5 vragen aan dj Seiji (Bugz in the Attic)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Wij zijn de uitvinders van de broken beatDJ Seiji van Bugz in the Attic

Vanavond pakt de Utrechtse organisatie Supernatural uit in Club Rotterdam met een zeer speciale artiest: dj Seiji. Deze Brit maakt deel uit van het collectief Bugz in the Attic, een groep dj's/producers afkomstig uit het westen van London. Naast eigen producties zijn zij bekend van talloze broken beat-remixen van vooraanstaande artiesten als 4 Hero, Vikter Duplaix en Jazzanova. Een kennismaking met dj Seji.

Tekst: Aart Gaasbeek

1) Hoe is het Bugz in the Attic-collectief tot stand gekomen?
Seiji: "Bugz in the Attic bestaat uit negen leden. We waren individueel als producers actief en sommigen zaten soms bij elkaar in de studio. Orin 'Afronaught' Walters heeft het initiatief genomen om een collectief te gaan vormen met als 1 gezamenlijk doel: het maken van 'kwaliteitsmuziek'. In Orin's zolderstudio zijn we begonnen. Daar komt de naam 'Bugz in the Attic' vandaan."

2) Hoe omschrijf je de sound van Bugz in the Attic?
Seiji: "Het is moeilijk om er een label aan te plakken, omdat we door zeer veel stijlen worden beinvloed. Afronaught en Cliff Scott hebben een garage en house achtergrond, Daz-I-Kue soul en boogie, Kaidi Tatham jazz en soul en ik kom meer uit de drum & bass hoek. Al deze genres vormen de basis van de Bugz in the Attic sound."

3) Bugz in the Attic wordt beschouwd als een van de stichters van het broken beat-genre. Hoe kijk je daar zelf tegenaan?
Seiji: "We zijn in zekere zin de uitvinders van de broken beat sound geweest. We zijn er op onze vaste avond Co-op in Londen mee gaan experimenteren. Van daaruit is het genre over de gehele wereld uitgewaaid. Vooral in London is de muziek populair. Veel nieuwe talenten kloppen bij ons tegenwoordig aan de deur."


4) Hoe zal dit genre zich de komende jaren gaan ontwikkelen?
Seiji: "Incidenteel steekt het de kop op in de mainstream. Een nummer als 'Booty La La' (afkomstig van hun cd Remixes Collection, red.) sprak een breed publiek aan. We hebben zelfs in de Engelse top 100 de 44ste plek veroverd. Afgezien van deze losse flodders zal broken beat grotendeels underground blijven, waar het naar mijn mening ook thuishoort."

5) Wat verwacht je van je optreden in Rotterdam?
Seiji: "Ik heb al eens tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam in Off_Corso gestaan en dat is me goed bevallen. Als dj heb ik aan het eerste festival van Supernatural goede herinneringen over gehouden. Dat zal volgens Leroy Rey in Club Rotterdam niet anders zijn. Daar vertrouw ik dan maar op."

Recensie Bugz in the Attic Remixes Collection
Bugz in the Attic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws