven Väth. Alhoewel het even duurde voordat ik erin zat, dit kwam a) door het hoge Sensation-gehalte van de ruimte en b) doordat ik net duizelingwekkend diep in de buidel had moeten tasten voor de taxirit die onnodig een uur had geduurd.

(Een kleine tip voor de ADE organisatoren: adressen van de venues vermelden in het programmaboekje is geen overbodige luxe! Tip voor Amsterdamse (en Rotterdamse!) taxichauffeurs: ga een keer clubhoppen in je stad, dan weet je ook waar je je klanten naar toe moet rijden.). Anyway, het was het allemaal dubbel en dwars waard, want toen ik me, met een wodka in de hand, door de menigte had gewurmd en praktisch oog in oog stond met meester Väth, kon ik niets anders doen dan intens euforisch zijn. Wat een set. Sven: Ich liebe dich!

Derde hoogtepunt beleefde ik een maand geleden in Off_corso, waar Rotterdams technolegende Jochem Paap en de eeuwig lachende Chris Liebing ter gelegenheid van het REMF een vijf uur durende live-set neerzetten. Bij binnenkomst werden we getrakteerd op een goede vibe, veroorzaakt door gedimd licht en het toffe publiek. Vol verwachting stond men te wachten op wat komen ging en werden de eerste danspasjes al gemaakt op de minimale en tech-house-achtige geluiden die de heren uit hun apparatuur toverden. Stilte voor de storm zeg maar, want die storm kwam. Na een voorspel van ruim anderhalf uur ging het zó schandalig los; de hele tent op zijn kop. Rollende baslijnen, handen in de lucht, fluiten, gillen, springen, zweten, het hele rataplan. Wat een waanzinnige performance. Om zes uur rolden we de toko uit om met een trots en voldaan gevoel in bed te kruipen. Trots op het feit dat we zulke toffe clubs hebben. Trots op het feit dat er talent als Jochem Paap in deze stad rondloopt. Trots op Rotterdam.

Muzikaal dieptepunt: Eigenlijk wil ik mijn huidige positieve state of mind niet vergallen door na te denken over platen die mijn nekharen rechtop lieten staan, want dat waren er een hoop. So let’s get it over quickly. De meeste bagger komt denk ik wel van de Nederlandse radio. 3FM buiten beschouwing gelaten. Vooral met laatstgenoemde ben ik blij: het doet me deugd dat dance eindelijk meer airplay krijgt in Nederland. Verstand komt met de jaren.

Sasha & DizztanceAanstormend talent: Gezien mijn activiteiten voor Muzikism, kom ik veel in aanraking met nieuw talent. Het is dan ook moeilijk om me te beperken tot het noemen van één iemand, dus het worden er tien!

Met stip op 1 staat Warren Fellow, los van het feit dat het een goede vriend van me is, ben ik al jaren fan van hetgeen deze man maakt en draait. En met mij nog vele anderen gezien zijn boekingen op Innercity, Awakenings en de Extrema’s new year party. Deze man heeft het en gaat groot worden, mark my words. Ook Estroe verdient een pluim voor hetgeen zij dit jaar bewerkstelligd heeft. Vette producties, remixen voor zeer uiteenlopende producers, een vette liveset. Dat zij het gaat maken, staat als een paal boven water. Tenslotte denk ik dat de volgende personen het ver zullen gaan schoppen de komende jaren: Edwin Oosterwal, Lin, Jelle Kuipers, ZoëXenia, Pitto, Afrojack, Q-bical en Nuno dos Santos.

Beste feest van het afgelopen jaar: Zie vraag 1.

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Ja en nee. Ik wist dat het een extreem druk en chaotisch jaar zou worden, vanwege muzikism en het afstuderen. Wat dat betreft zat ik er niet ver naast. Wel ben ik een veeleisend en perfectionistisch type, dus kunnen dingen altijd beter. Maar ik ben van het vooruitkijken dus: a big welcome to 2007!

Wat moet er beter in 2007? Meer buyers op muzikism.com! Daar wordt hard aan gewerkt. De site wordt grondig onder handen genomen door de heren van Protoype-design. En er komt een aantal vette artiesten bij, dus houd m in de gaten!

Cd, mp3 en/of vinyl top-11 van 2006: In willekeurige volgorde!

1. Cadenza 12 – Pikaya / "Grüner Raufaser"
2. Physical Music - M.a.n.d.y. vs. Booka Shade / "Body Language"
3. Sonarkollektiv - Âme / "Rej Ep."
4. Moodmusic - Geddes vs Audiofly presents REKLEINER / "Somewhere"
5. SA 004 - Rejected / "For the people"
6. Citizen Kain - Oliver Koletzi Remix / "Above the Influence"
7. Ovum - Loco Dice / "El Gallo Negro"
8. Manual Music - Edo Van Asseldonk / "Fly to the moon"
9. minus/can - Loco dice / seeing through shadows
10. ? - Benny Rodriges vs Darko Esser/ "Paradox"
11. Fokuz - Discoveries of the deep/ Implex "The shape of time"

Muzikism

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws