5 vragen aan Secret Cinema

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Mijn nieuwe studio? Een Laptop met Fruityloops


Aanstaande zaterdag staat Strictly Techno's Resonance in het teken van Secret Cinema, het alom bekende pseudoniem van de Rotterdamse producer & live-artiest Jeroen Verheij. Reden voor het feest in Waterfront is de release van zijn nieuwe album Skunk & Espresso, dat volgende week in de winkel ligt. En zijn verjaardag.

Tekst: JRN


Uiteraard vier je dat niet in je eentje, dus zal zijn maatje Michel de Hey de avond al om tien uur openen. Als rond middernacht de champagne rijkelijk heeft gevloeid, worden de decks overgedragen aan de Franse dj/producer Christophe Monier aka The Micronauts. Voordat resident-dj Perry de avond afsluit, zal Secret Cinema een live-set ten gehore brengen die geheel in het teken staat van zijn album. Love2Party stelde Jeroen 5 vragen over zijn nieuwe kindje.

1) Waarom hebben we zo lang op je nieuwe album moeten wachten? Moest je soms wennen aan je nieuwe studio?
Secret Cinema: "Een album is nooit af, maar soms moet je knopen doorhakken om verder te komen. Daar moet je altijd naartoe als je besluit een album te verzamelen, hoe moeilijk dat voor mij ook is. Ik zeg verzamelen, omdat ik mezelf niet echt een albumartiest vind. Eigenlijk verzamel ik een soort 'best off', vanuit mijn live set. Omdat ik ieder weekend wel ergens live speel, moet je blijven vernieuwen. En daar komen dus aardig wat nieuwe songs uit voort. Vervolgens kies ik de voor mij lekkerste tracks uit en probeer die vanuit het live-gevoel om te toveren tot albumtracks. Dat is erg moeilijk, want wat werkt op de dansvloer, werkt niet per definitie in de huiskamer. Je mist de connectie met 't publiek, en daarom doet een song wellicht wat saai aan. Ik heb daarom besloten de cd te mixen en het over te laten komen als een live-set. 'Mijn nieuwe studio', betekent trouwens niet meer dan een Laptop met Fruityloops, haha!"Er komen momenteel zoveel goede tracks uit

2) Je bent onlangs getrouwd. Heeft dat invloed gehad op je muziek?
Secret Cinema: "Misschien wel. Je doet het nu niet meer voor jezelf. Er zijn twee mensen die baat hebben bij succes. De motivatie is daarom wellicht ietwat verschoven. Het kan wel betekenen dat niet alleen ik, maar ook mijn muziek wat volwassener wordt."

3) Is je stijl veranderd? Tegenwoordig is minimal het toverwoord in de technowereld. Heb je je daardoor laten inspireren?
Secret Cinema: "Ik laat me door alles inspireren, dus ook door minimal. Toch probeer ik het tegenovergestelde te doen van iets wat populair is. Die drijfveer heb ik nodig om gemotiveerd te blijven en anders te willen zijn, dan van wat men wil horen. Zonder naar de bodem te zinken, uiteraard. Muzikaal gezien is de recente beweging in de technomuziek een sprong voorwaarts. Er komen momenteel zoveel goede tracks uit."

4) Komen er nog projecten aan met Barcode?
Secret Cinema: "Niet op korte termijn, maar er blijft altijd een link met Adriaan, aangezien we elkaar nog steeds inspireren. Hij is momenteel bezig met een ander project, net als ik. Ik maak nu Japanse popsongs met een Duitse schone die Japans preekt en die ik in Tokio heb leren kennen. Ze heeft een klassieke zangopleiding genoten, en de songs zijn erg mooi. Mijn eerste 'echte' albumproject is een feit. Woohoe!"

5) Wat kunnen we zaterdag in Waterfront van je verwachten?
Secret Cinema: "Ik heb mijn hele studio bij me: twee laptops met FL Studio. Daarbij bespeel ik mijn laptops zoals een muzikant zijn instrument bespeelt. En dat wilde ik al vanaf het begin van mijn muzikale carriere: alles kunnen bespelen met 1 instrument. Thank God for CPU Power!"

Love2Party geeft vrijkaarten weg. Mail Sander jouw all time favoriete Secret Cinema-track en maak kans op een gratis avondje knallen in Waterfront!

On Tour met Secret Cinema
Secret Cinema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws