Binnenstebuiten: Ferry Corsten

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ik wil niet die pa worden die z'n eigen kind niet ziet opgroeien


Wat is je favoriete club, beste optreden en belangrijkste inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, stel je een mixalbum samen of bereid je een live-act voor? Vragen waarvan we de antwoorden vaak al weten. In een serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer de Rotterdamse dj/producer Ferry Corsten, die volgende week zijn nieuwe album L.E.F. (Loud Electronic Ferocious) uitbrengt.

Naam:
Gewoon Ferry. Ik ben niet gedoopt.

Woonplaats: Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer. Er zijn veel plaatsen op de wereld waar ik een tijd zou willen wonen. Sydney en Singapore bijvoorbeeld. Maar ik kies denk ik toch voor de Filippijnen. Mijn vrouw komt daar vandaan, dus ik ben daar al vaak geweest. Het is prachtig daar, de mensen zijn heel leuk en het is nog niet zo ontdekt door Westerse toeristen.

Geboren: 4 december 1973. Ik ben geboren in 't Eudokia kinderziekenhuis in Rotterdam. Voor zover ik weet, is het allemaal vrij normaal verlopen.

Gezin: Vader, moeder en 1 broer. We zijn een hecht gezin. Mijn moeder was vroeger zangeres, dus ze hebben me altijd gesteund in mijn keuze om de muziek in te gaan. Mijn broer en ik kunnen heel goed met elkaar opschieten. We zijn in januari nog samen gaan snowboarden. Mijn vader werkt voor me. Hij is wel een soort van rots in de branding.

Opvoeding: Ze zeiden altijd, 'Als je wilt roken, moet je dat lekker doen. Maar je zou ons echt heel diep teleurstellen'. Daarom rook ik niet bijvoorbeeld. Mijn opvoeding is nooit met harde hand gegaan. Mijn ouders hebben meer een heel goed verantwoordelijkheidsgevoel gekweekt.

Kinderen: In de toekomst wil ik zeker wel kinderen, maar op welke termijn, dat weet ik echt nog niet. Op dit moment heb ik het zo druk met mijn carriere dat ik niet vind dat er ruimte is voor kinderen. Ik wil niet die pa worden die z'n eigen kind niet ziet opgroeien.

Jeugdidealen: Zolang ik me kan herinneren, ben ik al bezig geweest met muziek. Zelf knippen en plakken van muziek nadat ik naar de soulshow had geluisterd. Het heeft er altijd al ingezeten.

Karakter: Het is altijd moeilijk om dat over jezelf te zeggen. Ik begin met de slechtste: ik ben te perfectionistisch en soms te laks. Dat kan soms veel tijd kosten, waardoor ik soms dingen op het allerlaatste moment afmaak. Die twee gaan moeilijk samen. De producties die ik maak, moeten uiteindelijk perfect zijn.
De goede dan: ik denk dat ik vriendelijk ben en makkelijk in de omgang. Ik behandel mensen altijd op dezelfde manier, zoals ik zelf behandeld wil worden. Ik vind ook dat je iedereen met respect moet behandelen. Dan krijg je dat ook terug.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Mijn vrienden zien mij denk ik nog steeds als dezelfde Ferry die ze al jaren kennen.

Wat vergeten ze dan altijd? Niets.

Hobby's: Snowboarden. En als ik thuis ben en tijd heb, kook ik graag iets speciaals. Verder ben ik geinteresseerd in allerlei historische dingen. Daar lees ik graag over.

Sport: Snowboarden. Komt niet vaak voor, maar goed.L.E.F. vanaf volgende week verkrijgbaar

Vakantie Meestal ga in ik januari een maand naar de Filippijnen. Het eilandje Boracay is erg mooi en erg goed om te relaxen. In de winter ben ik nog kort even naar de Filippijnen geweest en ik ben een weekje gaan snowboarden in Oostenrijk.

TV: Ik kijk heel weinig tv. Maar als ik kijk, dan kijk ik graag naar Discovery of NGC. Verder vind ik stand up comedy shows heel leuk en sommige sit coms zoals 'Everybody Loves Raymond'. De laatste tijd ben ik verslaafd geraakt aan 'NCIS' en 'Prison Break'. Ik vond het te gek dat ik de remix van de 'Prison Break' soundtrack mocht doen.

Vrije tijd: Een keer een bioscoopje pakken vind ik altijd leuk en lekker uit eten doe ik graag en daar kan ik ook een avond mee bezig zijn. Foody’s in Rotterdam is een van mijn lievelingsrestaurants.

Stad: Rotterdam, want daar ben ik geboren en getogen en is en blijft mijn thuishaven. Verder ben ik gek op Sydney, want daar is de sfeer zo relaxt en het is er prachtig.

Bewondering voor? Bono. Dat is iemand die zich, van leadsinger van een klein Iers rockbandje in de jaren tachtig, opgewerkt heeft tot politieke wereldspeler. Het is heel indrukwekkend om die man te zien performen en de hele sfeer om zijn persoon heen is bijzonder.

Spender of spaarder? Ik zit tussen beide in denk ik. Ik ga erg verstandig met m’n geld om, maar ik ga wel voor kwaliteit en comfort. Als iets een bepaalde prijs heeft en ik vind het dat waard, dan wil ik daar ook best voor betalen. En als je hard werkt, mag je jezelf ook wel eens belonen.

Waar geef je het meeste geld aan uit? Aan kleding en restaurants.

Waar lig je 's nachts van wakker? Nergens, want dan slaap ik.

Wat doe je 's ochtends als eerste? Ik spring uit mijn bed meteen de douche in. Ik hou er niet van om nog uren ongedouched rond te lopen.

Voorbeeld? Ferry Maat. Zijn 'Soulshow' was voor mij de aanleiding om zelf met muziek en mixen te gaan experimenteren. Maar voor de toekomst zie ik William Orbit als voorbeeld. Hij produceert voor mensen als U2, Madonna etc., maar heeft ook nog zijn eigen projecten die erg nauw verbonden zijn aan de dancescene.

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Bono.

Doelstelling dit 'seizoen'? Totale focus op mijn nieuwe album L.E.F.. Ik ben erg druk deze zomer met touren en remixen van albumtracks.

Binnenstebuiten-archief:
DJ Roog
Miss Monica
Lucien Foort
Lady Aida
Michel de Heij
Sander Kleinenberg
Rocco Veenboer
Sven Vath
Pathless
LTJ Bukem
DJ Dame
DJ Marcella
Laidback Luke
Edwin Bazen

L.E.F.
Ferry Corsten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws