Rotterdam Electronic Music City: Perry

Partyscene Redactie | 8 november 2006
interviews

Die bling bling kost natuurlijk ook wel wat

Vanaf aanstaande donderdag staat Rotterdam, zowel ’s avonds als overdag, drie dagen lang in het teken van elektronische muziek. Natuurlijk worden vele internationale artiesten naar de Maasstad gehaald, maar waar het tijdens deze testeditie van REMF vooral om gaat, zijn de dj’s en producers van eigen bodem. Zoals Strictly Techno voorman Perry, al ruim tien jaar één van de vaandeldragers van de Rotterdamse technoscene.

Perry @ Strictly TechnoWat is voor jou de typische sound van Rotterdam?

Perry: "Ik vind electronische muziek over het algemeen goed vertegenwoordigd in Rotterdam. Of het typisch Rotterdams is, weet ik niet maar, we hebben technohelden zoals Speedy J, Secret Cinema, Joris Voorn en Michel de Hey in de gelederen. En jongens als Benny Rodriques en Bas Mooy. Door Clone Records is Rotterdam in de electroscene uitstekend vertegenwoordigd, zoniet bepalend voor de rest van de wereld. Triple Vision is het broeinest van de Nederlandse drum & bass en dan nog maar te zwijgen over jongens als Gerd, Git Hyper, Eni-Less."

Wat is volgens jou de mooiste plaat ooit in Rotterdam geproduceerd?

Perry: "Als 'Something for your mind' en 'Pullover' van Speedy J op één release zouden zijn geperst, dan zou dat de dikste en meest bepalende plaat zijn van de afgelopen twintig jaar voor de gehele electronische muziekscene. 'Model 8' en 'The bells of revolution' van Harry Lemon8 zijn natuurlijk ook kanshebbertjes."

Wat vind je van het huidige clubbeleid in Rotterdam?

Perry: "Zoals mijn hangende vrienden van op de hoek zeggen: "Die shit is vet kakka brothaaaa."

Kan Nighttown na de heropening, met dank aan een grote bierbrouwer, ooit de dancetempel van weleer worden?

Perry: "Het lijkt me sterk dat je in deze tijd als dancetempel nog een herstart kan maken vanuit de dood. Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik gun Rotterdam in elk geval een dikke dancetempel, maar zoals vroeger wordt het toch niet meer. En dat is maar goed ook. Ik moet er niet aan denken om weer hele nachten onder invloed door de gangen van Nightown te zwerven."


Perry

Ben je als Rotterdamse artiest gezegend met de muzieksmaak van het Rotterdamse publiek??

Perry: "Ja, ook al zijn 'we' zoals we zelf graag zeggen zeer kritisch. Ik denk meer in de hoek van verveling hoor. Toch staan we wel redelijk open voor nieuwe dingen. We blijven daar alleen retecool onder."


Bij welke nu gesloten Rotterdamse club/disco mis je het meest?

Perry: "Het oude Nighttown mis ik soms wel, maar ik kijk niet graag achterom."


Stelling: In het buitenland zeg ik meestal dat ik Amsterdammer ben, omdat ze anders geen idee hebben waar ik vandaan kom.

Perry: "Hier doe ik dus niet aan mee. Ik vertel altijd met enige trots dat ik uit Rotterdam kom. Aan degene die niet weet waar dat ligt, leg ik het graag haarfijn uit. Ook al kost me dat een halve nacht. Alles beter dan zeggen dat je uit Amsterdam komt."


De gemeente Rotterdam wil vijftien miljoen uittrekken voor urban. Vind je dat een goed voornemen?

Perry: "Het is wel een hoop geld. Ach, die bling bling kost natuurlijk ook wel wat."


REMFWie is veruit het meest belangrijk geweest voor Rotterdam als stad der elektronische muziek?

Perry: "Dat lijkt me duidelijk: Jochem Paap. Zowel als technoproducer als experimentele 'out of the box' producer. Als je wereldwijd kijkt dan staat hij stijf aan kop."

Wie wordt de nieuwe Rotterdamse danceheld??

Perry: "Uuhhh, hebben ze je niet ingelicht? Volgens mij ben ik dat hoor. Haha. Nee hoor, ik zou het niet weten."


Rotterdammers staan bekend als een zeer kritisch publiek. Zijn ze soms te kritisch of is dat juist een goede eigenschap?

Perry: "Ach, ik vind het niet echt storend. Ik beschouw het als een goeie eigenschap. Het is gewoon typisch Rotterdams, er een beetje tegenaan schoppen. Je weet toch!?"

REMF presents Collabs Session Chris Liebing and Speedy JVrijdag 10 November @ Off_Corso
Artists Main Hall: Collabs Session Chris Liebing and Speedy J (5 hr set)
Artists Lounge; hosted by Resonance: Özgür Can (Pickadoll Recordings, Furry Music ) SE, Perry (Resonance, Strictly), Boris Ross (Luxaflex) and guests

Lees ook de antwoorden van:

Git Hyper

Speedy J

Benny Rodrigues

Ronald Molendijk

Joris Voorn

Joachim Marijnen


REMF

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws