Edwin Bazen vs Sandeep

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Die tribaltrommelplaatjes draai ik juist NIET


Op zondag 27 augustus is Love2Party weer op het strand te vinden. Elements Beach, aan de kust bij 's Gravenzande, is dan het toneel voor de derde editie in 2006 van Love2Party's befaamde strandfeest reeks. Aan o.a. Edwin Bazen & Sandeep de eer om Elements eens goed op zijn kop te zetten. 'Met regen of zonneschijn', aldus Sandeep.

Wat kunnen we van je verwachten op Love2Party's derde strandfeest van het seizoen?
Edwin: Een boel gezelligheid, net ff teveel drank, hoop lol met vrienden en collega dj's. En, oh ja, bijna vergeten: lekkere muziek.
Sandeep: Anderhalf uur lang een feestje bouwen met Edwin Bazen, met regen of zonneschijn!

Wat is je meest gedenkwaardige strandgig tot nu toe?
Edwin: Dat was vijf jaar geleden op Bloemendaal. Zonsondergang en ik draaide 'Blaze - Lovelee Dae'. Het was stervensdruk (zoals gebruikelijk) en iedereen zong ineens die plaat mee. Kippenvelmoment! Beetje jammer dat het drie uur duurde voordat ik met mijn auto de parkeerplaats kon afrijden.
Sandeep: Dat was begin 2003 toen ik een tijdje in Sydney woonde voor mijn werk. Ik had een tasje platen mee kunnen sneaken als handbagage en liep in Sydney toevallig tegen de juiste persoon aan. Voor ik het wist stond ik op Australia Day (een van de grote feestdagen down under) in de middag te draaien op Bondi Beach voor 3500 man die er compleet voor gingen. Ruim anderhalf uur kippenvel.Hoe ziet jouw ideale strandfeest eruit?
Edwin: Uiteraard een lekkere temperatuur, volop zon, prettige danslustige mensen, drank aanwezig en vrouwelijk schoon (alleen om naar te kijken dan he, mijn vriendin is er ook).
Sandeep: Ik hou erg van intieme feesten, dus ik zou als locatie een mooi verlaten strand ergens in Australie nemen. 700 vrienden en vrienden van vrienden laten overvliegen. De locatie zou dan 3 area's hebben. In de 1ste area een 8 uurs set van Danny Tenaglia en een 6 uurs set van Deep Dish. In de tweede area US house only met Miguel Migs, Joey Youngman, Mark Farina en Derrick Carter. De laatste area zou een Nederland onderonsje worden met, naast oa Michel de Hey, Benny Rodrigues, Laidback Luke, Secret Cinema, Edwin Bazen, Bram vanK, Taras en Swan. O ja, en een chil out met James Holden en Nathan Fake.

Beschrijf Edwin/Sandeep in vijf woorden.
Edwin: feestbeest, altijd bezig met van alles, soms wat laks, erg relaxt, fijne gozert.
Sandeep: Muzikale omnivoor, een dance-kenner, zeer bekwame dj, humoristisch en een erg relaxte dude!

Wat zijn de verschillen tussen jullie?
Edwin: teveel om op te noemen hahaha!
Sandeep: Edwin is in ieder geval een stuk volwassener dan ik en hij houdt zich altijd iets meer op de achtergond.

Wat zijn de krenten uit de pap voor jou deze zomer?
Edwin: Mijn vaste vrijdagavond in de BUMB, samen met Michel Steinbach, Willem Kamerbeek en Marc MacRowland, komt dat zien en horen! En natuurlijk kijk ik altijd uit naar het telefoontje van Sander, als hij mij vraagt om te komen draaien op het legendarische strandfeest van Love2party op Elements Beach.
Sandeep: Eigenlijk teveel om op te noemen. Van onze eigen strandfeestjes tot festivals als Free Your Mind en Rockit Open Air. Daarnaast heb ik voor het eerst in de Escape gedraaid, hetgeen al lang op het verlanglijstje stond. Maar ook een spontaan strandfeestje bij Mecca op een woensdagavond, wat uitdraaide op een groot feest. De komende weken staan BUMB, Club Monza, Elements Beach en zelfs Hoorn op het programma.Wat doe je momenteel naast het draaien?
Edwin: Werken. Gewoon een 9 tot 5 kantoorbaan. En produceren. Tja, het begin was er, maar nu nog de tijd ervoor zien te vinden. Moeilijk, moeilijk, moeilijk.
Sandeep: De normale love2party-zaken + wat nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast wat website-werkzaamheden voor andere dance-organisaties. Het schrijven van persteksten en natuurlijk het organiseren van Love2party-strandfeesten en Talent Rooms.

Wat is je top 10 favoriete strandplaten:
Edwin: Blaze - Lovelee Dae / iets ouds van Todd Terry (voor de vette beats) / Ik heb altijd wel een Joris Voorn release bij me / een Julien Jabre release, voor de sfeer. Pfff, zoveel verschillende dingen, maar ik merk toch altijd wel dat ik die tribaltrommel plaatjes juist NIET draai, maar meer wat steviger. En minimal, dat werkt meestal niet zo op het strand.
Sandeep: Zo uit mijn hoofd kom ik op de volgende platen:

Julien Jabre - Swimming Places
Quinten Harris - Let's be young
STHLM Soundmachine - Beautifull People (met dank aan de Expert)
Anthony Rother - Father
Morel's Groove part 4
Fairmont - Gazebo
The Samurai Theme
Justin Martin - Papachongo
Trackheadz - Our Music
Oxia - Domino

Ik ga naar Love2Party @ Elements Beach en ik neem
Edwin: mijn goede humeur, mijn vriendin, vinyl en cd-tas, zonnebril, zonnebrand en mijn door regelmatig sportschool bezoekende afgetrainde bodybuilderlichaam (not!)
Sandeep: Edwin Bazen en een hoop andere vriendjes en vriendinnetjes!

L2P @ The Beach

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws