5 vragen aan Olaf Boswijk (11)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

11 op een andere plek is gewoonweg onmogelijk


Vorige week kregen de initiatiefnemers van restaurant, bar en club 11 het nieuws te horen dat ze tot juli 2008 mogen blijven in het voormalige TPG-gebouw. Tel daar het tweejarige bestaan bij op, en het is dubbel feest. Dat wordt vrijdag en zaterdag gevierd met een prima line-up. Promotor Olaf Boswijk aan het woord: 11 wil voorop lopen en tegelijkertijd kwaliteit bieden, zonder dat het onnodig moeilijk wordt.

Love2Party: 11 mag nog twee jaar in het oude TPG-gebouw blijven. Wat gebeurt er daarna met het gebouw? En nog belangrijker: wat zijn jullie van plan met de club en het restaurant?
Olaf Boswijk: "We zijn enorm blij dat we nog wat lager mogen doorgaan. Als wij en het Stedelijk Museum zijn vertrokken, is de verwachting dat het pand volledig zal worden gestript en in de architectonische lijn van de rest van het vernieuwde Oosterdokseiland zal worden herbouwd. De bestemming is zover ik weet nog onduidelijk, dat is in handen van de eigenaar (bouwfonds MAB).
Tot op heden zijn er geen verdere concrete plannen over wat 11 na die tijd gaat doen. Er zullen ongetwijfeld nieuwe projecten op ons pad komen, die in dezelfde culturele en muzikale context vallen, maar een kopie van 11 op een andere plek is gewoonweg onmogelijk. De plek is zo uniek door de ruimte en de locatie in combinatie met de elementen die we zelf hebben toegevoegd. Wel is al duidelijk dat 11 betrokken zal zijn bij Platform 21, een kunst/horeca project in de St Nicolaaskerk in Amsterdam-Zuid, ook wel bekend van de Zuidas feestjes van Rush Hour."

Love2Party: 11 staat bekend om zijn futuristische line-up's. Hebben jullie soms scouts in dienst die de Europese clubs afstruinen, op zoek naar muzikaal talent?
Olaf Boswijk: "De programmering komt tot stand met behulp van vele betrokkenen en natuurlijk ook resident dj's. Lex Breet, mede-eigenaar en andere programmeur, en ikzelf zijn sowieso altijd op zoek naar goede dingen. We leven iedere dag voor muziek en laten elkaar iedere dag weer nieuwe dingen horen. Tegelijkertijd spreken we met mensen (journalisten, dj's en producers) die dichtbij ons staan en horen we ook dingen van buitenlandse artiesten. Het is een continue proces dat we heel serieus nemen: 11 wil voorop lopen en tegelijkertijd kwaliteit bieden, zonder dat het onnodig moeilijk wordt."


Love2Party: Welke dj's en acts staan voor de komende twee jaar op je verlanglijstje?
Olaf Boswijk: "Ons lijstje is continu in beweging. Omdat de concurrentie meekijkt, ga ik niets prijsgeven :-) Maar een aantal wensen op mijn lijstje komen al op korte termijn (en dit weekend al) in vervulling: Chateau Flight & Ame samen, John Tejada & Justin Maxwell, Darhsan Jesrani, Alex Smoke, Trentemoller en nog veel meer."

Love2Party: Je bent op verschillende vlakken actief geweest in de dance-wereld. Als radioprogrammamaker, als journalist en nu als clubpromotor. Waar voel jij je het meeste thuis?
Olaf Boswijk: "Ik voel me op al die vlakken thuis, daarom is en blijft het leuk. Ik wil met muziek bezig zijn in al zijn voorkomende facetten. Zowel het draaien van een nieuwe plaat op de radio als het presenteren van nieuwe artiesten in een club, of erover schrijven op papier: ik vind het allemaal een kick. Het gaat mij er om kwalitatieve muziek op de kaart te zetten en op dit moment doe ik dat voornamelijk via mijn werk bij 11. Maar ik mag ook nog af en toe recensies schrijven en wie weet ga ik weer een radioprogramma maken."

Love2Party: Stel: je hoeft even niet op de kleintjes te letten, binnenkort wordt jullie locatie met de grond gelijk gemaakt, en je mag dus nog 1 keer vlammen. Hoe ziet jouw ideale line-up er uit?
Olaf Boswijk: "Dan gaan we voor een compleet doldwaze nacht op zowel de 11e verdieping als in de BG - de lege ruimte op de begane grond van het Post CS gebouw. Een ideale line-up is moeilijk te geven, maar ik zou zeer vereerd zijn als een van de volgende dj’s zouden willen komen.Geef ik meteen toch nog wat van het wensenlijstje prijs: Carl Craig, Henrik Schwarz, Francois K, Mathew Jonson, Laurent Garnier, Ame, aangevuld met de vele uitstekende residents die we hebben, zoals Nuno Dos Santos, Bart Skils, Richard Parker, Edo Salgado en Joost van Bellen. Stel dat het in de zomer moet plaatsvinden, doen we nog een kleine after op het dakterras."

Vrijdag en zaterdag vindt het tweejarige bestaan van 11 plaats. Met dj-sets van o.a. John Tejada, Superpitcher en Darshan Jesrani (Metro Area). Meer informatie over de line-up, check de preview

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws