5 vragen aan Jason Hodges

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Een goede dj krijgt de vrouwtjes aan het dansen


In Chicago wordt hij op handen gedragen. Ook in Nederland worden zijn producties grijs gedraaid. Hij brengt platen uit op labels als OM, Magnetic, Aroma en Oomph en wordt geprezen door grote mannen als Sneak, Derrick Carter en Mark Farina. We hebben het over de Canadese dj/producer Jason Hodges. Nooit eerder was deze man in ons land te bewonderen, maar daar komt vanavond op Elements Beach verandering in.

1) Welke muziek heeft jou echt geraakt?
Jason: "Mijn moeder bepaalde vroeger bij ons thuis de muziek. Voornamelijk echte jaren '80 muziek. Ik ben pas echt verslaafd geraakt, toen ik luisterde naar hiphop. Ik zag clips met hiphop-acts. Daar waren ook dj's bij betrokken die platen aan elkaar scratchten. Toen dacht ik: 'dit wil ik ook, dat is echt cool'. Vervolgens kocht ik mijn eerste drumcomputer nadat mijn toenmalige muziekleraar een Roland 707 naar school had gebracht. Toen ben ik echt verliefd geworden op het maken van beats."

2) Door welke andere producers ben jij beinvloed?
Jason: "Door mensen als de Masters at Work, Todd Terry en Todd Edwards. Die gasten wisten hoe je beats moest maken. Hun muziek had ook de rauwheid waar ik naar op zoek was. Zij waren hun tijd ver vooruit."

3) Welke muziek kunnen de bezoekers van Elements Beach vanavond verwachten?
Jason: "Mijn sound is het best te omschrijven als 'Bumpty'. Dat wil zeggen: Chicago house met funky elementen eraan toegevoegd: erg dancevloer gericht kan ik je verzekeren!"

4) Wanneer verstaat een dj zijn vak?
Jason: "Als hij de dames aan het dansen krijgt, want dat is vaak het begin van een echt feestje."

5) Welke tien platen doen het momenteel goed in Chicago en omstreken?
1.D-T3CH-Chicago Soul-CDR
2.1200 Warriors-Loose Control-CDR
3.Troydon & Youngman-Take Chances-Fetish
4.The Girth-Swingin It
5.Craig Hamilton-Outta Ma Face-CDR
6.Inland Knights-Bust This-Drop Music
7.The Underground Culture Tourist-Walk Tall(Hodges mix)-Hudd Traxx
8.Jamanta Crew-Cukoo-CDR
9.1200 Warriors-Keep On-CDR
10.Jeremy Joshua-Make Dat Shit-CDR

Vanavond is Jason Hodges te bewonderen op het strand van 's Gravenzande bij Elements Beach. Het feest is gratis toegankelijk, maar je hebt wel een uitnodiging nodig. Lees onze Preview hoe je hieraan kan komen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws