Even voorstellen: Juan Sanchez

Partyscene Redactie | 14 november 2006
interviews

Zwakke punt: Mijn haar, daarom heb ik het ook afgeknipt

             Juan Sanchez nog met staart en gitaar                

Organisator FCA heeft Juan Sanchez gevraagd zich te ontfermen over de line-up van Rockit, aanstaande zaterdag in de Winkel van Sinkel. Een introductie van een getalenteerd dj en producer, die afgelopen zomer al schitterde op een van onze strandfeesten.

L2P: Wie is Juan Sanchez en wat houdt hem zoal bezig?
Juan: "Ik ben Juan Sanchez, 26 jaar geleden geboren in Bussum. Ik heb een Spaanse vader en Nederlandse moeder. Op mijn achtste ben ik begonnen met gitaar spelen. Daarben ik nooit meer mee gestopt. Vanaf 1997 ben ik helemaal into elektronische muziek en in 2001, na het uiteenvallen van mijn bandje Square 4, begonnen met draaien. Tegenwoordig breng ik het grootse deel van mijn tijd in mijn studio door om aan mijn producties en remixen te werken."

Juan zonder staart en gitaarL2P: Welke muziek staat je bij uit je jeugd?
Juan: "Veel, waaronder Guns 'n Roses, Pearl Jam, Pink Floyd, Tool en later Per's Paradise CD's en alle Mazzo Mixup's."

L2P: Welke stijlen of stromingen hebben invloed op je muziek gehad?
Juan: "Wederom heel veel. Ik luister graag naar veel verschillende soorten muziek, omdat er in elke stroming interessante elementen zitten."

L2P: Kunnen we je muziek, naar goed Nederlands gebruik, in een bepaald hokje stoppen?
Juan: "Dat zou kunnen. Denk dat het onder de noemer minimal, tech-house, techno valt."

L2P: Als je thuis bent, heb je dan nog behoefte om muziek te beluisteren?
Juan: "Absoluut! Als ik lekker op de bank zit, dan zet ik meestal geen dans-cdtje op, maar wat anders. Zodra ik in mijn studio ben, hoor je niet anders dan 'boem boem boem', zoals de buurman het zo mooi omschrijft."

L2P: Hoe omschrijf je zelf je draaistijl?
Juan: "Energiek, diep, onvoorspelbaar, sexy, breed."

L2P: Wat is je sterke en zwakke punt als dj?
Juan: "Ik probeer altijd de nieuwste muziek te draaien, vaak maak ik nog edits van bepaalde tracks om er net een eigen draai aan te geven. Op deze manier probeer ik het publiek te verrassen. Mijn sets zijn vaak breed qua sound, varierend van pompende minimal, tech-house en hier tot daar een strakke technoplaat. Zwakke punt: Mijn haar, daarom heb ik het ook afgeknipt."

Juan @ Free Your Mind festivalL2P: Wat zijn je toekomstplannen en dromen?
Juan: "Toekomst: donderdag vertrek ik richting Istanbul voor een gig met o.a. Guido Schneider. Verder ben ik erg druk met produceren en met het zoeken van een label om mijn muziek op uit te brengen. En volgende maand verhuis ik naar Amsterdam."
Dromen: Vette releases en remixen op coole labels uitbrengen. Nog vettere gigs in binnen- en buitenland en eventueel op den duur een eigen label opzetten."

L2P: Wie is je grote voorbeeld?
Juan: "Verschillende hebben de revue gepasseerd. Op dit moment ben ik, op productioneel gebied, groot fan van Thomas Schumacher. De man maakt gruwelijke muziek tegenwoordig. Grote dj-voorbeelden blijven Richie Hawtin, Marco Carola, Paco Osuna en Bart Skils, omdat ze zich erg breed opstellen binnen het technogenre."

L2P: Je bent door FCA gevraagd om de line-up samen te stellen voor Rockit op 18 november in de Winkel van Sinkel. Een hele eer. Waarom ben jij hiervoor gevraagd en hoe ben je tot de samenstelling van jou line-up gekomen?
Juan: "Zeker een eer en heel leuk om te doen ook. De laatste jaren draai ik veel voor FCA. Op de festivals Free Your Mind en Rockit Open Air, maar ook op de Rockit clubavonden in de Winkel van Sinkel. De samenwerking is altijd erg leuk en een tijdje geleden ontstond het idee om mij een keer een avond muzikaal te laten invullen. Valentino Kanzyani is op technisch gebied een van de beste dj's die ik ken en die volgens mij nog nooit in de Winkel is geweest. Zijn stijl varieert van electro-tech tot pure techno. Een mooie afsluiter van de avond dus. Quince is op dit moment erg upcoming met zijn energieke live-set vol melodie en Detroit-invloeden. Als echte Utrechter kon hij niet aan deze line-up ontbreken."

L2P: Tot slot, Wat is je vinyl top-10 van dit moment?

The Knife - Like a Pen (Schumacher remix)
Florian Meindl - Tamiflop 2
Thomas Schumacher - Is Not
Booka Shade - In white rooms (Elektrochemie remix)
Juan Sanchez - Tilt
Martin Buttrich - A Full Clip
Juan Sanchez - Drama Queen
Rekleiner - The State of Things (Hemmann & Kaden mix)
Vincenzo - Time Out
Raudive - Here

logo

Juan Sanchez draait op zaterdag 18 november tijdens Rockit van 23 - 1 en van 2 - 3. Verder kan je deze avond genieten van een live set van Quince en van Valentino Kanzyani. In de basement draait Sandeep een 5 uurs set. Voor meer info zie de preview.

www.juansanchez.nl
www.fca.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws