5 vragen aan Steven P (Je Weet Toch!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Hoe meer zielen hoe meer vreugd


Ter ere van zijn verjaardag organiseert 'Je Weet Toch!'-voorman en dj Steven P aanstaande vrijdag het Brandend Zand festival bij Mecca Beach in Scheveningen. Veertig dj's zullen je veertien uur lang aan het dansen houden, met het beste dat de Nederlandse electronische scene te bieden heeft. Love2party sprak met een van de mannen die zich altijd inzet voor de Rotterdamse uitgaanswereld.

1) Wat is het idee achter het Brandend Zand festival?
Steven: "Brandend Zand is het resultaat van een uit de hand gelopen hersenspinsel. Ongeveer 5 jaar geleden kwam ik op het idee om zoiets te organiseren ter ere van m'n verjaardag, maar stelde het vervolgens jaar na jaar uit. Er was altijd wel een excuus om het niet te doen, maar dit jaar was de tijd rijp en nu gaat het dus eindelijk gebeuren. Door heel Nederland zijn groepjes enthousiaste mensen bezig met draaien, feestjes geven en het runnen van labels. Ze opereren zelfstandig, hebben hun eigen achterban en hun eigen vaste stek. Toch hebben die groepjes ontzettend veel met elkaar gemeen: ze worden gedreven door de liefde voor electronische muziek en feesten. Ze geven minder gangbare genre's een plek en scheppen zo een alternatief voor publiek dat zich niet meer thuis voelt in het reguliere uitgaanscircuit. Het leek mij een leuk plan om zoveel mogelijk van dat soort groepjes uit te nodigen om een bijdrage te komen leveren, zodat er een soort kruisbestuiving plaats vindt."

2) Waarom zo'n grote hoeveelheid dj's samengepropt in bijna veertien uur tijd?
Steven: "Hoe meer zielen hoe meer vreugd toch? Om eerlijk te zijn had ik het liefste nog veel meer dj's willen uitnodigen, maar dat was vanwege het krappe tijdsbestek helaas niet mogelijk. Iedereen die is uitgenodigd om te komen draaien, brengt weer iets anders naar de tafel en ik wilde toch proberen om de puzzel zo compleet mogelijk te maken. De individuele optredens van de dj's zijn dan ook ondergeschikt aan het achterliggende doel: samen een strandfeest bouwen waar we het nog vele jaren over gaan hebben!"

3) Hoe gaat het eigenlijk verder met de "Je Weet Toch'-feestjes?
Steven: Vanwege de zomervakantie en BZF staat 'Je Weet Toch!' even op een laag pitje. Wel doen we op 3 augustus een avond in de Bootleg (Rehab) met Freek Fabricius van 030303 en 10 augustus samen met Melon een avond in de TWSTD. Wat er na de zomer gaat gebeuren, weet ik nog niet precies, maar het plan is in iedere geval om op wisselende lokaties in Rotterdam (en wellicht daarbuiten) door te gaan."



Mecca staat vrijdag in het teken van 'Brandend Zand'

4) Wat missen we nu momenteel echt in Rotterdam?
Steven: "Zelfvertrouwen en een positieve insteek. Het lijkt wel alsof Rotterdammers nooit een goed woord over hebben voor hun eigen stad. Op de fora regent het azijn en zelfs een gedeelte van de harde partykern keert zijn rug toe naar de goede initiatieven. Rotterdam is voor mij een inspirerende plek om te wonen en de stad puilt uit van de creatievelingen. Nergens in Nederland is het percentage jongeren zo hoog als in Rotterdam, dus als het uitgaansleven ergens een kans heeft om te groeien, dan is het wel in de Maasstad. Ik zou het tof vinden als het besef groeit dat we de ontwikkelingen binnen het uitgaanscircuit zelf in de hand hebben. Als je ergens ontevreden over bent, doe er dan wat aan en ga niet als een zure pruim over alles lopen klagen. Gelukkig lopen er nog genoeg mensen rond die wel bereid zijn de schouders eronder te zetten. Ik heb veel respect voor mensen zoals Perry (Strictly Techno), Joachim (Sound Architecture), Tim en Rene (Bootleg) en de Soundamentalism crew, die ondanks tegenvallende bezoekersaantallen gewoon met hun ding doorgaan en ervoor zorgen dat er voor liefhebbers van kwalitatieve electronische muziek wat te doen is in Rotterdam. Wat de toekomst betreft: die zie ik rooskleurig tegemoet. Het kaft wordt nu van het koren gescheiden en uiteindelijk zullen de organisaties met de juiste motieven de kaalslag wel overleven. De drang om in het weekend samen met je vrienden lekker los te gaan op muziek zal altijd blijven bestaan, dat schuilt in de aard van de mens."

5) Waar houd je je op dit moment verder mee bezig?
Steven: "Tussen de feestjes door volg ik de studie Media en Entertainment Management aan de Hogeschool Inholland (3e jaar). Daarnaast werk ik een aantal dagen per week bij Club Rotterdam op de marketing/pr afdeling. Verder ben ik momenteel druk bezig met het produceren van muziek en treed ik in het weekend op als DJ. Allemaal dingen die ik interessant en leuk vind, dus ik heb het prima naar m'n zin zo!"

Brandend Zand Festival
Mecca Beach, Scheveningen Zwarte Pad
Vrijdag 28 juli 2006
Van 12:00 - 01:30
Gratis entree


Draaitijden dj's:
12:00 - 12:45 rehab
jessin - ray parker - nilly vinyli
12:45 - 13:30 lofi soul
robbie pardoel - marlon f
13:30 - 14:15 ~magnetronik, triple t
wesdex - erik in 't veld
14:15 - 15:00 pussycat records, electrorock, keynote records
seutek - mark du mosch
15:00 - 15:45 oorworm, je weet toch!
emiel - pablo piaggio - glenn
15:45 - 16:30 somethin' else
biological - subsequent
16:30 - 17:30 music people, smoke records
hilbert in hifi - warren fellow
17:30 - 18:30 syndikaat, luxaflex, strictly techno, music bunker
bas mooy - perry - boris ross
18:30 - 19:30 club 11, 360*, amniotik sound, dilanta, trapez
patrice baumel - nuno dos santos - marcelo umana
19:30 - 20:30 sound architecture, music people, less = more
joachim - jay samuel
20:30 - 21:30 mood engineering, doornroosje, deepmix.ru
brent roozendaal - pitto - monokreck
21:30 - 22:30 minimal eindhoven
el p - minidell - makcim
22:30 - 23:30 cupari records
jason & the argonauts - cupatec
23:30 - 00:30 underwater records, wolfskuil records, mono
darko esser - aron friedmann
00:30 - 01:30 kompakt, ratio?, je weet toch!
melon - khalil - steven p

Je Weet Toch-hyve

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws