Terugblikken op 2006 met Cliff De LIsle

Partyscene Redactie | 18 december 2006
interviews

Gelukkig zijn we van die minimal-hype af

et einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2006 en vooruitkijken naar 2007. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer Cliff De L'Isle, organisator van onder meer Free Your Mind Festival, Rockit Open Air en verschillende clubavonden in de Winkel van Sinkel. Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2006, en wat juist niet.

Je merkt dat er weer een opleving is. De clubs zitten weer vol, men heeft weer zin om uit te gaan.Muzikaal hoogtepunt: Space, Ibiza. Daar draaide een DJ in de 'Discotheka' zo goed dat ik dacht: Ik moet weten wie het is. In de totale gekte en de loop van de dag helemaal vergeten te checken, volgens mij was het een local hero. Ik heb nog gemaild naar de Space wie het was, maar natuurlijk geen antwoord gekregen. Jammerr.

Muzikaal dieptepunt: Waren die er? Voor mijn gevoel is er nog nooit zoveel goede muziek uitgekomen als dit jaar. Gelukkig zijn we van die minimal-hype af en zit er weer energie in de muziek.

Aanstormend talent: Die gast van de Space dus! En ik vind het altijd leuk om Jesse Voorn en Sandeep weer te horen of zijn zij geen 'talenten' meer?

Daarnaast denk ik dat Melon volgend jaar gaat doorbreken, let op mijn woorden.
Ik weet het verder even niet zo goed wie, want negen van de tien demo’s die ik ontvang, zijn van hetzelfde minimalgeneuzel. Weinig onderscheidend: op een bepaald moment weet je niet eens meer welke demo er wordt afgespeeld, omdat hij zoveel op de andere lijkt.

Beste feest van het afgelopen jaar: Zonder arrogant over te komen vond ik onze festivals qua beleving toch het leukst, vanwege het ongedwongen karakter. Wij organiseren het weliswaar, maar het zijn feesten waar ik mij ook als bezoeker zou vermaken. En ik vond het jammer dat ik vroeg weg moest tijdens het Awakenings Festival, want de sfeer zat er goed in. Los daarvan steekt Lowlands er toch weer met Kop en Schouders boven uit!

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Je merkt dat er weer een opleving gaan de is in de dancescene. De clubs zitten weer vol, men heeft weer zin om uit te gaan. Daarnaast hadden we twee uitverkochte festivals, dus het werk van drie jaar leverde eindelijk iets op.

Wat moet er beter in 2007? Ik hoop dat de groei doorzet: een grote generatie jongeren die naast hun dagelijkse beslommeringen zin heeft om gezellig uit te gaan. Wij moeten onze festivals blijven verbeteren.

Cd, mp3 en/of vinyl top-11 van 2006: Daar doe ik dus niet aan. Heb nooit titels onthouden, maar nummers van Isolee, Ame, Trentemoller doen het bijna altijd goed.

Eerder blikten we terug met:

Benny Rodrigues

FCA Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws