Lucien Foort over SouthEnd House Music

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Go to the West End for a class a party


Op zaterdag 4 maart vindt de eerste editie plaats van Southend House in Club Rotterdam. Lucien Foort nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in zijn Southend-huiskamer, waar hij je vier uur lang trakteert op zijn karakteristieke, opzwepende, groovy, funky ass-shakin' beats. Voor Love2party een goed moment om de symphatieke Rotterdammer een paar vragen te stellen.

Love2party: SouthEnd House Music, dat is een mond vol. Waar komt die naam vandaan?
Lucien: SouthEnd staat aan de ene kant voor de Kop van Zuid. Aan de andere kant geeft de naam mij ook een metropolitan big city gevoel. New York City, Chicago, Detroit, L.A. Allemaal steden met zo'n ongrijpbaar muzikaal dance-verleden. "Go to the West End for a class a party" werd mij ooit eens in New York verteld. In dit geval dus nu naar de SouthEnd."

Love2party: Wat mogen we muzikaal van deze avond verwachten?
Lucien: "Ik ben met verschillende DJ's aan het praten: Roog, Martijn Ten Velden en Seamus Haji zijn allemaal collega's met wie ik in de toekomst de tent zou willen rocken. Om het concept gestalte te geven zal ik de eerste edities mijn eigen geluid promoten en dat is house in de breedste zin van het woord. Samen met getalenteerde upcoming dj/producers wil ik werken aan een gevoel waar je jezelf mee kunt identificeren en dat gevoel moet ook staan voor kwaliteit."


Love2party: Waarom denk jij dat Club Rotterdam de juiste locatie is voor SouthEnd House Music?
Lucien: "Het feit dat het een relatief onbekende locatie is, dat is voor mij wel een uitdaging. In het verleden heb ik nog al eens residenties gehad op lokaties met een verleden. Daarom lijkt me een frisse start in een nieuwe club een uitgelezen kans om een statement te maken."

Love2party: Je presenteert sinds een een paar maanden het programma LOS, elke zaterdagnacht op BNN Radio. Vertel daar eens wat over?
Lucien: "Radio maken is een van de meest leuke en enerverende dingen om te doen. Mijn media-coach vertelde altijd heel mooi dat radio het theater van de illusie is. Het is niet gemakkelijk, omdat het heel confronterend is. Het is ook bijna niet te doen als je geen fantasie hebt. In tegenstelling tot televisie heeft de luisteraar alleen jouw stem als gids. Als je de klankkleur en informatie goed gebruikt, kan de luisteraar met jou op reis. Somige mensen maken radio op een 'bij de volgende toon is het 12 uur' manier. Ik probeer een plaat echt aan je te geven, in de hoop dat je hem net zo dope vindt als ik."

Love2party: Je scoorde afgelopen zomer samen met Martijn Ten Velden een clubhit met het nummer 'Bleeeep'. Wat kunnen we de komende tijd aan releases van jou hand verwachten?
Lucien: "Binnen niet al te lange tijd ligt de opvolger genaamd 'Bassification' in de winkels. Martijn en ik hebben inmiddels al drie demo's in mijn computer zitten. Dus daar kun je nog wel het een en ander van verwachten. Ik ben ook veel aan het knippen en plakken de laatste tijd. Zo heb ik die 'Ever Blazin' van Sean Paul geremixt, en die krijgt ook veel speeltijd van collega's. Lekker muzikaal bezig zijn en blijven is mijn motto!"


Love2party: Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Lucien: Ik ben al meer dan druk met het maken, draaien en verknippen van platen dus vakantie zal er dit jaar weer niet inzitten. Ik heb verder ook veel werk voor BNN en spreek spotjes in. Daarnaast zijn Nicole en ik altijd aan het zoeken naar concept verfijning, dus daar gaat ook veel tijd inzitten. Ik kijk wel uit naar de Winter Music Conference in Miami waar ik van plan ben veel muziek op te pikken en te verkopen."

Love2party: Waar kunnen wij jou verder zoal bewonderen de komende tijd?
Lucien: In Februari sta ik nog met een latin set in het Paard in Den Haag. Verder heb ik nog Hotel Arena, Panama, Lunapark en much more. Volg alles in de spindate section van Lucien Foort

Club Rotterdam dient als maandelijkse thuisbasis van Southend House. Met haar frisse uitstraling en fraaie belichting maakt ze zich op voor 4 maart en verwelkomt ze jou in Lucien's Huiskamer. Lees er alles over in onze Preview

South End House Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws