Olaf Boswijk vs Edo Salgado

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Teleskope op het strandOlaf tegen Edo: "Met die knop draai je de bas weg, zodat ik er een nieuwe plaat kan inmixen"

Op zondag 30 juli is Love2Party weer op het strand te vinden. Elements Beach, aan de kust bij 's Gravenzande, is dan het toneel voor de tweede editie in 2006 van Love2Party's befaamde strandfeest reeks. Aan o.a. Edo Salgado & Olaf Boswijk de eer om Elements eens goed op zijn kop te zetten. Wat ze ons zullen laten horen? Edo: "Moddervette en sleazy diephouse natuurlijk!"

Wat kunnen we van je verwachten op Love2Party's tweede strandfeest van het seizoen?
Olaf: We gaan ons best doen om onze typische Teleskope sound neer te zetten. Denk dan aan dikke deephouse, wat spacey disco en boogie, mooie soulful techno en wie weet wat nog meer, afhankelijk van het weer en soort mensen.
Edo: Moddervette en sleazy deephouse natuurlijk!

Wat is je meest gedenkwaardige strandgig tot nu toe?
Olaf: Onlangs nog een geheim feestje ergens in A'dam. Met een kleine vijftig vrienden en bekenden tot vroeg in de ochtend doorgegaan, onder de sterren en volle maan terwijl het 's nachts nog heerlijk zwoel was. Die plek leek op dat moment haast wel een soort Ibiza in Amsterdam. Super! En ik heb nog goede herinneringen aan Welcome to the Beach, ik geloof in 2002 in Castricum. Niet omdat het nou een geweldige gig was, maar wel omdat Gert van Veen de boel heeft opgenomen en daar een 3-CD box van heeft gemaakt. Zowel hij als andere vrienden genieten nog vaak na van de set die ik toen draaide met Jobbe Strobosch (Quazar), destijds nog als Soul Control.
Edo: 5 jaar geleden in ergens aan de kust van Chili met mijn familie en vrienden bij het kampvuur. Vol aan het genieten van de mooie wijn en nog mooiere gitaarmuziek. Magic!!Olaf Boswijk


Edo Salgado

Hoe ziet jouw ideale strandfeest eruit?
Olaf: 's Ochtends vroeg beginnen met een uitgebreide surfsessie, beetje luieren, lekker eten en in de loop van de middag met de muziek beginnen. Al mijn vrienden en favoriete dj's zijn erbij, het is natuurlijk mooi weer en het is een mooie rustige idyllische plek in Portugal of desnoods Nederland. Achter de decks: Nuno dos Santos, Melon, Edo Salgado, Jobez, Ame en ikzelf. En oh ja, het moet een zondag zijn, dat zijn sowieso de beste strandfeestdagen. Hopelijk doen we trouwens in augustus met Teleskope zo'n dagje met bovenstaande line-up.
Edo: Somewhere in the middle of nowhere. Met vrienden familie en goede bekenden. We beginnen met een heerlijke middag concert van Jose Gonzales. Dan gaat het over naar Nitin Shawney live om vervolgens naar het eerste blokje dj's te gaan: Ame/Frank, Shiva, Nuno Dos Santos en Olaf. Dan gaan we over op Fat Freddy's Drop voor de afwisseling. Ze mogen wat mij betreft spelen tot dat ze er genoeg van krijgen. Tweede blokje dj's (het is nu al nacht natuurlijk) Ame/Kristian, Edo salgado, Todd Terje, Hendrik Schwarz live, Melon, Carl Craig. We zijn in de vroege ochtend beland, zon komt bijna op met muziek van Orbital live! Het is licht, Kareem Raihani doet een spiritual world setje. Lekker! Het hele evenement wordt natuurlijk begeleid door performances van Miraculous Art Freaks en een acoustische vj set van de Beeldfabriek!!

Beschrijf Edo/Olaf in vijf woorden.
Olaf: Edo is: Warm, hartelijk, ambitieus, talentvol en stronteigenwijs! Haha
Edo: Olaf is: professioneel, vernieuwend, eerlijk, open en golden!

Wat zijn de verschillen tussen jullie?
Olaf: Eh, behalve onze lengte zijn we op verschillende vlakken wel wat anders. Edo is als dj meer van de soundscapes, perfecte subtiele opbouw en kan heel goed een verhaal vertellen, of in zijn eigen woorden: een sprookje maken. Ik ben als dj mischien wat meer housy en wat dieper, maar kan tegelijkertijd weleens opeens een andere kant opgaan. Dat is zowel mijn sterkte als mijn zwakte denk ik zelf. Allebei moeten we het overigens van onze eigen stijl en platenkeus hebben, we zijn geen perfecte mixers.
Edo: Mee eens. Alhoewel ik natuurlijk wel veel beter kan mixen dan Olaf! ;o)

Wat zijn de krenten uit de pap voor jou deze zomer?
Edo: 29 juli sluit ik het Simple festival af en vervang ik Ben Mono. In de nacht draai ik samen met Melon in de Rechter, dat belooft dus dirty house en disko! Volgende dag Love2Party on the Beach, veel zin an. Heb elke week verder wel toffe boekingen van Supernatural tot de 11 tot Costa del Soul Festival op Blijburg in de Vreemd tent, veel te doen dus.
Olaf: Zoveel gigs doe ik niet buiten 11, dus deze L2P gig is er zeker eentje waar ik naar uitkijk.

Wat doe je momenteel naast het draaien?
Olaf: Iedere dag weer druk bezig met het draaiende houden van 11. Daarnaast nog af en toe wat freelance cd-recensies schrijven, draaien en organiseren van Teleskope en me af en toe bemoeien met de Red Bull Music Academy.
Edo: Ben bezig met Teleskope natuurlijk en met de K-swiss konnected show voor dj broadcast fm. Verder produceren en veel draaien.Tja..

Wat is je top 10 favoriete strandplaten:

In willekeurige volgorde wat favoriete strandplaten aangevuld met mijn huidige favorieten:
Edo salgado:

Instant House-Awade-JoeClausell rmx
Stevie Wonder-Hotter than july
Felix Laband-witheling in tongues-Todd Terje rmx
Bob Marly - Is this love
Quinn-Americana
Logan-Charles Webster rmx
Suzanne Vega-Toms diner
Aardvarck-Cult Copy 2
Carl Craig- At less
Shaun Escoffery-Day's like this

Olaf:
Franck Roger - Back and Forth EP (Innervisions)
Atjazz - For Real EP (Innervisions)
Ferrer & Sydenham - Timbuktu /The Undertow (Ibadan)
Nick Holder - Summerdaze (NRK)
Roy Ayers - Everybody loves the sunshine
Starvin' Marvin' - bootleg
Ame - alle releases en remixes van de boys zitten altijd in mijn tas en zijn perfect voor zowel strand als club
Jimpster - A Love Like This/Seventh Wave (Freerange)
Laid - Punch up (Symple sound)
TJ Kong & Nuno dos Santos - Deep end (Compost Black)

ik ga naar Love2Party @ Elements Beach en ik neem mee..
Olaf: Tas met platen, surfboard en mijn shorts. Nu hopen op golven, mooi weer en leuke mensen!
Edo: Mijn platen, slippers, fijne vrienden en mijn goede vibe!

Strandinterview Bart Skils vs Jeroen Verhey
Love2party @ Elements Beach part II, zondag 30 juli

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws