Terugblikken met Guuz Hoogaerts (Nieuwe Revu)

Partyscene Redactie | 22 december 2006
interviews

George Michael: de beste blanke soulzanger ooit

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2006 en vooruitkijken naar 2007. Dj's/producers, journalisten, platenbazen en organisatoren: allen delen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons. Ditmaal Nieuwe Revu-verslaggever en Bossa Boogie-organisator en dj Guuz Hoogaerts. Over George Michael, Stijn (niet de Vlaamse bliepjesprins) en Griezelhouse.

Nooit gedacht dat ik zo opgeslokt kon worden door een baby. Foto: Lianne van de LaarMuzikaal hoogtepunt: ex-aequo: George Michael in Ahoy' (eerst avond), de beste blanke soulzanger ooit, en mijn zoon Stijn die, net een maand oud, ineens op mijn arm gaat headbangen op het moment dat Iggy Pop (Lowlands) in beeld komt.

Muzikaal dieptepunt: Vele tientallen, maar Gwen Stefani's The Sweet Escape steekt er wel bovenuit. Haar vorige album stond vol met 24-karaats superpop, maar de prutliedjes waarmee deze cd is gevuld daar is zelfs met heeeeeeel veel poetsen geen bergkristalletje van te maken.

 

Aanstormend talent: Yelle, liefklinkend maar grofgebekt electropopprinsesje. Haar collegaatje Uffie mag ook in de gaten worden gehouden. Niet dance-gerelateerd, maar ik kijk er wel naar uit: Christophe Willem, een Franse talentenjachtwinnaar waar de beste, meest dwarsige producers (Katerine, Burgalat) voor in de rij staan.  

 

Beste feest van het afgelopen jaar: Bossa Boogie Two Year Anniversary, Pakhuis Wilhelmina, Amsterdam.

 

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Nooit gedacht dat ik zo opgeslokt kon worden door een baby.

 

Wat moet er beter in 2007? Naast een schoner milieu, beter onderwijs, minder overspannen huizenmarkt en goedkopere kinderopvang, graag minder trance, meer dirty disco, meer jazzy vibes en meer aandacht voor les filles sourires, Franszingende zinnenprikkelende zuchtmeisjes. Op mijn weblog leest u er alles over.

 

Album top-11 van 2006:

1. Charlotte Gainsbourg - 5.55  

Bloed- en bloedmooie wilnognietslapen-plaat, geproduceerd en volgespeeld door Air, gefluisterzongen door Lotje en teksten van Jarvis Cocker en Neil Hannon.

2. Sara Tavares - Balancê

Afrikaans/Portugees chocolaatje die dé zomerplaat van het jaar maakte, daarom de afgelopen zomer weinig anders gedraaid.

3. The Knife - Silent Shout

Griezelhouse die voor koude rillingen van kruin tot kontgaatje zorgde.

4. Aardvarck - Cult Copy

Een beter technoalbum verscheen er niet, dit jaar.

5. James Holden - At the Controls

Een betere mixplaat verscheen er niet, dit jaar.

6. Camille - Live Au Trianon

Het Franse supertalent bewijst dat ze met slechts haar stem, wat elektronica, een piano en een bas zowel een tjokvolle zaal als de luisteraar op de bank kan beroeren.

7. Henrik Schwarz - DJ Kicks

De op één na beste mixplaat van het jaar.

8. Alden Tyrell - Times Like These

Magnifieke compilatie van lekker nasty disco. Zo houd je de erfenis van Giorgio Moroder het fraaist levend.

9. Clipse - Hell Hath No Fury

Gemeen, schaamteloos, onverantwoord en moddervet: gangsta-rap zoals het hoort, anno 2006.

10. Nicole Willis & The Soul Investigators - Keep Reachin' Up

Geen perfecte plaat, maar wel uitermate knap gemaakte, kuitenbijtende sixtiessoul van nu.

11. Benjamin Herman - The London Session

Gewoon aftikken en gáán, en daarbij de swing niet uit het oog verliezen. In een dagje bijmekaar getoeterd, wat een heerlijkheid.


Eerder blikten we terug met:

Laidback Luke

Nuno dos Santos

Olaf Boswijk & Edo Salgado

Benny Rodrigues

Cliff de L'Isle

Nieuwe Revu

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws