Binnenstebuiten: Eric de Man

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

I'm a lover, not a fighter


Wat is je favoriete club, beste optreden en belangrijkste inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, stel je een mixalbum samen of bereid je een live-act voor? Vragen waarvan we de antwoorden vaak al weten. In een serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer Eric de Man die volgende week vrijdag in Club Rotterdam te bewonderen is tijdens dik.

Naam:
Eric Henri Gerard de Man, ik ik ben vernoemd naar mijn opa's en vader. De continuiteit daarvan vind ik erg mooi en het zijn (of waren) alledrie goede voorbeelden.

Woonplaats: Mijn vriendin Sanne en ik wonen net een maand in Utrecht. Ik ben geboren in Arnhem, maar omdat mijn pa marinier was, zijn we vaak verhuisd (onder meer Curacao) in mijn jeugd. Toen ik ging studeren, ben ik in Amsterdam gaan wonen, de stad die het meest als thuis voelt. Ik zou nog wel eens in Barcelona of Berlijn willen wonen.

Geboren: 16 december 1970. Ik was twee weken te laat en ben toen met de keizersnede gehaald.

Gezin: Ik kom uit een warm en liefdevol gezin. Ik heb geen broers of zussen. Dat heb ik nooit als een gemis ervaren, maar ik schijn wel een typisch enig kind te zijn. De band met mijn ouders is geweldig. Ik zie ze niet zo vaak, maar we spreken elkaar geregeld. Mijn moeder belt me iedere vrijdag op om me succes te wensen voor het komend weekend. Met mijn pa bel ik vaak als Ajax gespeeld heeft en die gesprekken eindigen meestal in politieke discussies, waarbij we het steeds vaker met elkaar eens zijn.

Opvoeding: Eerlijkheid, rechtvaardigheid en toewijding aan de dingen die je doet waren altijd erg belangrijk. Respect voor anderen en een brede ontwikkeling ook. Dit zijn dingen waar ik nu ook achter sta.

Kinderen: Het lijkt me wel leuk om kinderen te krijgen met Sanne, maar ik heb geen haast.

Opleiding: Ik heb m'n. Vwo-diploma gehaald. Daarna nog Engels en Rechten gestudeerd, maar doordat ik eigenlijk alleen met muziek bezig was, heb ik nooit wat gehaald.

Jeugdidealen: Marinier, drummer, motorcrosser.

Karakter: Eerlijk, oprecht, nieuwsgierig, fantasierijk, liever lui dan moe, lastig, eigenwijs, gezellig. Ook ben ik erg overtuigd van mijn eigen gelijk.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Ik heb wat navraag gedaan en dit is het resultaat: trouw, ruwe bolster, warm kloppend muzikaal hart, scherp (soms te).


Wat vergeten ze dan altijd? I'm a lover, not a fighter

Hobby's? Uitgaan, skateboarden, hoewel ik daar op mijn Xbox veel beter in ben dan in het echt.

Sport: ik rijd graag op mijn ouwe lullen crossfiets rond.

Vakantie: Sonar bezoeken lijkt het meeste op vakantie.

TV: Ik volg cultuur, sport, vrije tijd, soaps en actualiteiten. Mijn favoriete programma's zijn: biker build off en eigenlijk alles op Discovery Channel, BBC 3 en 4, voornamelijk documentaires en af en toe King of Queens, trailer park boys e.d. Ik heb vaak televisie (zonder geluid) aanstaan tijdens het muziek maken.

Vrije tijd: In mijn vrije tijd doe ik het liefst niets.

Stad: Amsterdam, omdat ik me daar vrij voel. Ook kom ik graag in Barcelona, Berlijn en Glasgow.

Bewondering voor? Vernieuwers - people who think outside of the box

Spender of spaarder? Overtuigd spender.

Waar geef je het meeste geld aan uit? De laatste maand vooral aan latexverf, kliklaminaat en een hele grote rode bank.

Waar lig je 's nachts van wakker? Nergens, ik ben meestal 's nachts muziek aan 't maken. Als ik dan 's ochtends ga slapen, ben ik dan ook echt moe en val zo in slaap.

Wat doe je 's ochtends als eerste? Wakker worden, plassen, douchen en veel zuchten en grommen, omdat ik nogal een ochtendhumeur heb

Voorbeeld? Ik heb geen echte helden, maar ik hou van mensen die buiten de geijkte paden treden zoals bijv. Grandmaster Flash, omdat hij om zijn muzikale visie te realiseren eerst dingen moest uitvinden die tot dan toe niet bestonden, zoals de voorluister functie op je mengpaneel.

Hoogtepunt: De laatste vijf jaar samen met Sanne beschouw ik als een groot hoogtepunt!

Dieptepunt: Dat ik niet eerder gestopt ben met mijn studie om muziek te gaan maken en te draaien. Ook de break-up met Club Risk was niet echt prettig, voor alle betrokkenen.

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Met niemand

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Dat ik niet eerder aan mijn gezondheid ben gaan werken.

Doelstelling dit 'seizoen'? Veel draaien, focus verleggen naar buitenland, eindelijk weer eens wat muziek uitbrengen.Eric de Man draait volgende week vrijdag in Club Rotterdam tijdens de tweede editie van dik.

Eric de Man in the mix
Win kaarten voor dik.!
Eric de Man

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws