Binnenstebuiten: Jack Undercover (DJ Fanclub)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Met de Supersoaker in de hand, door het ganse land!Jack Undercover, altijd in goed gezelschap

Jack Undercover is de grootste grappenmaker van de Nederlandse dance. Op de website van DJ Fanclub en in Release Magazine beschrijft hij de roddels en achterklap die in de dancescene de ronde doen. Zaterdag host het brein achter de Gouden Kabouter Awards samen met Jimmy Loo zijn eigen podium op Mysteryland: Pirates of the Floridean. Het levensverhaal van een mafkees: "Duurt dit interview nog lang?"

Naam: Jacobus Cornelis Johannes. Jack Undercover
Woonplaats: Waalwijk, maar ben via omweg (Tilburg) in Amsterdam terecht gekomen. Ik heb ook nog een tijdje in New York gewoond en daar zou ik het nu ook nog best een tijdje uithouden.
Geboren: Het verhaal gaat dat ik in 1957 ergens in een vaag ziekenhuis geboren ben: het St. Nicolaas Ziekenhuis. Zou jij dat verhaal nog geloven?
Gezin: Drie broers met aanhang (de kouwe kant!) en wat kroost. Mijn beide ouders hebben de Hemelpoort reeds bewandeld. Daar heb ik me in geschikt.
Opvoeding: Mijn opvoeding was meer van 'vrijheid blijheid', dwz: volgens mij hadden ze geen benul van wat ik allemaal aan het uitspoken was. Nou ja, ze hadden er ook weinig last van. Als ik niks uitvoerde op school, zei m'n vader dat ie dat dom vond, maar achter mijn rug zei hij: 'Die Jack komt er wel, op zijn eigen mannier dan.' (Wat dat ook moge betekenen, het was wel relaxt!)Isis geniet, maar waarvan?

Kinderen: Ik denk dat ik het (kind!) voorlopig maar blijf. Ik heb genoeg te stellen met mezelf.
Opleiding: Niet noemenswaardig, overal van school getrapt (3x) en toen leek het wel genoeg. Even later wilde ik ineens wel iets leren: fotografie, wilde die stomme school mij niet meer. Raar he?
Jeugdidealen: Wij hadden in die tijd geen toekomst. We zouden opgroeien voor galg en rad. De uitkering van de Sociale Dienst was het hoogst haalbare. Dat is me nog maar net gelukt. (Nou ja, 12 ambachten, 13 ongelukken, teveel om op te noemen.) Ja, ik was wel erg sterk tegen auto's. Moet je die van mij nu eens zien. Ik mag er binnenkort de PC Hoofdstraat niet eens meer in.
Karakter: Geen geduld, what so ever. NON, niente, nada, niks! Wat een kutvragen, duurt dit interview nog lang?
Hoe omschrijven jouw vrienden je? Welke vrienden? O ja, ik heb er al 10 op Hyves!Jack papt aan met twee schones...

Wat vergeten ze dan altijd? Mijn verjaardag? Geld terugbetalen? De weg naar huis?
Hobby's? In ieder geval geen fotografie. Uitgaan? Filmpje pikken! Plaatjes draaien.
Sport: Biljart! Serieus, ik mag dat erg graag doen. Vroeger op turnen, judo, tennis, tafeltennis, badminton en squash gezeten, maar de leukste sport die ik heb beoefend, is baseball bij BSV Kickers te Waalwijk. Dat was fun!
Vakantie: Overal geweest, maar de laatste jaren op motorvakantie met mijn liefje achterop, dat is het allermooiste. En dan redelijk in de buurt: Schotland, Ierland, Spanje, Denemarken....en kan wel een paar rubbertjes gebruiken

TV: Ik bekijk van alles en nog wat. Echt een zapper. Ik blijf er niet voor thuis, houd er nooit rekening mee, maar kijk best veel. Gewoon uit stommigheid. Wel kijken we steevast voetbal in cafe Terzijde (Kerstraat 59 te Amsterdam. Zo goed Frank?).
Vrije tijd: Met de Supersoaker in de hand, door het ganse land!
Stad: Poeh, zoveel. Wordt dan wel een beetje namedroppen, zo van: kijk mij eens waar ik allemaal geweest ben. Maar wat ik al eerder noemde, New York, dat kan ik wel waarderen, maar ben er iets te vaak geweest om er zomaar heen te gaan voor de lol. Ik wil er dan wel even wonen en iets leuks te doen hebben. Ja, klinkt erg vergezocht, maar jullie komen met die vragen.
Bewondering voor? Mijn vader, omdat ie het toch allemaal maar geflikt heeft.Monique Sluyter gaat akkoord met de prijs van Jack

Spender of spaarder? Weinig te spenderen, dus dat beetje geld gaat op.
Waar geef je het meeste geld aan uit? Aan mijn motor, denk ik. Die heb ik nieuw gekocht, dus daar moet ik nog een tijdje op teren. Ben er nog steeds erg blij mee. Elke dag! Ze heet Bonnie. Oeps, ik hoop niet dat Maz dit leest. (O ja, nu ik dit overlees, zou ik bijna de verbouwing vergeten. Breek me de bek niet open. Alle poen ging daar jaren lang in. Telt dat ook mee?)
Waar lig je 's nachts van wakker? Regen! Ik woon/slaap pas een paar maanden onder een puntdak, en het kan aardig tekeergaan op die Veluxramen.
Wat doe je 's ochtends als eerste? Omdraaien en verder pitten.
Voorbeeld? Goede acteurs zoals Jack Nicholson. Tja, ik mocht willen dat ik dat kon.Jack brengt ook cd's uit

Hoogtepunt: De eerste keer?
Dieptepunt: Overlijden vader.
Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Tja, ik wil wel, maar wie wil er nou met mij ruilen?
Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Nooit een zonde begaan. Dat vroeg die kutpastoor ook al toen ik als kind moest gaan biechten. Sodemieter toch op. Ik? Nou wordt ie mooi! Maar hij bleef maar doorzeuren, er moest een zonde opgebiecht worden. Toen heb ik een zonde verzonnen. Misschien was dat wel mijn grootste zonde.
Doelstelling dit 'seizoen'? Proberen Mysteryland op te leuken met onze eigen DJ Fanclub (samen met Jimmy Loo) tent: 'Pirates of the Floribean'.


Tijdens het Mysteryland-festival aanstaande zaterdag zullen DJ Fanclub en Jimmy Loo (bekend v/d gelijknamige site) de handen ineenslaan en een tent aan het water hosten: Pirates of the Floridean. Aan de grote plas? Jawel, komt dat even mooi uit!

Nat, natter, natst! Bij Pirates of the Floridean, ben jij als bezoeker de hoofdrolspeler in een heus Piratengevecht. De ene piratenbende tegen de andere. Niet met grote messen en zwaarden, maar slechts bewapend met waterpistolen en supersoakers.

Je krijgt bij de entree van de tent een gevulde supersoaker die je naar hartelust op je vrienden en vijanden mag leegspuiten. Is ie leeg, lever je hem weer bij de uitgang van de tent af. Dit alles in een verduisterde tent verlicht door blacklight en onder het genot van lekkere muziek.

WIN WIN WIN!!! Wij mogen van Jack een Supersoaker-treatment weggeven. Wat je precies kunt winnen? Een vrijkaartje voor Mysteryland en een persoonlijk workshop supersoakeren van Jack Undercover. Dat is natuurlijk dubbel feest! Wat je moet doen? Je meest exotische vakantiefoto sturen naar Marcel. Succes.

DJ Fanclub

Binnenstebuiten-archief:
DJ Roog
Miss Monica
Lucien Foort
Lady Aida
Michel de Hey
Sander Kleinenberg
Rocco Veenboer
Sven Vath
Pathless
LTJ Bukem
DJ Dame
DJ Marcella
Laidback Luke
Edwin Bazen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws