Terugblikken op 2006 met Darko Esser

Partyscene Redactie | 20 december 2006
interviews

Ik ben al lang blij als 2007 net zo vet wordt als 2006

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2006 en vooruitkijken naar 2007. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer dj en producer Darko Esser, tevens programmeur van de Nachttempel van 2006: Doornroosje.

Darko EsserMuzikaal hoogtepunt: Dat waren er veel, maar als ik moet kiezen dan is het toch echt James Holden in Doornroosje in maart en de afterparty van Free Your Mind waar Benny Rodrigues de sterren van de hemel draaide. In beide gevallen vier uur lang kippevel: de eerste door de combinatie van James’ schitterende platen en een uitzinnig publiek. Ik herinner me bijvoorbeeld een intermezzo van twintig minuten zonder beats, maar zelfs toen explodeerde de zaal. De tweede omdat ik Benny al heel vaak heb horen draaien en hij me desondanks echt verraste, eigenlijk gewoonweg omver blies! En ik was niet de enige die er die avond zo over dacht, want de hele zaal at uit zijn hand.

Muzikaal dieptepunt: Daar hou ik me niet mee bezig.

Aanstormend talent: Maak daar maar talenten van: Giorgos Gatzigristos, Piet van Dongen, Mark August, Quince, Warren Fellow, Pitto, Brent Roozendaal, dB, Ranz und Tanz, Jayton, Monokreck, Stefan Busker (The Sehnn), Grimm Limmbo, Roger Gerressen, Sinan Alakus, Roel H en de beroemde vele anderen, want ik vergeet ongetwijfeld mensen. Allen zijn op volstrekt eigen wijze bezig de dance-wereld te veroveren.

Beste feest van het afgelopen jaar: Zie boven: James Holden in Doornroosje 11 maart 2006 en after FYM @ Doornroosje met Benny in de hoofdrol.

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Ja, verre van dat! Ik had niet verwacht dat we met Doornroosje de Revu Nachttempel Award zouden winnen, dat er zoveel mensen hun weg naar onze club wisten te vinden, dat ik in zoveel leuke clubs en op grote festivals zou draaien en dat mijn tracks uitkwamen op grote labels: Ovum, Poussez!, Audiomatique, Underwater en Deep Focus.

Wat moet er beter in 2007? Ik ben al lang blij als 2007 net zo vet wordt als 2006.

Cd, mp3 en vinyl top-12 van 2006:

01. DJ Yellow & King Britt - Beyond the forest/Alienation 3 - Poussez!
02. Punto - 3tempo3 - Orange Groove
03. Andy Stott - Merciless - Modern Love
04. Sonic Youth - Rather Ripped - Goofin'
05. Burial - Burial - Hyperdub
06. Antena - Camino del Sol (Joakim Remix) - Permanent Vacation

07. The Roots - Game Theory - Def Jam

08. I:Cube - Live At The Planetarium - Versatile

09. Trentemoller - The Last Resort - Pokerflat

10. Pete Philly & Perquisite - Mind.state - Unexpected Records

11. Darko Esser - Catatonic - Ovum

12. Gnarls Barckley - St. Elsewhere

Eerder blikten we terug met:

Laidback Luke

Nuno dos Santos

Olaf Boswijk & Edo Salgado

Benny Rodrigues

Cliff de L'Isle

Guuz Hoogaerts

Michel de Hey

Sascha Bursian

Warren Fellow

Uiteraard is het forum bedoeld voor jullie hoogtepunten van 2006. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2006, en wat juist niet!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws