Terugblikken op 2006 met Laidback Luke

Partyscene Redactie | 20 december 2006
interviews

2007 wordt een heel goed housejaar!

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2006 en vooruitkijken naar 2007. Dj's/producers, journalisten, platenbazen en organisatoren: allen delen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons. Ditmaal Laidback Luke, die zijn ongezouten mening geeft over hallelujahouse, lange releasewachttijden en Fedde le Grand.

Jarenlang hebben wij 'housers' ervoor gevochten om de sound groot te maken. Nu trance en de echte Klubbheadz-sound wegvallen, is house ineens mainstream dancemuziek gewordenMuzikaal hoogtepunt:

-Heb eindelijk weer wat tracks gemaakt die internationaal werden uitgebracht.

-Mijn platendeal met Roger Sanchez' Stealth label.

-De plaat 'Otherwize Then', die ik samen met Steve Angello heb gemaakt.

-Ik heb dit jaar vijf nieuwe platen weggetekend, helaas komen die pas in 2007 uit.
-En het doet me goed dat tracks als Detroit en Mason's Exceeder goed hebben gescoord internationaal. Eindelijk een wat andere Nederlandse sound in de schijnwerpers dan trance of progressive, internationaal gezien dan.

Muzikaal dieptepunt:

-De lange wachttijd van de release van mijn nieuwe tracks, die al bijna een jaar op de plank liggen, maar uiteindelijk in 2007 uitkomen.
-Jarenlang hebben wij 'housers' ervoor gevochten om de sound groot te maken. Nu trance en de echte Klubbheadz-sound wegvallen, is house ineens mainstream dancemuziek geworden. En nu zie je dat mensen zich gaan afzetten tegen 'onze' sound. Ineens voel ik me alsof ik de platste house aan het draaien ben, alleen maar omdat de sound mainstream is geworden. In '96 draaide ik ook al housetracks met een Detroit-vibe. Toen was het underground, nu is het plat. En het gekste vind ik nog dat iedereen maar roept: 'piemelhouse dit en dat', terwijl ze zelf luisteren naar de hallelujahouse van Dennis Ferrer. Zijn duistere dingen vind ik goed (draai ik ook P 2 Da J en A Lightfixture etc.), maar vaak vind die sound dan juist weer te piemelig met al die pingelende gezelligheid.

1. Fedde Le Grand - Put Your Hands Up For Detroit: 'Reken me er maar op af. Maar vond 'm al goed toen niemand 'm nog kende en de track is voor mij niets verandert, ook al kent elke oma 'm inmiddels. Het is wat mij betreft nog steeds dezelfde 'underground' track!'Aanstormend talent: Bart B. More, die net een release heeft weggetekend bij Toolroom. DJ KruH nog steeds: draait altijd goeie sets, is inmiddels ook met produceren bezig. Mr. Slide, die hoge ogen aan het gooien is bij Steve Angello en Sebastian Ingrosso. Estaw, die echt dope muziek maakt. Allemaal mensen van mijn forum op Laidback Luke. Maar er zijn er nog veel meer, teveel om op te noemen eigenlijk. Aanstormend veteraan: Jaimie Fanatic, altijd bezig, maar wordt nu onder de hoede genomen van Tommie Sunshine. Verder gaan we kennis maken met de nieuwe generatie dit jaar: Skitzofrenix, Gio Martinez & Genetik, Bobby Burns, Jordi Lishious, en nog veel meer. Het wordt een goed housejaar!

Beste feest van het afgelopen jaar: Ik heb er een paar die heel speciaal waren voor mij. Draaien op: Mysteryland in de Release Yourself tent, Ministry Of Sound in de UK op Steve Angello zijn avond, Pacha Ibiza en Dirty Dutch in de HMH allemaal gigs met veel freaks die er heel veel zin in hadden. DJ-paradijs!


Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Niet helemaal, maar dat gaan we goedmaken in 2007.

Wat moet er beter in 2007? Eindelijk die releases uit die maar op de planning blijven staan! Daarna komt het allemaal goed, als het goed is :P

Cd, mp3 en/of vinyl top-10 van 2006:
1. Fedde Le Grand - Put Your Hands Up For Detroit (Reken me er maar op af. Maar vond 'm al goed toen niemand 'm nog kende en de track is voor mij niets veranderd, ook al kent elke oma het nummer inmiddels. Het is wat mij betreft nog steeds dezelfde 'underground' track!)

2. Spank Rock - Bump (Switch Rmx)
3. The Freelance Hellraiser - Weightlessness (Klaas Mix)
4. Till Westwood - Same Man 2006
5. Justin Timberlake - Sexy Back
6. Nelly Furtado feat. Timbaland - Promiscuous (Axwell Rmx)
7. Who's Who - Sexy F**k (Steve Angello Rmx/Laidback Luke Rmx)
8. Outwork ft. Mr Gee - Electro
9. Steve Angello & Laidback Luke - Otherwize Then (Laidback Luke Remix)
10. Nick & Danny Chatelain - Is Killing Me

Eerder blikten we terug met:

Nuno dos Santos

Olaf Boswijk & Edo Salgado

Benny Rodrigues

Cliff de L'Isle

Laidback Luke

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws